dimarts, 28 de desembre del 2010

PANGA AMB SALSA HOLANDESA

La salsa holandesa és una salsa d'origen francés feta amb mantega fosa, rovells d'ou i llima. Un dels plats més famosos amb aquesta salsa és els ous Benedictine però també és ideal per acompanyar plats de peix i marisc, un poc gratinada. He triat la panga per fer aquesta recepta perquè és un peix molt suau, sense espines, sabrós i que a quasi tots agrada. Però podriem utilitzar qualsevol altre peix per fer-la com el rèmol, el lenguado o el salmó. El més complicat d'aquesta recepta és la salsa holandesa però amb paciència i pràctica voreu com després és molt fàcil.

Els ingredients són: (2 persones)
- 2 filetes de panga
- 200 gr de xampinyons
- 1 ceba tendra
- 1 dent d'all
- oli d'oliva
- sal
Per a la salsa holandesa:
- 3 rovells d'ou
- 250 gr mantega
- una cullerada de vi blanc
- una cullerada de llima
- mitja ceba tendra a la "brunoise" (picada molt menuda)
- sal





Preparació:
Per a la salsa holandesa, es fon la mantega en un casset. Es retira la bromera i es deixa temperar. Després es posen els rovells d'ou en un bol, es baten amb una vareta i es va incorporant a poc a poc la mantega sense deixar de remoure amb la vareta fins que la salsa vaja espessint i esponjant-se. S'afig una mica de sal, la llima i el vi blanc i es continua removent. Quan ja estiga ben espesa s'afig la ceba tendra picada, es barreja i es reserva.  
Aquesta salsa li la vaig veure fer a Eva Arguiñano i la veritat és que esta molt bona amb el toc de la ceba tendra i el vi. Si busqueu per internet hi ha diferents receptes, algunes al bany Maria, però els rovells, la mantega i la llima estan en totes. 


Es talla la ceba tendra i l'all en juliana i  es saltegen en una paella amb un poc d'oli. Es renten els xampinyons, es filetegen i s'incorporen a la paella. S'assaona i es cuina fins que tot estiga blanet i es consumisca l'aigua que solten els xampinyons.
Es torren els filets de panga en una planxa amb una mica d'oli. S'assaona. Es posa la panga en una safata per al forn, es posa damunt els xampinyons i la salsa holandesa al gust. Es gratina (en forn prèviament calent) durant 2-3 minuts. 




Com la salsa holandesa li dona molta consistència al plat es convenient acompanyar-lo d'una amanida verda amb fulls de roure, per exemple. 


BON APPÉTIT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada