dimarts, 4 de gener del 2011

PASTA CASOLANA AMB SALSA DE GORGONZOLA I PERNIL

Bon any! Espere que tots gaudireu de la nit de cap d'any i comenceu l'any amb ganes de noves receptes. 

La nit abans de cap d'any,  les meues amigues i jo vam fer els sopar d'amigues que ja és una tradició de tots els nadals. Aquest any vam decidir fer "l'amic invisible" i els regals van estar molt encertats. A mi em va tocar una màquina tradicional per fer pasta casolana i un llibre de receptes de pasta. 


I com li vaig prometre a la meua amiga invisible per a la primera recepta de l'any 2011 utilizaré aquestos dos regals.

He triat aquesta salsa per a la pasta perquè el gorgonzola és un formatge que m'agrada molt utilizar en les meues receptes i si ho combinem amb el pernil, que és un ingredient que sempre està en la meua cuina, el resultat és exquisit. 

Primer començaré amb l'elaboració de la pasta casera i després ja veurem els ingredients per a la salsa.


Preparació de la pasta

Ingredients: (2 persones)

- 200 gr farina de blat
- 2 ous
- mitja culleradeta de sal
- una cullerada d'oli

En un bol gran es posa la farina amb la sal. S'afigen els dos ous batuts i l'oli i es comença a barrejar amb una forqueta. 
Després es continua pastant amb la ma durant uns 10 minuts. Si veiem que la massa es queda apegalosa s'afig un poc més de farina i es continua pastant fins que la massa no s'apegue a les mans i es quede brillant i uniforme. Es fa un bola amb la massa i es deixa reposar durant 30 minuts dins del bol. 
Passats el 30 minuts amb l'ajuda d'un "rodillo" s'aplana la massa deixant una capa fina. 


Es talla la massa del tamany de la màquina i s'introduix per la part més fina per a fer espaguetis. 


Els espaguetis que van ixint es posen damunt d'un drap net i es tira per damunt un poc de farina per a que no s'apeguen. Es deixen reposar uns minuts mentres posem l'olla amb l'aigua a bollir. Quan l'aigua bulla es tiren els espaguetis, es tapa l'olla i quan torne a bollir s'obri, es deixen coure un parell de minuts més i es retiren a un colador. 


Preparació de la salsa

Ingredients: (2 persones)

- 200 ml nata líquida
- formatge gorgonzola (al gust)
- pernil curat a tallades menudes i fines (al gust)


Es tallen quatre o cinc trossos de formatge i es derretix a foc baix en una paella ampla sense deixar de remoure per a que no es pegue. 


Quan estiga quasi desfet s'afig la nata líquida, s'afig un poc de sal, un poc de sucre i un poc de pebre i es remou tot. Quan el formatge està totalment fos i la nata haja reduït un poc s'afig el pernil es remou un poc i s'apaga el foc. 


Servim els espaguetis en un plat fons amb un poc de salsa per damunt. També podem posar un poc de parmesà damunt la salsa abans de servir. 


BON APPÉTIT


2 comentaris:

  1. mira! no sembla tan difícil. El sabor segur q és prou millor. És igual q la pasta fresca q es pot comprar als supermercats o canvia?

    ResponElimina
  2. És diferent, té la textura dels "ñoquis". Boníssima!

    ResponElimina