dimarts, 3 de maig del 2011

PASTÍS DE MADUIXES I NATA

Ahir, dia 2, va ser el meu aniversari i, com tots el anys, al ser festiu  l'1 de maig, sempre tenim diversos dies per poder celebrar-lo amb la família i els amics. El diumenge per celebrar el dia de la mare i el meu aniversari, ma mare ens va preparar un dinar de luxe i jo vaig participar amb les postres. Com volia aprofitar els últims dies de les maduixes vaig decidir fer un pastís de maduixes i nata que va quedar deliciós.


Ingredients: 

Bescuit de nata
- 6 ous
- 360 gr. de sucre
- 200 ml. de nata
- 200 ml. de llet
- 180 ml. d'oli de gira-sol
-340 gr. de farina de blat
- 100 gr. de maicena
- 1 sobre de llevat royal


Cobertura i farcit

-500 ml de nata per muntar
- 500 gr de maduixes
- sucre

Preparació:

En un bol gran i una vareta es barregen bé els ous amb el sucre fins que quede una textura espumosa. Després s'afig la llet, la nata i l'oli i es barrreja tot amb la vareta. En un altre recipient es posa la farina, la maicena i el llevat, es tamisen damunt de la resta d'ingredients. Es barregen bé tots el ingredients i s'incopora la barreja a un motle redó que prèviament s'haurà untat amb mantega. S'introduix al forn i es deixa coure durant 40 minuts.  Passat aquest temps el bescuit ja estarà a punt però es deixarà refredar abans de posar el farcit i la cobertura. 
Quan el bescuit estiga fred, es munta la nata amb un poc de sucre (jo vaig posar 4 cullerades grans) i es tallen les maduixes a làmines (les més boniques es deixaran per a la cobertura i les demés per al farcit). Amb un ganivet ben esmolat i gran es talla el bescuit per la meitat, es posa una capa de nata generosa i les làmines de maduixes reservades per al farcit (un poc més de la meitat). Es cobreix amb l'altra part del bescuit, amb la resta de la nata s'unta tot el pastís bé (reservant un poc per a la decoració), es decora amb les maduixes fent cercles i amb la nata que s'ha reservat i una màniga pastissera. Aquest va ser el resultat...Què vos pareix?


BON APPÉTIT

                                      ***

PASTEL DE FRESAS Y NATA

Ayer, día 2, fue mi cumpleaños y, como todos los años, al ser festivo el 1 de mayo, siempre tenemos varios días para poder celebrarlo con la familia y los amigos. El domingo para celebrar el día de la madre y mi cumpleaños, mi madre nos preparó una comida de lujo y yo participé con los postres. Como quería aprovechar los últimos días de las fresas decidí hacer un pastel de fresas y nata que quedó delicioso.


Ingredientes: 

Bizcocho de nata
- 6 huevos
- 360 gr. de azúcar
- 200 ml. de nata
- 200 ml. de leche
- 180 ml. de aceite de girasol
-340 Gr. de harina de trigo
- 100 gr. de maicena
- 1 sobre de levadura royal


Cobertura y relleno

-500 Ml de nata para montar
- 500 gr de fresas
- Azúcar

Preparación:

En un bol grande y una varilla se mezclan bien los huevos con el azúcar hasta que quede una textura espumosa. Después se añade la leche, la nata y el aceite y se mezcla todo con la varilla. En otro recipiente se pone la harina, la maicena y la levadura y se tamizan encima del resto de ingredientes. Se mezclan bien todo y se incorpora la mezcla a un molde redondo que se habrá untado previamente con mantequilla. Se introduce en el horno y se deja cocer durante 40 minutos. Pasado este tiempo el bizcocho ya estará listo pero se dejará enfriar antes de poner el relleno y la cobertura. 
Cuando el bizcocho esté frío, se monta la nata con un poco de azúcar (yo puse 4 cucharadas grandes) y se cortan las fresas en láminas (las más bonitas se dejarán para la cobertura y las demás para el relleno). Con un cuchillo bien afilado y grande se corta el bizcocho por la mitad, se pone una capa de nata generosa y las láminas de fresas reservadas para el relleno (un poco más de la mitad). Se cubre con la otra parte del bizcocho, con el resto de la nata se unta todo el pastel bien (reservando un poco para la decoración), se decora con las fresas haciendo círculos y con la nata que se ha reservado y una manga pastelera. Este fue el resultado ... ¿Qué os parece?
 
 

10 comentaris:

  1. Marisa te ha quedado fabulosa esta torta, ya que quiero un trocito!! un besote guapa

    ResponElimina
  2. Felicidades Marisa, con algunos días de retraso.

    Te ha quedado fabulosa esta tarta.
    Seguro que la agradecieron.

    besos

    ResponElimina
  3. Es que la combinació maduixes-nata és irresistible!!!
    Per molts anys, Marisa, i a fer pastissos tan bons com aquest!!!
    petons

    ResponElimina
  4. Feliz Cumple!!....esta combinacion es irresistible....ya imagino el sabor y me encanta!!....que bueno lo hayan pasado fantastico!!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  5. Feliz cumpleaños! que tarta tan estupenda, te ha quedado maravillosa.

    ResponElimina
  6. Si cierro los ojos y pienso en una tarta, siempre me aparece esta tarta de fresas y nata, yo creo que es de las que no pasará de moda nunca, riquísima y te ha quedado preciosa.
    Un besito

    ResponElimina
  7. Felicidades Marisa!!!, no hay como cumplir años autohaciendose una tarta tan preciosa y tentadora!
    Hiciste bien en aprovechar, pronto pasaremos a otras frutas y las fresas serán un recuerdo..dulce!
    Mil besitos me encanta de veras!

    ResponElimina
  8. Feliz aniversari, que fages mols any i que nosaltres pugan voreu i de paso disfrutar de les teues receptes.

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Vos recomane a tots i totes que feu esta recepta!!!

    Despres del gran dinarot que varen fer va sobrar més de la mitat del pastís perque encara que estava boníssim haviem menjat molt i era molt gran. Dons, Marisa que sàpiges que ahir ja no quedava pastís (no ho he pogut evitar estava massa bo) i el més fort es que tota la culpa és meua perque si algú m'ajuda no aguanta tant.

    Felicitats i donans més sorpreses com esta!!!

    ResponElimina