dimarts, 5 d’abril de 2011

ENSALADA DE POLLASTRE AMB SALSA D'ANXOVES

 Esta setmana m'he proposat sopar ensalada totes les nits i es que ,aprofitant que ja ve el bon temps i abelleix menjar plats freds, vull començar a cuidar-me un poc que en l'excusa del blog últimament he estat guanyant uns quilets. Aquesta és la que vam menjar ahir. És una ensalada molt senzilla, amb pocs ingredients però amb la salsa d'anxoves no li feia falta cap ingredient més.


Ingredients: 
- 6 fulls de roure
- 4 filets de pit de pollastre
- anous (al gust)
- parmesà
- sal, pebre i orenga

Salsa
- 3 filets d'anxoves
- 60 gr de formatge gorgonzola 
- suc d'una llima
- 80 ml d'oli d'oliva

Preparació:

Comencem fent la salsa. Primer es posa l'oli en el got de la batidora, i s'afigen les anxoves, el gorgonzola i el suc de llima i es tritura tot bé fins que s'obtinga una salsa cremosa.
Es llaven els fulls de roure i es tallen en trossos mitjans. S'assaonen els filets de pollastre amb sal, pebre i orenga i es torren en un paella amb unes gotes d'oli. Quan el pollastre estiga fet, es talla a tires i es deixa refredar un poc.
Amb un ganivet es fan virutes de formatge parmesà. En un bol es barregen els trossos de fulles de roure, les tires de pollastre, les virutes de parmesà, els anous i un poc de salsa d'anxoves. Es servix  en bols mitjans o plats fons i acompanyat d'un bol menut per a la salsa.
També vull aprofitar aquesta entrada per ensenyar-vos els premis que m'ha enviat Naiara pel concurs que vaig guanyar al seu blog Sushi de jamón. Van arribar la setmana pasada i próximament els estrenaré.


Gràcies Naiara, m'encanten!

 BON APPÉTIT

                                         ***

ENSALADA DE POLLO CON SALSA DE ANCHOAS


 Esta semana me he propuesto cenar ensalada todas las noches y es que, aprovechando que ya viene el buen tiempo y apetece comer platos fríos, quiero empezar a cuidarme un poco que con la excusa del blog últimamente he estado ganando unos kilitos. Esta es la que comimos ayer. Es una ensalada muy sencilla, con pocos ingredientes pero con la salsa de anchoas no le hacía falta ningún ingrediente más.


Ingredientes: 
- 6 hojas de roble
- 4 filetes de pechuga de pollo
- Nueces (al gusto)
- Parmesano
- Sal, pimienta y orégano

Salsa
- 3 filetes de anchoas
- 60 gr de  queso gorgonzola 
- Zumo de un limón
- 80 ml de aceite de oliva

Preparación:

Empezamos haciendo la salsa. Primero se pone el aceite en el vaso de la batidora, y se añaden las anchoas, el gorgonzola y el zumo de limón y se tritura todo bien hasta que se obtenga una salsa cremosa.
Se lavan las hojas de roble y se cortan en trozos medianos. Se sazonan los filetes de pollo con sal, pimienta y orégano y se asan en un sartén con unas gotas de aceite. Cuando el pollo esté hecho, se corta en tiras y se deja enfriar un poco.
Con un cuchillo se hacen virutas de queso parmesano. En un bol se mezclan los trozos de hojas de roble, las tiras de pollo, las virutas de parmesano, las nueces y un poco de salsa de anchoas. Se sirve en cuencos medios o platos hondos y acompañado de un bol pequeño para la salsa.
También quiero aprovechar esta entrada para enseñaros los premios que me ha enviado Naiara del concurso que gané en su blog Sushi de jamón . Llegaron la semana pasada y próximamente los estrenaré.


Gracias Naiara, ¡me encantan!

BON APPÉTIT

2 comentaris:

  1. Me parece deliciosa la salsa de la ensalada......
    Muy buena idea eso de cenar ensaladas, ligeritas, para coger bien el sueño.


    Besos

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb tu. hem de fer un poc de dieta que s'acosta l'estiu i les molletes no ens deixen.Boníssim.

    ResponElimina