dijous, 23 de desembre del 2010

SATÉ DE POLLASTRE AMB ARRÒS I VERDURES

Aquesta setmana estem de celebració perquè el dimarts 21 de desembre a les 7 del matí va nàixer Mar, filla dels meus amics Ana i Miguel Angel, i a ella li dedique aquesta recepta i moltes més que li dedicaré. 

Si volem portar una dieta saludable sempre ens diuen que hem de menjar molta verdura, poca carn i en tot cas pit de pollastre a  la planxa, que és tan insípid i avorrit...La recepta de hui,  és una manera original de menjar pit de pollastre i verdures i a més és molt sana.

Els ingredients són: (4 persones)
- 500 gr de pit de pollastre
- sal i pebre
- salsa de soja

- 200 gr d'arròs basmati
- mitja ceba
- 2 carlotes
- 1/4 col
- oli i espècies al gust

Preparació:

Es talla el pit de pollastre en tires transverals, llargues i de 2 cm d'ample. Es salpimenten i en un bol gran es barrejen amb salsa de soja al gust (a mi m'agrada que queden fosques perquè quan més salsa després estan més tendres i amb més sabor) i es deixa macerant durant 1 hora. 
Es precalfa el forn a 180º i mentres bollim l'arròs amb aigua i sal. L'arròs basmati necessita uns 12 minuts i després s'escorre i es reserva. Es pelen, piquen i sofrigen les verdures en dos cullerades d'oli. Quan estan tendres es barrejen amb l'arròs i es salpimenta. Es poden afegir les espècies que més t'agraden i un xorret de salsa de soja per donar-li color.
Es reserva l'arròs i comencem a preparar el saté de pollastre. S'inserixen les tires de pollastre en uns "palillos" de madera doblant-les en espiral. Jo pose aproximadament 3 tires per palillo. Els pintxos resultants es disposen en una safata per al forn i s'introduix al forn durant 10 minuts regant  de tant en tant amb el líquid de la maceració.
Es servix el saté (dos pintxos per persona) amb l'arròs saltat. Amb el suc que ha soltat el pollatre amb la soja a la safata del forn i un pinzell de cuina pintem el saté per a que tinga més brillantor i tinga un aspecte més apetitós.



L'arròs es pot fer amb les verdures que vulgues i si en lloc de salsa de soja vols posar-li curry en pols també li dona color i un sabor molt bo. És una recepta que pots fer amb poc de temps, sana i molt sabrosa.

BON APPÉTIT

3 comentaris: