dissabte, 30 d’abril de 2011

BAGUETTE DE VEDELLA, RÚCULA I "MUSTARDY MAYO"

Fer pa era una de tantes coses que encara no m'havia animat a fer a la cuina. Ho havia intentat una vegada, fa temps, i el resultat va ser tan desastrós, que ho havia deixat de costat. Tanmateix, al concurs d'entrepans de Wholekitchen, havia vist que molta gent feia el pa dels seus entrepans i tot i que en el primer entrepà que vaig presentar no vaig fer jo el pa, em vaig prometre a mi mateixa que en el següent entrepà si el faria. Aleshores, vaig trobar una recepta d'un entrepà boníssim a Home Food, un llibre que ja he utilitzat en moltes ocasions. El pa que utilitzava era un baguette, i vaig pensar que no era una pa difícil del tot i el farcit em va acabar de conquistar. 

 

Ací vos deixe la recepta d'aquest saborós baguette de vedella amb el que participe al concurs Bocadillos, organitzat per Wholekitchen.


Ingredients: (4 persones)

Baguette
-          500 gr de farina de força
-          300 gr d’aigua
-          10 gr de rent fresc de forner (llevat)
-          10 gr de sal
-          1 clara d’ou

Farcit
-          4 filets de vedella
-          2 cebes
-          2 cullerades de sucre moreno
-          4 cullerades de vinagre de Mòdena
-          2 tomaques tallades a rodanxes
-          Rúcola
-          2 cullerades de mostassa Dijon
-          6 cullerades de maionesa

Preparació:

Primer començarem preparant el pa. En un bol gran es barreja la farina amb la sal i en un altre recipient es barreja el llevat amb l’aigua fins que es dissolga. Després es barregen els ingredients secs amb els líquids amb la ma i es pasta bé primer al bol i després sobre una superfície enfarinada durant 10 minuts aproximadament. Es fa una bola amb la massa i es deixa reposar en un bol amb un poc d’oli a les parets i cobert amb paper film. Aquesta massa es deixa reposar durant 40 minuts en un lloc càlid i sec. Passat aquest temps es posa la massa sobre una superfície enfarinada i s’estreny amb els nucs per eliminar l’aire de la massa. Es cobreix amb un drap net i es deixa reposar 10 minuts. Després amb un ganivet es talla la massa en dos i amb un corró s’estira cada part al màxim, quedant dos rectangles grans. S’enrotlla cada rectangle en espiral fins que quede un rotllo que serà la barra. Quan ja estiguen fetes les dos baguettes es pinten amb una clara d’ou i un poc d’aigua amb un pinzell. Es deixaran reposar sobre una safata de forn amb paper vegetal i cobertes amb un drap durant 40 minuts més. Mentres, s’encen el forn a 180º. Abans de posar el pa al forn, amb un ganivet es fan quatre talls menuts diagonals per la part de dalt. Finalment , s’introduix el pa al forn i es deixa coure 30 minuts. Quan porte 25 minuts es tornen a pintar les barres amb la clara i l’aigua i es deixa 5 o 10 minuts més.

Mentres el pa estiga al forn anirem preparant la ceba caramelitzada per al farcit. Es tallen les cebes en juliana i es cuinen amb dos cullerades d’oli a foc baix en una paella tapada durant 10 minuts, fins que estiga tendra. Després s’incorpora el sucre moreno i el vinagre de Mòdena i es deixa coure 10 minuts més sense tapa i removent de tant en tant.
Quan la ceba ja estiga a punt, es prepararà la “mustardy mayo”. En un bol menut es barregen le 6 cullerades de maionesa i les 2 cullerades de mostassa de Dijon fins que quede un salsa de color grog clar.
Quan ja estiga el pa, la ceba i la salsa, es prepararà la carn a la planxa i ja es podrà montar l’entrepà. Primer, s’unta la mustardy mayo (al gust), es posen dos o tres rodanxes de tomaca, la verdella, després la ceba caramelitzada i finalment la rúcula. La barreja de sabors es perfecta i el pa queda cruixent i deliciós!BON APPÉTIT

                                             ***

BAGUETTE DE TERNERA, RÚCULA Y "MUSTARDY MAYO"

Hacer pan era una de tantas cosas que aún no me había animado a hacer en la cocina. Lo había intentado una vez, hace tiempo, y el resultado fue tan desastroso, que lo había dejado de lado. Sin embargo, en el concurso de bocadillos de Wholekitchen, había visto que mucha gente hacía el pan de sus bocadillos y aunque en el primer bocadillo que presenté no hice yo el pan, me prometí a mí misma que en el siguiente bocadillo sí lo haría. Entonces, encontré una receta de un bocadillo buenísimo en Home Food, un libro que ya he nombrado en muchas ocasiones. El pan que utilizaba era un baguette, y pensé que no era una pan difícil del todo y el relleno me acabó de conquistar. 

