dimarts, 7 de desembre del 2010

BANOFFEE PIE

Després de pegar-li moltes voltes a quina seria la millor recepta per començar aquest blog he decidit fer un xicotet homenatge a la cuina anglesa que, tot i que és menyspreada en moltes ocasions, considere que té plats dignes d'admiració com és el cas del que he triat per estrenar el blog.
És unes postres anomenat "Banoffee pie", que rep este nom per que és un pastís fet amb banana i caramel toffee. 
Ja portava unes setmanes amb la recepta per la taula i el dissabte em vaig decidir a fer-la, ja que tenia un sopar en casa d'uns amics.(Ací els teniu) 





Per la cara de contents que fan jo crec que els va agradar! És un pastís molt fàcil de fer i si t'agrada el plàtan està boníssim. 

Els ingredients són:
- 400 gr de llet condensada (1 pot mitjà)
- 1 paquet de galletes digestive
- 75 gr de mantega
- 6 ó 7 plàtans
- 250gr de nata per a montar
- 1 tableta de xocolate negre
- 6 fulles de gelatina


Abans de tot, has de coure el pot de llet condensada , sense obrir, cobert completament d'aigua durant dos hores. Passades les dos hores es reserva i es deixa refredar. La meua sorpresa va ser descobrir que a partir d'aquest procés s'extrau el toffee, així que si al obrir veieu que la llet s'ha tornat de color marró, tranquils, no s'ha cremat, és el caramel. 
Bé, després s'han de triturar les galletes i mesclar amb la mantega derretida. Amb aquesta massa es forra la base del motle on es farà el pastís. El motle es reserva i mentres es pelen els plàtans, es tallen a làmines i es cobreix la base del pastís amb el plàtan, però només una capa. 
En un bol amb aigua freda, mullem la gelatina per a que es faça blaneta, deprés calfem un poc d'aigua i afegim la gelatina i remenem fins que es desfaça del tot. 
En el got de la trituradora posem els plàtans restants, que en seran quatre o cinc, el toffee i l'aigua amb la gelatina. Es tritura tot i es posa damunt del motle. Després s'ha de cobrir amb paper film i guardar a la nevera durant almenys dos hores. 
Per últim, abans de servir (o una hora o dos abans, si vas a algun lloc), es monta la nata, es posa damunt del pastís i finalment es ratlla el xocolate negre per damunt per a decorar. 

El resultat és aquest:




Espere que vos haja agradat la primera recepta i que la feu a casa

BON APPÉTIT


6 comentaris:

  1. ja era hora que et decidires! t'ha quedat genial i estic segura que encara serà millor a mesura que vages informant-nos de tot el que fas, perquè el que es fa amb passió i de cor sempre agraden.
    La recepta no podria agradar-me més! ja saps la meua devoció pel dolç...
    ENHORABONA!

    ResponElimina
  2. Mariseta...enhorabona!! molt bona idea.. m'encanta!
    els plats que puga, o els puga un poc modificar..els provaré a intentar fer..
    una besà enormee!!

    ResponElimina
  3. Gràcies guapes, quin comboi tinc de tindre dos comentaris i cinc seguidors! Ja vorem si funciona...

    ResponElimina
  4. Claro que funcionará! te deseo mucha suerte! y ENHORABUENA! me gusta mucho como te ha quedado!!!!ah, tengo que apoyar la moción de traducirlo al castellano, eh?un besote!!!

    ResponElimina
  5. Meris necessite que poses com fas tu la tarta de queso con arandanos, vaig a ferla a la manera que la solc fer però m'agradaria la teua recepta. Gràcies. Syl

    ResponElimina
  6. Molt bé guapa, a vore si aquest cap de setmana la faig i la pose de seguida.

    Besets

    ResponElimina