dilluns, 6 de febrer del 2012

ARRÒS CALDÓS AMB SÉPIA I CARXOFES

A petició d'alguns seguidors, vaig a ajornar un setmana la data de finalització del concurs "Orange cookwork". L'últim dia per presentar receptes serà el dimarts que ve dia 14 de febrer i el guanyador es publicarà eixe cap de setmana 18-19 de febrer amb el premi complet.

De moment no hi ha moltes receptes però les que m'han enviat son de luxe:

- Magdalenes de taronja, per Rosa (sense bloc)
- Crema de taronja i ametlles, per Marcela de food, travel and wine
- Saquets de formatge de cabra i taronja confitada, per Esther (sense bloc)
- Pastís de xocalate i taronja, per Esther (sense bloc)
- Cóctel de taronja, per Sónia (sense bloc)

Aquesta setmana aniré publicant les receptes sense bloc per a que pugueu vore-les i per a que no acabeu avorrits de la taronja hui vos porte una recepta sense taronja. És un plat perfecte per aquest fred que ens acompanya des de la setmana passada. A més és molt sa, senzill i amb un ingredient que m'encanta i ara està de categoria, la carxofa.



Ingredients: (4 persones)
- 4 carxofes
- 2 sépies grans
- 1 got d'arròs
- 7 gots caldo (de peix o de verdures)
- 2 dents d'all
- una tomaca ratllada
- colorant o safrà
- sal

Preparació:
Es piquen els dents d'all  i es sofrig amb la tomaca ratllada en una olla gran amb un bon doll d'oli d'oliva. Quan la tomaca estiga fregida s'incopora la sépia tallada a trossets i es sofrig durant uns minuts. Després es netegen les carxofes, es tallen en quatre i s'afigen al sofregit de sépia. Després de sofregir uns minuts s'aboca el caldo, es tapa i es deixa coure durant 30 minuts. Passat este temps, quan el caldo estiga bullint, s'incorpora l'arròs, el safrà, una culleradeta de sal (o al gust), es remou i es deixa coure 15 minuts.

Quan l'arròs estiga cuit ja es podrà servir, i per al meu gust, acompanyat amb un poc de llima és un plat perfecte per un dia de fred.



BON APPÉTIT


                                                               ***

ARROZ CALDOSO CON SEPIA Y ALCACHOFAS

A petición de algunos seguidores, voy a aplazar una semana la fecha de finalización del concurso "Orange cookwork". El último día para presentar recetas será el próximo martes día 14 de febrero y el ganador se publicará ese fin de semana 18-19 de febrero con el premio completo.  

De momento no hay muchas recetas pero las que me han enviado son de lujo:  
- Magdalenas de naranja , por Rosa (sin blog)  
- Crema de naranja y almendras , por Marcela de food, travel and wine  
- Saquitos de queso de cabra y naranja confitada , por Esther (sin blog)  
- Tarta de chocalate y naranja, por Esther (sin blog)  
- Cóctel de naranja , por Sónia (sin bloque)  

Esta semana iré publicando las recetas sin bloc para que podáis verlas y para que no acaba aburridos de la naranja hoy os traigo una receta sin naranja. Es un plato perfecto para este frío que nos acompaña desde la semana pasada. Además es muy sano, sencillo y con un ingrediente que me encanta y ahora está de categoría, la alcachofa.
Ingredientes: (4 personas)
- 4 alcachofas
- 2 sepias grandes
- 1 vaso de arroz
- 7 vasos caldo (de pescado o de verduras)
- 2 dientes de ajo
- un tomate rallado
- colorante o azafrán
- sal  

Preparación: 
 Se pican los dientes de ajo y se sofríe con el tomate rallado en una olla grande con un buen chorro de aceite de oliva. Cuando el tomate esté frito se incorpora la sepia cortada a trocitos y se sofríe durante unos minutos. Después se limpian las alcachofas, se cortan en cuatro y se añaden al sofrito de sepia. Después de sofreír unos minutos se vierte el caldo, se tapa y se deja cocer durante 30 minutos. Pasado este tiempo, cuando el caldo esté hirviendo, se incorpora el arroz, el azafrán, una cucharadita de sal (o al gusto), se remueve y se deja cocer 15 minutos. Cuando el arroz esté cocido ya se podrá servir, y para mi gusto, acompañado con un poco de limón es un plato perfecto para un día de frío.
BON APPÉTIT





10 comentaris:

  1. ES UNA RECEPTA MUY IDONEA PARA ESTOS DIAS DE FRIO EN LOS QUE A LA HORA DE COMER APETECE ALGO CALENTITO Y ESE ARROZ SE VE ESTUPENDO.
    LAS RECEPTAS DE TU CONCURSO SE VEN MUY RICAS, YA TENGO GANAS DE VERLAS Y HACERLAS. BESOS

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  2. Boníssim Marisa! la veritat és que la carxofa en l'arròs caldós és de les coses que més m'agraden! Vec que es pot fer amb caldo de verdures o de peix. Què li posses al caldo de peix?? Gracietes!

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    1. Per al caldo de peix posa: morralla (un bon grapat), una ceba, un grapat de jolivert i grans de pebre. Si ho proves ja em diràs com has quedat. b7s

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  3. Pues no sabía nada del concurso.
    Deliciosa la receta del arroz.

    Besos y buena semana

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    1. Espero que tengas tiempo y puedas participar, seguro que tienes unas ideas estupendas. bsos

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  4. Me encanta el arroz caldoso....y con sepia y alcachofas debe estar de muerte lenta....que rico se ve!!.......Abrazotes, Marcela

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  5. Jo sempre faig arròs amb carxofes, perquè m'encanta, i trobo que combinen molt bé aquests ingredients!
    No recordava el teu concurs per celebrar el 1r aniversari del bloc!!!!! A veure si arribo a temps de publicar una recepta, que em faria molta il·lusió! I és que vaig molt malament de temps(i sóc molt lenta publicant!!!!!Cada recepta em porta un mínim de dos dies de preparació...

    Petons

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  6. Hola mi guapa!, no sabia que hacías un concurso :( lo malo es que estoy muy poco creativa últimamente y no creo que pudiese participar :( deseo que vaya estupendo, y mira las recetas que te mandaron pintan genial!:)
    tu arroz caldoso es perfecto para el frío que siento hoy por mi cuerpo..estoy deseando que se acabe la nieve Marissa!!!
    te deseo una feliz semana linda mía y suerte con tu concurso!!!
    Cariños :)

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  7. Hui l'he fet jo, però com no tenia sèpia l'he fet amb calamar, i li he posat alls tendres, i estava boníssim!!!! Dora

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