El falafel és una mandonguilla de cigrons que és molt comuna dins la gastronomia india o pakistaní. En aquesta recepta en lloc de donar-li forma de mandonguilla li he donat forma de hamburguesa, així que als que no els agrade la carn poden gaudir d'una hamburguesa deliciosa i diferent.
Ingredients: 2 persones
- 200 gr de cigrons de pot
- 1/2 ceba menuda picada
- 1 dent d'all menut
- 1 grapat de jolivert picat
- 1/2 culleradeta de comino mòlt
- 1 culleradeta de celiandre picat
- 1 cullerada de farina
- pa de pita
- amanida verda
- salsa de tomaca
Preparació:
Primer, es renten els cigrons de pot, s'escorren i es sequen amb paper de cuina. Es posen els cigrons dins del got de la batidora, la ceba picada, l'all picat, el jolivert picat, el celiandre picat, el comino mòlt, la farina i un pessic de sal. Es baten tots els ingredients fins conseguir una massa fina, formar dos boles i donar-li una forma aplatada d'hamburguesa.
Es calfa l'oli en una paella i es frigen les hamburgueses durant 3 minuts per cada costat fins que estiguen daurades.
Es servixen amb pa de pita torrat, amanida verda i salsa de tomaca. També li podem posar un poc de formatge fresc o feta i salsa de iogurt.
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El falafel es una albóndiga de garbanzos que es muy común en la gastronomía india o pakistaní. En esta receta en lugar de darle forma de albóndiga le he dado forma de hamburguesa, así los que no les guste la carne pueden disfrutar de una hamburguesa deliciosa y diferente.
Ingredientes: 2 personas
- 200 gr de garbanzos de bote
- 1 / 2 cebolla pequeña picada
- 1 diente de ajo pequeño
- 1 puñado de perejil picado
- 1 / 2 cucharadita de comino molido
- 1 cucharadita de cilantro picado
- 1 cucharada de harina
- Pan de pita
- Ensalada verde
- Salsa de tomate
Preparación:
Primero, se lavan los garbanzos de bote, se escurren y se secan con papel de cocina. Se ponen los garbanzos en el vaso de la batidora, la cebolla picada, el ajo picado, el perejil picado, el cilantro picado, el comino molido, la harina y una pizca de sal. Se baten todos los ingredientes hasta conseguir una masa fina, formar dos bolas y darle una forma achatada de hamburguesa.
Se calienta el aceite en una sartén y se fríen las hamburguesas durante 3 minutos por cada lado hasta que estén doradas.
Se sirven con pan de pita tostado, ensalada verde y salsa de tomate. También le podemos poner un poco de queso fresco o hecha y salsa de yogur.
BON APPÉTIT
Una hamburguesa muy original y seguro que deliciosa.
ResponEliminaMuuuuuuy original esta hamburguesa, nunca he probado los falafel, pero creo que me voy a animar.
ResponEliminaUn abrazo
La primera vez que tomé falafel fue en Barcelona, no recuerdo ni cuando....... y tengo un grato recuerdo de su sabor...
ResponEliminaUna idea muy original hacerlos hamburguesas..
Besos
Crec que ni el Ferran Adrià te tanta inspiració en crear crear crear crear crear crear...
ResponEliminaRubén
Quina idea més bona!! Em recorda als meus principis en England jeje a vore si un dia m'anime a fer-la ara que estic arrancant.
ResponEliminaÉS UN MENJAR MOLT COMPLET PER QUÉ TÉ LLEGUMS, CEREALS I VERDURES . I A MÉS A MÉS HA D'ESTAR BONÍSIM.
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