dimecres, 4 de maig de 2011

RISOTTO DE CLÒTXINES I GAMBES

La clòtxina és un aliment deliciós que ens aporta molts benificis per a la salut i es molt recomanable per a dietes degut a el seu baix contingut en greix i en colesterol. Per aquestes terres és molt comú cuinar-les al vapor, la manera més sana de menjar-les i a mi és com més m'agraden. Tanmateix hui he decidit coure-les amb un poc d'aigua i aprofitar el caldo i les clòtxines per fer un deliciós risotto. Aquesta setmana m'he proposat fer receptes amb peix i marisc i ací teniu la primera:



Ingredients: (2 persones)

- 1 ceba tendra
- 1 got d'arròs
- 1/2 got de vi blanc
- 50 gr de parmesà ratllat
- 500 gr de clòtxines
- 200 gr de gambes
- 2 dents d'all
- jolivert picat
- 1 tros de llima
- oli i sal

Preparació:

Abans de começar a fer el risotto s'han de netejar i preparar les clòtxines. Després de llevar les barbes i netejar amb aigua les clòtxines es posen en un olla gran, es cobreixen amb un poc d'aigua, s'incorporen dos dents d'all, un trosset de llima, es tapa i es deixa coure uns 10 minuts fins que totes les clòtxines s'obriguen. Es cola el caldo, es trauen les clòtxines de les corfes i es reserva tot per a quan comencem a fer el risotto.
Es pica la ceba i es sofrig en una cassola ampla i no massa alta amb dos o tres cullerades grans d'oli. Quan la ceba estiga blaneta, s'afigen les gambes, es sofrigen i de seguida s'incorpora l'arròs que també s'ha de sofregir un poc. Després s'afig el vi, tres gots del caldo de les clòtxines, un poc de sal i un poc de safrà. Es remou tot i es deixa coure 15 minuts removent de tant en tant. Passat este temps s'afig el parmesà ratlla amb una dent d'all picada finament i un poc de jolivert picat. Es remou tot, es deixa coure uns minuts fins que l'arròs aborbisca tot el caldo (sense parar de remoure) i quan ja estiga a punt es servix immediatament. 



BON APPÉTIT

                                          ***

RISOTTO DE MEJILLONES Y GAMBAS

El mejillón es un alimento delicioso que nos aporta muchos beneficios para la salud y es muy recomendable para dietas debido a su bajo contenido en grasa y en colesterol. Por estas tierras es muy común cocinarlos al vapor, la manera más sana de comerlos, y a mí es como más me gustan. Sin embargo hoy he decidido cocerlas con un poco de agua y aprovechar el caldo y los mejillones para hacer un delicioso risotto. Esta semana me he propuesto hacer recetas con pescado y marisco y aquí tenéis la primera:



Ingredientes: (2 personas)

- 1 cebolla tierna
- 1 vaso de arroz
- 1 / 2 vaso de vino blanco
- 50 gr de parmesano rallado
- 500 gr de mejillones
- 200 gr de gambas
- 2 dientes de ajo
- Perejil picado
- 1 trozo de limón
- Aceite y sal

Preparación:

Antes de comenzar a hacer el risotto se limpian y preparan los mejillones. Después de quitar las barbas y limpiar con agua los mejillones se ponen en un olla grande, se cubren con un poco de agua, se incorporan dos dientes de ajo, un trocito de limón, se tapa y se deja cocer unos 10 minutos hasta que todos los mejillones se abran. Se cuela el caldo, se sacan los mejillones de las cáscaras y se reserva todo para cuando empezamos a hacer el risotto.
 
Se pica la cebolla y se sofríe en una cazuela ancha y no demasiado alta con dos o tres cucharadas grandes de aceite. Cuando la cebolla esté blanda, se añaden las gambas, se sofríen y enseguida se incorpora el arroz que también se ha de sofreír un poco. Después se añade el vino, tres vasos del caldo de los mejillones, un poco de sal y un poco de azafrán. Se remueve todo y se deja cocer 15 minutos removiendo de vez en cuando. Pasado este tiempo se añade el parmesano rayado con un diente de ajo picado finamente y un poco de perejil picado. Se remueve todo, se deja cocer unos minutos hasta que el arroz aborba todo el caldo (sin parar de remover) y cuando ya esté a punto se sirve inmediatamente. 



BON APPÉTIT

5 comentaris:

  1. Me has conquistado....adoro el risotto y con estos mariscos mas aun!!.....y yo de almuerzo hare ensalada.....jajajaja!!.....Abrazotes, Marcela

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  2. Que rico yo lo hago muy a menudo! me encanta!yo tbn el pongo un toque de azafrán! Un petonet Wapa!

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  3. Mi madre hace uno muy parecido y está delicioso.

    Te ha quedado espectacular, ojalá le pudiese meter un ñasco! :) jejeje

    Un besote

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  4. Me encanta este risotto.
    Marinero total.

    Besos

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  5. Que bo que es veu. En sembla un arros melos.M'agrada este menjar pero sols tic temps de guisar el fi de semana. besets

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