dimarts, 11 de gener del 2011

DAURADA A LA PROVENÇAL

Ara que ja s'han acabat les vacances de nadal és temps de començar a cuidar-nos un poc i deixar de costat la ingesta desmesurada de dolços i greixos. Per tant, hui vos propose una recepta molt sana i al mateix temps molt apetitosa. Aquesta l'he feta hui per als meus pares i la meua germana i m'han dit que estava molt bona així que he decidit compartir-la amb vosaltres.

Jo sempre havia fet la daurada a la sal però volia fer alguna cosa diferent, així que em vaig posar a buscar per internet, i en els meus llibres de cuina, i fent una barreja de les dues fonts ací teniu la recepta.


Ingredients: (4 persones)

- 2 daurades
- dos cullerades grans de vi blanc
- dos cullerades d'oli d'oliva
- suc d'una llima gran
- 2 cebes
- 2 pebreres verdes italianes
- 2 tomaques grans
- 1 dent d'all
- timó
- orenga
- mantega (2 cullerades grans i una menuda)
- 1 culleradeta de farina
- 1 cullerada de tomaca concentrada
- sal, pebre i oli d'oliva

Preparació:

Quan aneu al pescater digau-li que vos netege les daurades per a fer-les al forn. Ja a casa, es posen les daurades senceres damunt de dos trossos de paper d'alumini més grans que els peixos per a que després quede com un envoltori.

Es posa per damunt del peix el vi blanc, el suc de llima, sal, pebre, timó i l'oli. Una vegada ja estan tots els ingredients, es tanca el paper d'alumini assegurant-se de que estiga ben segellat i no puga eixir cap líquid.
S'introdueix dins del forn calent a 180º durant una hora.



Mentres, es fa l'acompanyament. Es tallen les cebes en rodanxes fines i les pebreres en tires amples. En una paella, es fonen dos cullerades de mantega amb un xorret d'oli d'oliva. Quan la mantega estiga dissolta es posa la ceba, es posa sal, i es deixa cuinar uns minuts amb la paella tapada. Quan la ceba estiga transparent, però no daurada, es trau i es reserva en un plat. En el greix que a restat a la paella es cuina la pebrera a tires, també amb la paella tapada per a que la pebrea s'ablanisca. Després, es pelen les tomaques, es partixen per la meitat, es lleven les llavors i el suc i  es talla la polpa a trossets menuts. A aquesta tomaca se li posa sal, pebre, timó, orenga, i la dent d'all picada i es cuina durant 5 minuts a la paella. 

Quan ja haja passat l'hora, es trauen les daurades del forn. S'obri el paper d'alumini, amb compte, i s'aboca el suc que ha soltat el peix a un casset i es porta a ebullició. Després a aquest caldo s'afig una cullerada de tomaca concentrada,per a que li done sabor i color a la salsa, i es remou. En un bol menut barregem una culleradeta menuda de farina amb una culleradeta menuda de mantega ablanida, i quedarà una pasta. S'apaga el foc de la salsa i s'afig la pasta de farina i mantega i amb una vareta es remou bé fins que queden dissolta i la salsa quede espessa.

Una vegada estan tots els ingredients preparats passem a emplatar. En un plat gran es posa un llit de ceba, després tres tires de pebrera i una o dos cullerades de la tomaca saltejada. Damunt d'aquest llit es posa un tros de daurada, que prèviament s'haurà desmonat i llevat les espines, i un poc de salsa per damunt.


Què vos pareix? No té bona pinta? 

BON APPÉTIT

1 comentari:

  1. mmmm. Esta setmana me decidit per fer esta recepta i la veritat és que jo no sóc molt de peix i estava molt bo. L'acompanyament de la tomaqueta en timó sal i pebre estava molt bo.

    ResponElimina