dijous, 23 de desembre del 2010

CUS-CUS MARROQUÍ

Com ja vaig dir en l'última entrada tinc una segona recepta de la setmana passada, però aquesta no és meua. El cuiner de la recepta de hui és el meu amor, Àlex. No sóc cap especialista de la cuina marroquina però el Cus-cus marroquí d'Àlex és el millor que he provat. 


El cus-cus marroquí seria l'equivalent al nostre putxero valencià. És un plat amb base de verdura, i com el putxero, és un menjar social per a menjar amb més gent perquè quant més ingredients poses més bo està el caldo. El diumenge passat va vindre la familia a dinar a casa i  Àlex va aprofitar per a fer-la.
A diferència del putxero el cus-cus l'única carn que porta és corder o també hi ha gent que  posa gallina, així que no té quasi greix i és un plat molt saludable.

Els ingredients són: (4-6 persones)
- 1 ceba gran
- 1 carabassí
- mitja col
- 1 nap
- 1/4 de carabassa
- 1 xirivia
- 1 porro
- 4 carlotes
- 2 tomaques madures
- 4 creïlles
- 1 pot de cigrons
- 600 gr de corder tallat a daus
- 2 pastilles de caldo vegetal
- Orenga, alfàbega, pebre blanc, herbes provençals, peberoig, sal i oli
- 1 paquet de cus-cus (250 gr)


Preparació:

Es sofrig el corder salpimentat. Quan està fet s'afig la ceba i es deixa daurar. Després es posa tota la verdura i peberoig i s'ofega per a que agafe aroma. Quan tot està calent es cobreixen totes les verdures amb aigua. Es sala i es tiren les pastilles de caldo. Es deixa coure durant 1 hora a foc i mig i quan falten 15 minuts s'afigen els cigrons i totes les espècies. Ha de tindre un color fosc i un poc espés. 


Abans de servir es prepara el cus-cus seguint les indicacions del paquet.
Per a servir es posa tota la verdura en una font gran, el cus-cus en una altra i el caldo en una sopera. Per a menjar ens posem un poc de cus-cus al plat amb la verdura que vulguem damunt i ho reguem amb el caldo.
Està bonissim! 


Com ja heu vist la preparació no és molt complicada pero ho heu de preparar amb temps. Quan tingau convidats per a dinar a casa proveu a fer-la i voreu com els sorpreneu.

BON APPÉTIT

2 comentaris:

  1. Quin xic més salao, també entra en el menú? jajajajajajja

    ResponElimina
  2. fa temps que no prove el cuscus.. m'acabes de donar una idea!!jejeje

    ResponElimina