 

Aquí os dejo la receta de este sabroso baguette de ternera con el que participo en el concurso bocadillos , organizado por Wholekitchen.


Ingredientes: (4 personas)

Baguette
-           500 gr de harina de fuerza
-           300 gr de agua
-           10 gr de levadura fresca de panadero
-           10 gr de sal
-           1 clara de huevo

Relleno
-           4 filetes de ternera
-           2 cebollas
-           2 cucharadas de azúcar moreno
-           4 cucharadas de vinagre de Módena
-           2 tomates cortados en rodajas
-           Rúcola
-           2 cucharadas de mostaza Dijon
-           6 cucharadas de mayonesa

Preparación:

Primero empezaremos preparando el pan. En un bol grande se mezcla la harina con la sal y en otro recipiente se mezcla la levadura con el agua hasta que se disuelva. Luego se mezclan los ingredientes secos con los líquidos con la mano y se amasa bien primero en el bol y luego sobre una superficie enharinada durante 10 minutos aproximadamente. Se hace una bola con la masa y se deja reposar en un bol con un poco de aceite en las paredes y cubierto con papel film. Esta masa se deja reposar durante 40 minutos en un lugar cálido y seco. Pasado este tiempo se pone la masa sobre una superficie enharinada y se presiona con los nudillos para eliminar el aire de la masa. Se cubre con un paño limpio y se deja reposar 10 minutos. Luego con un cuchillo se corta la masa en dos y con un rodillo se estira cada parte al máximo, quedando dos rectángulos grandes. Se enrolla cada rectángulo en espiral hasta que quede un rollo que será la barra. Cuando ya estén hechas las dos baguettes se pintan con una clara de huevo y un poco de agua con un pincel. Se dejarán reposar sobre una bandeja de horno con papel vegetal y cubiertas con un paño durante 40 minutos más. Mientras, se enciende el horno a 180 º. Antes de poner el pan al horno, con un cuchillo se hacen cuatro cortes pequeños diagonales por la parte de arriba. Finalmente, se introduce el pan en el horno y se deja cocer 30 minutos. Cuando lleve 25 minutos se vuelven a pintar las barras con la clara el agua y se deja 5 o 10 minutos más.

Mientras el pan esté en el horno iremos preparando la cebolla caramelizada para el relleno. Se cortan las cebollas en juliana y se cocinan con dos cucharadas de aceite a fuego bajo en una sartén tapada durante 10 minutos, hasta que esté tierna. Después se incorpora el azúcar moreno y el vinagre de Módena y se deja cocer 10 minutos más sin tapa y removiendo de vez en cuando.
Cuando la cebolla ya esté a punto, se preparará la "mustardy mayo". En un bol pequeño se mezclan le 6 cucharadas de mayonesa y las 2 cucharadas de mostaza de Dijon hasta que quede un salsa de color amarillo claro.
Cuando ya esté el pan, la cebolla y la salsa, se preparará la carne a la plancha y ya se podrá montar el bocadillo. Primero, se unta la mustardy mayo (al gusto), se ponen dos o tres rodajas de tomate, la ternera, después la cebolla caramelizada y finalmente la rúcula. La mezcla de sabores es perfecta y el pan queda crujiente y delicioso!
 
 
 
BON APPÉTIT

7 comentaris:

 1. Que bien que te animaste a hacer tu misma el pan.
  El bocata delicioso.

  Mucha suerte en el concurso.

  Besos

  ResponElimina
 2. Espere que tingues sort al concurs ja t'ho mereixes perque és una recepta molt apetitosa. M'agradat molt que el baguette estiga fet a casa i el farcit em fa la boca aigua, és tota una delisia!!!!.
  Per a dir-te que ja tinc fam sols de vore el teu blog...jejejejeje

  ResponElimina
 3. y cuando dices que me lo mandas a casa? je je je
  Mucha suerte es delicioso.

  ResponElimina
 4. Hacer el pan es una delicia. El bocata de vicio. Suerte. Buen fin de semana

  ResponElimina
 5. Que buena baguette....con baguette hecho en casa y mostaza dijon....que delicia!!....me encanta!!....suerte en el concurso........Abrazotes, Marcela

  ResponElimina
 6. Preciosa baguette amiga!!!, es cierto que sabe mejor si tu has hecho el pan, sobretodo por el gran orgullo que se siente!!!..la receta de pan me encanta y el relleno es terriblemente tentador a estas horas de un domingo!!!
  La carne con mostaza me encanta..gran combinacion Marisa!
  Feliz resto de domingo y mejor comienzo de semana!..nos vemos !!!!
  Besitos!!!

  ResponElimina
 7. Que bó. Un dels menjars que més m'agrada son el entrepans, sort en el concurs

  ResponElimina