dimecres, 26 de gener del 2011

ENSALADA DE POLLASTRE I COUS COUS AL PESTO

L’ensalada és un plat que depenent dels ingredients que continga pot ser un acompanyament, un entrant o un plat pricipal.
El concepte d’ensalada està canviant i ha passat de ser encisam amb alguna verdura crua amb oli, sal i vinagre, a ser una barreja de diversos ingredients i  diferents adobs.
Aquesta ensalada tan original porta tot tipus d’ingredients, menys encisam, tanmateix és un plat sa, complet i boníssim. 



Ingredients:

-         1 pit de pollastre
-         250gr cous cous
-         50gr pinyons
-         70gr formatge parmesà
-         40gr alfàbega fresca
-         1 dent d'all gran o 2 xicotets
-         oli d'oliva 
-         1 cogombre holandés
-         300gr de tomaques cherry
-         1 llima
-         sal i pebre negre

Preparació:

Es talla el pit de pollastre a trossets, s’adoba amb llima i oli i es cuina en una paella fins que els trossets estiguen daurats per fora i tendres per dins. Una vegada fet el pollastre, es lleva del foc i es reserva.

Mentres, es torren els pinyons en una paella seca, a foc lent, amb atenció perquè no es cremen. També es poden torrar en el forn, 170º durant 10 minuts.

Es tritura l'all i l'alfàbega, es ratlla el formatge parmesà i es barreja l'all, el parmesà, l'alfàbega, els pinyons, sal, pebre i un bon doll d'oli d'oliva amb el suc de mitja llima.

Es bull un casset d'aigua amb sal, un full de llorer i un poc de pell de llima, i es cuina la sèmola de couscous segons les instruccions en el paquet. Una vegada feta es posa en una font i es deixa refredar.

Es barreja el cous cous amb el pesto i els trossets de pollastre.

Es servix en un plat. Es talla el cogombre a rodanxes i es posen al voltant del plat amb les tomaques cherry. S’assaonen les tomaques i les rodanxes de cogombre amb sal, pebre, llima i oli.



BON APPÉTIT

3 comentaris:

  1. esto lo hacía yo para cenar esta noche vaya...voy a ver si hay cuscus por ahí...
    gracias
    besico del gato

    ResponElimina
  2. Al final no ha sido la ensalada, hemos comido hamburguesa muy rica...pero esta cae no se cuando pero cae...bs

    ResponElimina
  3. seguro que la hamburguesa estaba muy rica pero esta ensalada tampoco está nada mal... Cuando la pruebes me dices algo.

    Gracias por visitarme
    bs

    ResponElimina