dimarts, 21 de febrer del 2012

SAQUETS DE FORMATGE DE CABRA I TARONJA DE ESTHER

Com vaig prometre ahir ací vos deixe la recepta guanyadora del concurs Orange Cookwork. És una recepta molt delicada i saborosa en la que combinen perfectament el sabor fort del formatge de cabra i la dolçor de la confitura de taronja i ceba. Un aperitiu molt recomanable per un sopar on vulgues sorprende els convidats.



Ingredients: (4-5 saquets)
- 1 paquet de pasta filo (6 fulls)
- 2 cebes grans
- 250 ml de suc de taronja
- formatge de cabra (al gust)
- un grapat de pinyons
- 3 cullerades de sucre moreno
- sal i pebre

Preparació:
Es piquen les cebes i es sofrigen en una cassola amb oli. Quan la ceba estiga transparent s'afig el sucre moreno, la sal, el pebre i el suc de taronja i es remou. Es deixa al foc durant 45 minuts fins que el suc s'haja consumit i quede la textura d'una mermelada.
Es saltegen en una paella el pinyons i ja podrem començar a muntar els saquets.
Es tallen els fulls de pasta filo a quadres iguals, es pinten amb mantega fosa i es superposen, sense fer coincidir els extrems (jo vaig posar 5-6 quadres de pasta, per a que no es desferen els saquets).
Al mig des quadres de pasta filo es posa una cullerada de mermelada de ceba i taronja, uns pinyonets i una cullerada de formatge de cabra (o la quantitat que es desitge). Es junten els extrems de pasta filo formant saquets i es nuguen amb fil. S'unten amb mantega fosa i s'introduixen al forn precalfat a 180º durant 15 minuts o fins que estiguen daurats. Abans de servir es talla el fil i, encara que el saquet no es desfà, es pot sustituir per un llacet fet amb una tira de all porro o cebollí.



I per a que vegeu que jo també vaig fer la recepta ací vos deixe la foto dels saquets que es van menjar els membres del jurat.


BON APPÉTIT
                                                                     ***

SAQUITOS DE QUESO DE CABRA Y NARANJA DE ESTHER

Como prometí ayer aquí os dejo la receta ganadora del concurso Orange Cookwork. Es una receta muy delicada y sabrosa en la que combinan perfectamente el sabor fuerte del queso de cabra y la dulzura de la confitura de naranja y cebolla. Un aperitivo muy recomendable para una cena donde quieras sorprender a los invitados.



Ingredientes: (4-5 saquitos)
- 1 paquete de pasta filo (6 hojas)
- 2 cebollas grandes
- 250 ml de zumo de naranja
- queso de cabra (al gusto)
- un puñado de piñones
- 3 cucharadas de azúcar moreno
- sal y pimienta  

Preparación:  

Se pican las cebollas y se sofríen en una cazuela con aceite. Cuando la cebolla esté transparente se añade el azúcar moreno, la sal, la pimienta y el zumo de naranja y se remueve. Se deja al fuego durante 45 minutos hasta que el jugo se haya consumido y quede la textura de una mermelada.  
Se saltean en una sartén el piñones y ya podremos empezar a montar los saquitos.  
Se cortan las hojas de pasta filo a cuadros iguales , se pintan con mantequilla derretida y se superponen, sin hacer coincidir los extremos (yo puse 5-6 cuadros de pasta, para que no se deshicieran los saquitos).  
En medio de los cuadros de pasta filo se pone una cucharada de mermelada de cebolla y naranja, unos piñoncitos y una cucharada de queso de cabra (o la cantidad que se desee). Se adjuntan los extremos de pasta filo formando saquitos y se anudan con hilo. Se untan con mantequilla derretida y se introducen al horno precalentado a 180 º durante 15 minutos o hasta que estén dorados. Antes de servir se corta el hilo y, aunque el saquito no se deshace, se puede sustituir por un lacito hecho con una tira de puerro o cebollino.




Y para que veáis que yo también hice la receta aquí os dejo la foto de los saquitos que se comieron los miembros del jurado.


BON APPÉTIT

5 comentaris:

  1. Enhorabuena a la ganadora, Esther, es una magnifica receta, soy parte del jurado y tengo que decirte que me encanto
    Felicidades

    ResponElimina
  2. Deliciosa!!.....felicitaciones a la ganadora.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  3. Me parecen deliciosos. Enhorabuena.

    Bs

    ResponElimina
  4. Enhorabona Esther!!! Una recepta fantàstica!

    Sampedro

    ResponElimina
  5. quina bona idea! m'encanta el contraste de gustos i gràcie sper explicar el truc de lligar els saquets...jo tenia pensat de fer una coseta amb la pasta filo aquesta i donar-li forma de saquets i justament dubtava si calia o no lligar-los...

    ResponElimina