dissabte, 15 de gener de 2011

TRIANGLES DE "GAMBA AMB BLEDA" (Triángulos de gambas con acelgas)


La setmana passada, mentres feia una ullada als blogs que seguisc, vaig entropessar amb un concurs d’aperitius que proposava el blog L’exquisit. Després de llegir els requeriments, i veure que podia participar, vaig pensar que seria una excusa perfecta per marcar-me objectius i endinsar-me més al món dels blogs.

Havia de presentar dues receptes al concurs i, després de pensar molt, vaig decidir que adaptar recetes tradicionals seria la millor opció.

Si hi ha una recepta valenciana que és ben coneguda per la comarca de la Safor i també per la Marina Alta, és la “Gamba amb bleda”. Aquest és un plat fet de bledes i gambetes de riu que es pot menjar com aperitiu, amb un poquet de pa per acompanyar, o com a plat principal, amb unes coques de dacsa.

  Després de provar amb diferents masses per acompanyar el plat, he decidit que amb la massa filo el sabor de la gamba amb bleda es potencia.

Així que ahí va la meua adaptació d’aquest aperitiu tradicional per a l’Exquisit.



Ingredients:

-          300 gr de bledes (fresques o congelades)
-          50 gr de gamba de riu (camarón)
-          3 dents d’all
-          pebre roig (dolç o picant)
-          massa filo
-          mantega
-          sal i oli



Preparació:

Es posen les bledes, tallades a trossets, en una olla a bullir amb un poc de sal durant uns 20 minuts. 


Quan les bledes estiguen tendres, es colen i es reserva un got de l’aigua que s’ha utilitzat per a coure-les. Mentres, es piquen els alls a trossets molt menuts i es frigen en una paella ampla amb dos o tres cullerades d’oli. Quan estiguen un poc daurats, s’afigen les gambetes de riu, s’ofeguen un poc i s’afig el pebre roig. Després, s’afigen les bledes, el brou de les bledes i un poc de sal. Es remou tot bé i es deixa coure a foc lent fins que no quede quasi líquid.

Una vegada ja està la gamba amb bleda feta, s’agafa un full de massa filo, es talla, verticalment, en quatre parts. Cadascuna d’aquestes tires de massa filo s’usarà per fer un triangle. Es posa una cullerada, no molt gran, del farcit de bledes en un cantó de la massa filo i es dobla, amb molt de compte, formant un triangle. S’ha d’anar doblant fins que no quede més massa i el  farcit quede protegit. 


Quan ja està el triangle fet, amb un pizell i mantega fosa, es pinta per a que tinga brillantor i es posa damunt d’una safata per a forn amb paper vegetal.


Després de plenar la safata de triangles, s’introduix al forn, ja calent, a 180º durant 15 o  20 minuts, fins que estiguen daurats. Es deixen refredar un poc i ja es poden servir.
Aquest aperitiu es menja un poc calent, tot i que fred tampoc està gens malament.



Espere que vos agrade

BON APPÉTIT

12 comentaris:

  1. Uns triangles molt apetitosos, m'agrada el farcit!

    Gracies per participar!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  2. I estan per xuplar-se el dits.....!!!! Una recepta super original. Gràcies guapa.

    ResponElimina
  3. Gràcies, demà posaré un altre aperitiu per al concurs

    ResponElimina
  4. Marisa, que ricos se ven!, me voy a llevar la receta, debe ser una delicia.
    Suerte en el concurso y gracias por visitarme.
    Besos.

    Un grupo de blogeras estamos tratando de que la gente retire la verificación de palabras y/o la publicidad que aparece en una ventana emergente, es una simple sugerencia que nos ayudaría a agilizar el sistema de comentarios. Gracias!

    ResponElimina
  5. Jo els vaig provar i he de dir que estan increïbles!!

    ResponElimina
  6. Estos triángulos tienen que estar buenísimos.
    He llegado a tu blog por el concurso de L'exqusit y me ha encantado.
    Me quedo por aquí.
    Besos

    ResponElimina
  7. Qué bo! Una nova delícia de marisa!

    ResponElimina
  8. Marisa, m'agrà la teua idea.. ara de vacances vaig a vore quines prove a fer, i crec que esta serà de les primeres!

    ResponElimina
  9. Una forma original de menjar un plat típic. Molt bona idea!!

    ResponElimina
  10. M'agrà que fages coses tipiques del teu poble.
    avant, no seguix axi

    ResponElimina
  11. mmmm, sóc un enamorat de la cultura gastronòmica del País Valencià (i de la japonesa XD), així que no ho duptaré a l´hora de consultar plats tipics de la zona.
    Salut, Rubén (el germa de Manu)

    ResponElimina
  12. ues si, anonim, aci en la COMUNITAT VALNCIANA se menja molt be

    ResponElimina