dijous, 23 de febrer de 2012

CANELONS DE BLEDES I FORMATGE


Després de dos setmanes fent receptes de taronja ja tenia ganes de portar-vos receptes variades. Tinc algunes receptes guardades a la recàmera però hui vos porte aquesta per diferents raons: és una recepta de la meua collita, m'encanten les bledes, i la foto l'he feta jo!! En diferents ocasions ja he dit que el fotògraf del bloc és Àlex però des que vaig descobrir l'escola de fotografia de Luisa he decidit aprendre a fer fotos i poder veure les meues receptes de d'un altre punt de vista. El curs de fotografia el vaig començar fa una setmana així que sóc totalment nova pel que fa al món de la fotografia, però que vos pareix la foto? També és la primera vegada que vaig fer aquesta recepta i va ser tot un èxit, molt recomanable!!
Ingredients: (2- 3 persones)

Canelons
- 400 gr de bledes bullides i trossejades
- 1 paquets de làmines de pasta per a canelons (12 làmines)
- 1 escalònia
- 1 dent d'all
- 6 cullerades de tomaca triturada
- sal
- pebre roig
- formatge d'untar (ricota, philadelphia...)

 Beixamel
- 2 cullerades de mantega
- 2 cullerades de farina
- 1 got i mig de llet
- sal
- pebre
- nou moscada
- formatge ratllat

Preparació:
Amb les bledes ja bullides i trossejades ja podrem començar a fer el farcit dels canelons. Es pica l'all i l'escalònia i es sofrigen amb unes cullerades d'oli. S'incorporen les bledes escorregudes i es cuinen durant uns minuts amb l'escalònia i l'all. S'afig la tomaca triturada i es deixa fins que quede fregida i totalment integrada amb les bledes. S'assaona amb sal i pebre roig i es reserva per a farcir els canelons.

Es preparen les làmines de pasta segons les intruccions de l'envàs. Jo vaig comprar unes làmines pre-cuites així que sols s'havien de deixar en remull amb aigua calenta durant 20 minuts. Amb la pasta cuita ja podem començar a muntar els canelons.

S'agafa una l'àmina de pasta, es posa una cullerada de formatge, una de bledes, es tanca i se li dona forma de canló. Es repeteix el procés amb les 12 làmines. Els canelons es posen en una font per a forn i sols ens quedarà fer la beixamel.

Per a la beixamel es fon la mantega, s'afig la farina i es cuina durant uns minuts. S'incorpora la llet poc a poc i es cuina fins que quede una salsa espessa. S'aboca la beixamel damunt dels canelons (fins que queden tots coberts perquè si no es reseca la pasta), s'empolvora la superfície amb formatge ratllat, s'introduix al forn precalfat a 180º durant uns minuts fins que la superfícies quede daurada. El resultat és exquisit!

BON APPÉTIT

                                                            ***

CANELONES CON ACELGAS Y QUESO

Después de dos semanas haciendo recetas de naranja, ya tenía ganas de traeros recetas variadas. Tengo algunas recetas guardadas en la recámara pero hoy os traigo éssta por diferentes razones: es una receta de mi cosecha, me encantan las acelgas, y la foto la he hecho yo! En diferentes ocasiones ya he dicho que el fotógrafo del blog es Alex pero desde que descubrí la escuela de fotografía de  Luisa he decidido aprender a hacer fotos y poder ver mis recetas de otro punto de vista. El curso de fotografía lo empecé hace una semana así que soy totalmente nueva en cuanto al mundo de la fotografía, pero que os parece la foto? También es la primera vez que hice esta receta y fue todo un éxito, muy recomendable! 
Ingredientes: (2 - 3 personas)

Canelones
- 400 gr de acelgas hervidas y troceadas
- 1 paquetes de láminas de pasta para canelones (12 láminas)
- 1 escalonia
- 1 diente de ajo
- 6 cucharadas de tomate triturado
- sal
- pimienta rojo
- queso de untar (ricota, philadelphia ...)  
Bechamel 
- 2 cucharadas de mantequilla  
- 2 cucharadas de harina  
- 1 vaso y medio de leche  
- sal  
- pimienta  
- nuez moscada  
- queso rallado  

Preparación: 

Con las acelgas ya hervidas y troceadas ya podremos empezar a hacer el relleno de los canelones. Se pica el ajo y el escalonado y se sofríen con unas cucharadas de aceite. Se incorporan las acelgas escurridas y se cocinan durante unos minutos con el escalonado y el ajo. Se añade el tomate triturado y se deja hasta que quede frita y totalmente integrada con las acelgas. Se sazona con sal y pimentón y se reserva para rellenar los canelones.  

Se preparan las láminas de pasta según las intrucciones del envase. Yo compré unas láminas pre-cocidas así que sólo tenían que dejar en remojo con agua caliente durante 20 minutos. Con la pasta cocida ya podemos empezar a montar los canelones. coge una la amina de pasta, se pone una cucharada de queso, una de acelgas, se cierra y se le da forma de canles. Se repite el proceso con las 12 láminas. Los canelones se ponen en una fuente para horno y sólo nos quedará hacer la bechamel.  

Para la bechamel se funde la mantequilla, se añade la harina y se cocina durante unos minutos. Se incorpora la leche poco a poco y se cocina hasta que quede una salsa espesa. Se vierte la bechamel encima de los canelones (hasta que queden todos cubiertos porque si no se reseca la pasta), se espolvorea la superficie con queso rallado, se introduce en el horno precalentado a 180 º durante unos minutos hasta que la superficie quede dorada. El resultado es exquisito!  

BON APPÉTIT

5 comentaris:

 1. Disfruta mucho del curso, vas a aprender un montón, seguro.
  Me gusta el relleno de tus canelones.

  Besos.

  ResponElimina
 2. Que bona pinta!!! i la idea del curset de fotografia moolt pero que molt interesant!!

  ResponElimina
 3. Que alegria verte mi linda Marisa!!!....me encanta recibir tus comentarios...y aquí que me tienes!!!:)
  lo primero decirte que hacer tu misma tus fotos es lo mejor que puedes hacer...de ese modo haces que todo sea más tuyo y le das tu enfoque personal!..además es tan placentero disfrutar de tu trabajo cuando ves que cada día es mejor!!!!:)...esta foto es una buena muestra...los tonos tan suaves y pastel son preciosos, ya veras, pronto estarás enganchada a hacer fotos!!!! es muy bonita!!!!!
  y tu receta maravillosa...tanto me gusta que la hare la semana que viene..adoro las acelgas y sé que disfrutare con ellos!!!!:)
  muchos besos cariño...y que disfrutes de tu curso!!!!:)

  ResponElimina
 4. tiene una pinta estupenda. Y la foto también, bss

  ResponElimina
 5. ESTA SETMANA ELS HE FET I HE DE DIRTE QUE ESTAVEN BONISSIMS. ESTIC ESPERANT ALGUNA ALTRA RECEPTA. BESETS

  ResponElimina