diumenge, 12 de desembre del 2010

RISOTTO DE BOLETS

Després de que la setmana passada viatjàrem per terres angleses amb la recepta del pastís de plàtan, la recepta de hui ens portarà a la "Bella Italia". La cuina italiana és una de les més riques i que més ha influit en la resta de cuines del món. La pizza i la pasta estan molt arrelades en la nostra gastronomia, almenys en ma casa no hi ha setmana que no ens mengem uns d'aquests plats. Tanmateix la recepta de hui no és un plat de pasta (ja ho deixarem per una altra ocasió), sino un altre que té el seu origen al nord d'Italia, el risotto. El risotto és un plat amb base d'arròs, vi blanc, caldo i formatge parmesà al que es pot afegir qualsevol ingredient (verdures, peix...) durant la seua cocció.
El risotto que he fet hui per dinar és un risotto de bolets. Ara que és l´època dels "esclatasangs" seria interessant que provàreu a fer aquesta recepta amb ells, jo la vaig fer i està boníssima. També la podeu fer amb qualsevol bolet però com que volia fer una recepta assequible per tothom i els "esclatasangs" estan molt cars... l'he feta amb xampinyons. 

Els ingredients per a dos persones són: 
 - 200 grams de bolets 
- 150 grams d'arròs
- 1/3 got de vi blanc
- mitja ceba gran o una menuda
- mitja pastilla de caldo de pollastre
- 1 dent d'all
- 2 cullerades grans de mantega 
- 50 grams de formatge parmesà 
- jolivert i sal

El primer que s'ha de fer és netejar els xampinyons i tallar-los a làmines molt fines





Després s'ha de disoldre la pastilla de caldo en 375 ml d'aigua calenta. Quan ja tenim tots els ingredients preparats tallem la ceba a la brunoise (a trocets molt xicotets) i la sofregim amb la mantega.


Com podeu veure en la foto és recomanable que per fer aquesta recepta utilitzeu una cassola de fang de les que s'usen per fer l'arròs al forn, si no en teniu intenteu que siga una cassola ampla i no molt alta. 
Passats uns minuts, s'afegeix l'arròs i es deixa coure uns dos minuts. Després s'afegeix el vi i quan s'haja reduït a la meitat s'afegeixen els xampinyons i el caldo. 


Es deixa coure 20 minuts removent de tant en tant fins que l'arròs absorbisca el caldo. Mentres, es ratlla el parmesà i es barretja amb la dent d'all picada i el joilivert picat. Passats 15 minuts es rectifica de sal i s'afegeix el formatge amb l'all i el jolivert i es remou fins que quede una textura cremosa.

 Després de 5 minuts s'apaga el foc i es serveix immediatament. Aquest es el resultat: 



Ti piaci la ricetta? 
BON APPÉTIT


2 comentaris: