diumenge, 9 de gener del 2011

PIZZA AMB MASSA DE CERVESA

Dins de la cuina italiana hi ha tres plats importants i coneguts internacionalment: la pasta, el risotto i la pizza. En anteriors ocasions li he dedicat dues receptes a la pasta i al risotto. Hui és el torn de la pizza. 

La pizza és un plat que es troba arreu del món i en cada lloc es fa d'una manera diferent amb ingredients variats. Tanmateix totes les pizzes tenen un aspecte en comú: totes tenen una base feta amb farina.


Si alguna vegada heu intentat fer la massa de la pizza a casa, i heu buscat la recepta, haureu vist que hi ha moltíssimes receptes per fer-la. Jo no l'havia feta mai i ahir buscant per internet vaig trobar una recepta amb cervesa que em va semblar molt interessant.

Primer començaré amb els ingredients i l'elaboració de la base de la pizza i després els ingredients que li vaig posar jo, tot i que, cadascú pot posar-li els que vulga.
Massa de pizza amb cervesa

Ingredients (6 racions)
- 600 gr de farina
- 300gr cervesa
- 1 pastilla de llevat fresc
- 30 gr d'oli
- 10 gr de sal
- 1 pessic de sucre



Preparació:

Es posa la farina en un bol gran i es desfà el llevat amb la mà barrejant-lo amb la farina. Després es fa un clot al mig del bol i s'afig la cervesa, l'oli, la sal i el sucre. Es comença a remoure amb la mà fins que tots el ingredients estiguen ben barrejats. La massa encara estarà apegalosa així que amb les mans netes, i humides, per a que no se'ns apegue. Es pasta primer dins del bol i després sobre el marbre de la cuina amb un poc de farina fins estiga compacta. Es fa una bola amb la massa, es posa un poc de farina al bol, es posa la massa dins del bol, es tapa amb un drap net i es deixa reposar unes hores.
Si aneu a menjar-vos la pizza per la nit es convenient que feu la massa després de dinar i si la feu per dinar s'hauria de fer de bon matí o la nit anterior. 


Passades unes hores (4 o 5), si alceu el drap, veureu que la massa s'ha unflat més del doble. 
Amb aquesta massa es poden fer dos pizzes grans del tamany de la safata del forn o sis pizzes individuals. Es divideix la massa en el nombre de pizzes que vagen a fer-se i amb el "rodillo" li donem forma sobre el marbre enfarinat. 
I la base de la pizza ja està llesta per a posar-li els ingredients que vulgueu! Jo la vaig fer de formatge de cabra: 

Pizza de formatge de cabra

Ingredients: (per a 1 pizza gran o 3 menudes)
- 4 o 5 cullerades de salsa de tomaca casera
- 1 paquet de formatge mozzarella ratllada (150 gr)
- 100 gr de bacon
- formatge de cabra al gust (1 rodanxa de 2 o 3 cm del ruló gran)
- 1 ceba picada caramelitzada. 
- rúcola


Es posen tots els ingredients en aquest ordre menys la ceba i la rúcola. Posem la pizza al forn durant 15 minuts a 180º amb el forn calent. Mentres es fa la pizza es fa la ceba. Es pica la ceba molt menuda i sofrig amb un poc d'oli i s'afigen dos cullerades de sucre i es deixa caramelitzant a foc lent removent de tant en tant.  
Quan la pizza estiga feta, es posa la ceba per damunt i la rúcola.



La massa es queda molt cruixent i la combinació de sabors és molt bona.

BON APPÉTIT

3 comentaris:

  1. M'agrada molt com ho expliques, és molt fàcil. A vore si fas pronte uns aperitius perquè tinc una festa d'ací no res.

    ResponElimina
  2. marisa, un dia d'estos t'acompanye quan faces o bé massa per a pizza o per a pa i et donaré algunes idees que vaig vore quan ho feien..

    ResponElimina