dimarts, 15 febrer de 2011

SOPA DE BRÒQUIL I FORMATGE (Sopa de brécol y queso)

Hui fa un dia gris, el sol no ha ixit en tot el dia i no ha parat de ploure . 
Els dies de pluja pareix que sols abellix menjar alguna cosa calenteta, tapar-se en la manteta i veure una peli. Així que quan tornava de treballar he recordat que tenia mig bròquil a la nevera i que hui era el dia perfecte per fer una sopa que vaig veure  a "For the Love of cooking". 
Tot i que el bròquil no agrada a tothom, aquesta sopa està deliciosa i el formatge li dona un toc molt sabrós.
  

Ingredients:(2 persones)

-          mitja ceba menuda picada
-          3 cullerades de mantega
-          2 cullerades de farina
-          1 got i mig de llet
-          2 gots de caldo de pollastre
-          1 got de formatge ratllat (chedar)
-          2 gots de ramillets de bròquil
-          Sal i  pebre 
-   mitja pastilla de caldo de pollastre

Preparació:

Es calfa la mantega en una olla. S’afig la ceba i es sofrig fins que quede tendra. S’afig la farina, es remou amb una vareta i es cou durants uns minuts. Lentament s’afig la llet i el caldo de pollastre removent sense parar fins que quede una crema espesa. S’assaona amb sal i pebre,s’afig el formatge ratllat i es remou fins que es fonga. Finalment s’afigen els ramillets de bròquil i es deixa coure fins que estiguen tendres, removent de tan en tant, a foc baix. 

Boníssima!


BON APPÉTIT

                                                                 ***
 Hoy es un dia gris, el sol no ha salido en todo el dia y no ha parado de llover. Los dias de lluvia parece que solo apetezca comer algo calentito, taparse con la manta i ver una peli. Así que cuando volvía de trabajar, he recordado que tenia medio brécol en la nevera y que era el día perfecto para hacer una sopa que vi en "For the Love of cooking". 
Aunque el brécol no gusta a todo el mundo, ésta és una sopa deliciosa y el queso le da un toque muy sabroso.

Ingredientes:
- media cebolla pequeña picada
- 3 cucharadas de mantequilla
- 2 cucharadas de harina
- 1 vaso y medio de leche
- 2 vasos de caldo de pollo
- 1 vaso de queso rallado (chedar)
- 2 vasos de ramilletes de brécol
- sal y pimienta
-  media pastilla de caldo de pollo
Preparación:

Se derrite la mantequilla en una cazuela. Se añade la cebolla picada y se sofríe hasta que quede tierna. Se añade la harina, se remueve con una varilla y se cocina unos minutos. Lentamente, se añade la leche, el caldo de pollo, y la pastilla de caldo removiendo sin para hasta que quede una crema espesa. Se sazona con sal y pimienta,se añade el queso rallado y se remueve hasta que se derrita. Finalmente se añaden los ramilletes de brécol y se deja cocer hasta que queden tiernos, removiendo de vez en cuando, a fuego lento.

Buenísima! 

BON APPÉTIT

5 comentaris:

  1. Marisa....gracias por tu visita....me ha gustado lo que he visto por tu cocina!!.....asi que por aca me quedo siguiendote!.....Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Estoy totalmente de acuerdo contigo, los días así son para quedarse en casa bien tapadito, y tomar una rica sopa como esta que nos enseñas...

    Besos

    ResponElimina
  3. con este frio y calentita, que rica.

    ResponElimina
  4. Que bona pinta que té.
    Esta nit el provaré.
    besets

    ResponElimina
  5. Estic pensant fer demà un soparet íntim i esta sopa serà perfecta per començar. Ja et diré que tal m'ha eixit. besets

    ResponElimina