Greetings from Galway!! Després de portar ja unes setmanes per Irlanda he de dir que Galway i la zona de Connemara és la part que més m'ha agradat del païs. Encara que no té molts monuments ni museus importants Galway té molta vida i aixó és el que més m'agrada d'un lloc. A més al voltant té llocs espectaculars com els Cliffs of Moher, uns penya-segats preciosos que segons tinc entés van estar proposats per a les set meravelles naturals del món i després de passar el dia allí ja sé per què. A més, prop de Galway estan les illes Aran i ahir, aprofitant el dia tan soleiat del que gaudirem,vam anar a passar el dia a una, on vam poder muntar en bici i prendre el sol en la platja. Hui, com ja és costum ací, ha estat tot el matí plovent, així que hem anat a fer unes compres i he aprofitat per cuinar.
Finalment vos porte una recepta amb peix, el Seafood chowder (caldereta o sopa de marisc). Aquest és un plat molt popular en els menús dels restaurants irlandesos, especialment ací a la costa. Encara que als restaurants ho posen com entrant, he comprovat que acompanyat amb un poc de pa és un plat ben contundent per menjar com a plat únic. La recepta original portava un poc de cansalada a trossets però hui m'abellia un plat sols de peix i l'he suprimida. El resultat ha estat fantàstic, hem repetit i tot!
Ingredients: (2-3 persones)
- 1 ceba
- 2 creïlles
- 250 ml de caldo de peix (1 tassa i un poc més)
- 150 ml de llet (no arriba a 1 tassa)
- 300 gr de peix blanc (i també pot ser amb un poc de salmó)
- 50 gr de bacallà fumat
- 300 gr de clòtxines i cloïsses (cuinades al vapor i sense closca)
- 100 gr de gambes (bollides i sense corfa)
- 75 ml de nata líquida
- jolivert picat
- cebollí picat
- sal i pebre
Preparació:
BON APPÉTIT
Demà cap a Irlanda del Nord...
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Greetings from Galway! Después de llevar ya unas semanas por Irlanda debo decir que Galway y la zona de Connemara es la parte que más me ha gustado del país. Aunque no tiene muchos monumentos ni museos importantes Galway tiene mucha vida y eso es lo que más me gusta de un lugar. Además alrededor tiene lugares espectaculares como los Cliffs of Moher, unos acantilados preciosos que según tengo entendido estuvieron propuestos para las siete maravillas naturales del mundo y después de pasar el día allí ya sé por qué. Además, cerca de Galway están las islas Aran y ayer, aprovechando el día tan soleado del que disfrutamos, fuimos a pasar el día a una, donde pudimos montar en bici y tomar el sol en la playa. Hoy, como ya es costumbre aquí, ha estado toda la mañana lloviendo, así que hemos ido a hacer unas compras y he aprovechado para cocinar.
Finalmente os traigo una receta con pescado, el Seafood Chowder (caldereta o sopa de marisco). Este es un plato muy popular en los menús de los restaurantes irlandeses, especialmente aquí en la costa. Aunque los restaurantes lo ponen como entrante, he comprobado que acompañado con un poco de pan es un plato muy contundente para comer como plato único. La receta original llevaba un poco de tocino a trocitos pero hoy me apetecía un plato sólo de pescado y lo he suprimido. El resultado ha sido fantástico, hemos repetido y todo!
Ingredientes: ( 2-3 personas)
- 1 cebolla
- 2 patatas
- 250 ml de caldo de pescado (1 taza y un poco más)
- 150 ml de leche (no llega a 1 taza)
- 300 gr de pescado blanco (y también puede ser con un poco de salmón)
- 50 gr de bacalao ahumado
- 300 gr de mejillones y almejas (cocinadas al vapor y sin cáscara)
- 100 gr de gambas (hervida y sin cáscara)
- 75 ml de nata líquida
- Perejil picado
- Cebollino picado
- Sal y pimienta
Preparación:
BON APPÉTIT
Mañana a Irlanda del Norte ...
te molt bona pinta marisa!! i m'alegre que vaja molt be el viatge.. lo de la volteta en bici i platja sona molt be!!
ResponEliminabessets molly malone!! :)
Mm me encanta el chowder.
ResponEliminaCariños!
Se ve delicioso....no sabes como me gusta el chowder....y se ve autentico!!.......Abrazotes, Marcela
ResponEliminaYo no lo conocía, pero se ve delicioso, yo la dejaría para el invierno.
ResponEliminaTe sigo los pasos, espero esa próxima entrada.
Sigue disfrutando de Irlanda, besos.
Pues es de esos que no conocía, pero se ve delicioso.
ResponEliminaQuedamos a la espera.
Besos.
Bon dia, Marisa! Comentar-te q m'agradat molt el teu Blog, i q tenim una plana al Fèisbuc: Amics de la Corrupció Gastronòmica (Per una cuina corrupta i mestissa), x si vulgueres pegar-li una mirãeta, o fer-te membre. Ens sentiríem molt afortunats! Salutacions!
ResponEliminaAy Marisa! ya sabes el rollo que yo me traigo con las sopas.. así que no es que me la lleve.. te la robo! a mano armada si hace falta;-P
ResponEliminaBesos
Nunca he estado en Irlanda y mira que tengo ganas... pero mientras me recreo mirando y degustando tu magnífica sopa. Me la anoto para el otoño ;D
ResponEliminaBesos.
Em sembla una recepta deliciosa i ara que ja anem cara el fred millor. Ja et preguntaré quin peix blanc, o qualsevol li va bé??
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