diumenge, 16 de gener de 2011

BUNYOLS DE IUCA (Buñuelos de yuca)

Un dels avantatges de ser un país amb molta immigració és que poc a poc als supermercats pots trobar ingredients d’altres països, que abans era impossible imaginar.

Aquest és el cas de la iuca. Un tubercle  procedent de Sud-amèrica, molt comú a països com Perú o Equador. Ja feia molt de temps que quan anava al supermercat i la veia al passadís de les verdures hi havia una atracció entre nosaltres. Vaig buscar a internet i el sud-americans la utilitzen molt per fer “tortillas”.

Quan vaig decidir participar al concurs de l’Exquisit, tenia clar que aquest ingredient havia d’estar present a la recepta. Aleshores, buscant receptes vaig veure que en un restaurant d’Andalusia la utilitzaven per fer bunyols.


Ací va la meua segon i última recepta per al concurs de l’Exquisit.



Ingredients: (30-40 bunyols)

-          1 iuca (1-1,5kg)
-          1 ou
-          250 gr de formatge d’ovella
-          1 culleradeta de bicarbonato
-          Oli de girasol
-          Sal
-          Mel


Preparació:

Es pela la iuca, es cou i quan ja estiga tendra (després de 30 minuts), es tritura amb la batidora fins que quede una massa homogènia.
S’afig l’ou, la sal, el formatge ratllat, el bicarbonat i es remou tot.
Es deixa reposar durant 30 minuts. Una vegada ja estiga reposada, es formen porcions menudes amb dos culleretes, o amb les mans banyades, i es frigen en una paella amb abundant oli calent.
Quan es bunyols estiguen daurats, s’escorren i es posen sobre paper absorbent.

Aquests bunyols s’han de menjar calents i acompanyats amb mel o una salsa feta amb mostassa i mel per a que li done un contrast dolç.
Si el formatge d’ovella vos pareix molt fort podeu utilitzar un altre més suau, com un semicurat.



Es sabor és potent i deliciós. 

BON APPÉTIT

3 comentaris:

  1. He hagut de mirar com es deia yuca en holandes, per saber si aqui els puc trobar i crec q si...aixi q els tastarem!

    Gracies per participar de nou!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. No he probado nunca a cocinar con yuca y cada vez hay más en las fruterías...Igual con esta receta me animo.
    Suerte en el concurso.
    Besos

    ResponElimina
  3. pues justo tengo una en el frigo...quizás me anime no?...

    ResponElimina