La recepta de hui no l’he trobada en cap revista, en cap llibre, ni a internet, és una recepta que forma part del receptari familiar. Aquesta carn és una recepta que ma mare sol fer els caps de setmana o en ocasions especials perquè a tots ens encanta. A més, encara que les prunes seques no agraden a tothom, no conec a ningú que no li agrade la salsa, xiquets i majors. Es una carn molt senzilla de preparar però fantàstica per a fer quan tens convidats a casa i vols encertar amb tots.
Ja que és una recepta de ma mare, a ella li dedique l’entrada de hui.
Ingredientes:
- 1 peça de llom sencera (1 kg i ½)
- 1 ceba gran
- Llet (mig litre aproximadament)
- 15 prunes seques sense os
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
Preparació:
Es talla la ceba a trossos menuts i es sofrig en una olla amb oli. Després, s’assaona el llom amb sal i pebre i es sofrig amb la ceba i l’oli. Quan ja estiga un poc fet per fora es cobrix de llet, s’afigen les prunes i es deixa coure fins que la carn estiga tendra (aproximadamente una hora). Quan la carn ja estiga feta es trau i es trituren les prunes, la llet i la ceba amb la batidora fins que quede una salsa espesa i de color marró.
Es talla el llom en tallades d’un o dos centímetres i es serveix amb un poc de salsa per damunt
En casa sempre s’ha servit sense guarnició perquè normalment, al ser un dinar de diumenge, sempre ens fem uns aperitius davant i acabem molts plens. Tanmateix, aquest plat es pot acompanyar d’un puré de creïlles o unes verdures al vapor.
BON APPÉTIT
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BON APPÉTIT
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La receta de hoy no la he encontrado en ninguna revista, en ningún libro, ni en internet, es una receta que forma parte del recetario familiar. Esta carne es una receta que mi madre suele hacer los fines de semana o en ocasiones especiales porque a todos nos encanta. Además, aunque las ciruelas secas no gustan a todos, no conozco a nadie que no le guste la salsa, niños y mayores. Es una carne muy sencilla de preparar pero fantástica para hacer cuando tienes invitados en casa y quieres acertar con todos.
Y ya que es una receta de mi madre, a ella le dedico la entrada de hoy.
Ingredientes:
- 1 pieza de lomo entera (1 kg y ½)
- 1 cebolla grande
- Leche (medio litro aproximadamente)
- 15 ciruelas pasas sin hueso
- Aceite de oliva
- Sal y pimienta
Preparación:
Se corta la cebolla en trozos pequeños y se sofríe en una olla con aceite. Después, se sazona el lomo con sal y pimienta y se sofríe con la cebolla y el aceite. Cuando ya esté un poco hecho por fuera se cubre de leche, se añaden las ciruelas y se deja cocer hasta que la carne esté tierna (aproximadamente una hora). Cuando la carne ya esté hecha se saca y se trituran las ciruelas, la leche y la cebolla con la batidora hasta que quede una salsa espesa y de color marrón.
Se corta el lomo en lonchas de uno o dos centímetros y se sirve con un poco de salsa por encima
En casa siempre se ha servido sin guarnición porque normalmente, al ser una comida de domingo, siempre nos hacemos unos aperitivos delante y acabamos muy llenos. Sin embargo, este plato se puede acompañar de un puré de patatas o unas verduras al vapor.
la intentare fer marisa que se que esta molt bona!
ResponEliminaMarisa este lomo te ha quedado perfecto, este tipo de recetas familiares son las mejores! gracias por compartirla! un besote
ResponEliminam'encanta! t'ho dic aixi perque es la veritat....trobo que la combinació de llom y prunas es perfecta!
ResponEliminagreciès per la recepta!
petons
Me encantan estas recetas familiares....
ResponEliminaAdemás se ven deliciosos.
Besos
Es veu boníssim, però està més bo encara del que es veu. La salsa en prunes és delissiosa. Tots els que el proven repeteixen!!
ResponEliminaBesets
Esta receta es un clasico!!....se ve deliciosa!!.....Abrazotes, Marcela
ResponEliminaQue pintaza tiene este lomo!! se ve delicioso
ResponEliminaUn beso
¡A ver cuando montamos un buen restaurante y NOS HACEMOS DE OROOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!
ResponEliminaA mi m'agrada molt aquesta recepta, però la faig amb llomillets enlloc de fer-la amb una peça grossa, i també surt ben bo!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
por favor que bueno!!!!! esta también me la apunto. besos
ResponEliminaMolt fàcil de fer i queda boníssima. Gràcies per compartir.
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