dimarts, 1 de febrer de 2011

SPAGUETTI WITH MEATBALLS (Espaguetis amb mandonguilles)

Tot i que els origens d’aquesta recepta son italians, és un plat més conegut als Estats Units que a Itàlia.

Segur que tots recordeu la famosa escena de “La dama i el vagabund” on Reina i Golfo compartixen un plat d’espaguetis amb mandonguilles.



Quan jo era una xiqueta sommiava en algun dia compartir un espagueti amb el meu príncep blau. I quan vaig trobar aquesta recepta a Home Food, de seguida vaig pensar en fer el meu somni realitat. Després de provar-ho he decidit que aquest plat està tan bo que preferisc compartir amb la meua parella el moment de menjar-nos cadascú el nostre plat.
  

Ingredients: (2 persones)

Mandonguilles

250 gr de carn picada de vedella
20 gr de pa ratllat
Mitja ceba picada
1 dent d’all picada
1 culleradeta de salsa Worcestershire
Mitja culleradeta d’orenga
15 gr de farina
2 cullerades grans d’oli d’oliva


Salsa

1 pot de tomaca triturada (400 gr)
Mitja ceba picada
1 dent d’all picada
¼ got de caldo de carn
1 culleradeta de sucre
Oli d’oliva


250 gr d’espaguetis
Formatge parmesà ratllat (opcional)


Preparació:

Es barreja la carn picada amb el pa ratllat, la ceba picada, l’all picat, la salsa Worcestershire i l’orenga dins d’un bol i s’assaona al gust. Una vegada està tot ben barrejat, amb les mans, fem les mandonguilles, s’arrebossen amb la farina i es lleva l’excés de farina abans de cuinar.  Es calfa  l’oli i es cuinen les mandonguilles fins que estiguen daurades i es deixen reposar sobre paper absorbent.

Per fer la salsa, es calfa l’oli, s’afig la ceba picada i es deixa coure uns minuts fins que estiga un poc daurada. Després s’afig l’all i es cuina un minut. De seguida s’afig la tomaca triturada, el sucre i el caldo i es barreja bé i es deixa coure. Quan la salsa bulla s’afigen les mandonguilles, es baixa el foc al mínim i es deixa cuinar 15 minuts. S’assaona amb sal i pebre al gust.


Mentres, es cuinen els espaguetis en una olla amb aigua bollint i quan estiguen tendres es servixen en dos plats amb les mandonguilles per damunt i un poc de parmesà.


Deliciós!
 

BON APPÉTIT



7 comentaris:

  1. La tenemos repe!!!! y elegí la misma foto....jajajajaj!! genial!!!! otra cosa más que compartimos!
    besos

    ResponElimina
  2. Hola Manu, entro muy a menudo en tu blog y no la había visto... Pero he entrado ahora y los tuyos tiene muy buena pinta! Y lo de la foto, qué casualidad!

    Gracias por seguirme
    bs

    ResponElimina
  3. Que rico me encantan los spaguettis con polpette!! son una delicia! besos

    ResponElimina
  4. Qué romantic.
    És una bona idea per el dia dels enamorats.
    Compartir un plat per a dos, molt barat.
    bessets

    ResponElimina
  5. que bo!
    el toc de la salsa anglesa és la xispa d'aquest plat!

    ResponElimina
  6. ñam ñam ñam!!! té una gran pinta

    ResponElimina