dissabte, 25 de desembre del 2010

SOPA DE POLLASTRE

Bon nadal a tots! No teniu la sensació que després del sopar de nadal i el dinar de hui no faria falta menjar més en els pròxims dies? Per què quan arriben aquestes festes mengem i mengem fins i tot després de que el nostre estòmag haja dit prou? Tanmateix demà tornarem a dinar amb la família i menjarem com si fos l'última vegada, perquè no hi ha major plaer que gaudir d'un bon menjar i compartir-ho amb aquells que estimes... I com encara ens queden prou dies de sopars i dinars copiosos, perquè les festes sols acaben de començar, vos propose una recepta lleugera per poder suportar els excessos del nadal. 
Aquesta la vaig fer ahir per dinar i així poder complir al cent per cent amb el sopar nadalenc. És una recepta pròpia però també he de reconéixer que és molt senzilla i precisament no forma part de l'anomenada "nouvelle cuisine".

Els ingredients són: (2 persones)
- 1 cuixa de pollastre
- 1 carlota
- 1 all porro (sols la part blanca)
- mitja ceba
- mitja tomaca
- mig nap
- mitja xirivia
- 1 creïlla 
- mitja rama d'api
- 4 grapats de "conchitas" (o fideus)
- 1 ou


Preparació:
Es pelen totes les verdures, menys la tomaca i l'api, i es tallen en trossos grans. S'afigen tots els ingredients, les verdures i el pollastre, a una olla mitjana i es cobreix d'aigua (aproximadament 4 gots per a dos persones). S'afig sal i un poc d'oli i es deixa bollir durant 1 hora. Passada l'hora es trauen tots els ingredients i es cola el caldo. Una vegada s'ha colat el caldo es porta a ebullició i s'afigen les "conchitas".


Es couen durant 5 minuts i mentres s'esmicola el pollastre.



Després s'afigen els trossets de pollastre, s'apaga el foc i s'afig l'ou cru i es remou sense parar durant una estona fins que l'ou es cuine i quede escampat per tota la sopa.

Servim en un plat fons i si tenim molta fam podem acompanyar la sopa de pa fregit o com es diu en francés "croûtons".


Aquest és un plat complet, sa i apte per a estòmags delicats. 


BON APPÉTIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada