dimarts, 8 de febrer del 2011

LLENTILLES AMB CREÏLLES I ABADEJO (Lentejas con patatas y bacalao)

De segur que molts de vosaltres s'heu trobat en la situació de no saber que fer per dinar i la nevera  està plena de sobres als que no els trobes utilitat. 
Així estava jo hui, amb unes llentilles del dia d'abans, un troç d'abadejo, que no aprofitava per a dos, i una llanda oberta de salsa de tomaca. 

Aleshores, vaig veure aquesta recepta a una revista que tenia per casa i vaig pensar de, a més de ser una dinar deliciós, seria una bona recepta per a participar al concurs  "Aprovéchame" proposat per Laube al seu blog "Sano y de rechupete". 


Jo, les llentilles les prepare amb una tomaca, mitja ceba, una pebrera italiana i una carlota, totes senceres i després les triture i les afig a les llentilles. Així al qui no li agraden les verdures no se les troba pel mig.
Aquesta recepta la vaig preparar amb les llentilles d'un altre dia però ací vos deixe tots els ingredients i l'elaboració des del seu inici.

Ingredients: (2 persones)
- 300 gr de llentilles
- 1 tomaca
- 1 ceba
- 1 pebrera italiana
- 1 carlota
- 1 dent d'all
- 1 llom d'abadejo dessalat
- 250 gr de creïlles
- 2 cullerades de salsa de tomaca (tomaca fregida)
- oli d'oliva
- 1 full de llorer
- pebre roig
- sal


Preparació:
Es neteja la pebrera i es lleven les llavors, es pela la carlota i es renta la tomaca. Es pela la ceba i es talla per la meitat. Es posen les llentilles en una olla i s'afigen la pebrera, la carlota, la tomaca, mitja ceba, i el llorer, es cobreix tot d'aigua freda, i es deixa coure 30 minuts, fins que les llentilles estiguen tendres.

Mentres es pelen les creïlles, es talles a daus i es bullen amb aigua salada durant 15 minuts. Es pica l'altra meitat de la ceba i la dent d'all i es trosseja l'abadejo dessalat. Es sofrig la ceba i l'all i quan estiguen daurats s'afig la salsa de tomaca, l'abadejo, les llentilles escorregudes, una culleradeta de pebre roig i un poc de l'aigua de cocció de les creïlles fins que quede un poc caldós. Es remou tot bé i es deixa coure 5 minuts i s'afig un poc de sal.

Si les llentilles ja estan fetes la recepta es fa en 5-10 minuts. És molt ràpida i és una manera diferent i sabrosa de menjar llentilles. Després una taronja i serà un dinar molt complet i saludable.



BON APPÉTIT

                                                   ***

Seguro que muchos de vosotros os habéis encontrado en la situación de no saber que hacer para comer y la nevera está llena de sobras a las que no les encuentras utilidad. 
Así estaba yo hoy, con unas lentejas del día anterior, un trozo de bacalao, que no llegaba para dos, y una lata abierta de salsa de tomate. 

Entonces, vi esta receta en una revista que tenía por casa y pensé, además de ser una comida deliciosa, sería una buena receta para participar en el concurso "Aprovéchame" propuesto por Laube en su blog "Sano y de rechupete" . 

Yo, las lentejas las preparo con un tomate, media cebolla, un pimiento italiano y una zanahoria, todas enteras y luego las trituro y las añado a las lentejas. Así al que no le gustan las verduras no se las encuentra por medio.
Esta receta la preparé con las lentejas de otro día pero aquí os dejo todos los ingredientes y la elaboración desde su inicio.

Ingredientes: (2 personas)
- 300 gr de lentejas
- 1 tomate
- 1 cebolla
- 1 pimiento italiano
- 1 zanahoria
- 1 diente de ajo
- 1 lomo de bacalao desalado
- 250 gr de patatas
- 2 cucharadas de salsa de tomate (tomate frito)
- Aceite de oliva
- 1 hoja de laurel
- Pimentón
- Sal


Preparación:
Se limpia el pimiento y se quitan las semillas, se pela la zanahoria y se lava el tomate. Se pela la cebolla y se corta por la mitad. Se ponen las lentejas en una olla y se añaden el pimiento, la zanahoria, el tomate, media cebolla, y el laurel, se cubre todo de agua fría, y se deja cocer 30 minutos, hasta que las lentejas estén tiernas.

Mientras se pelan las patatas, se cortan en dados y se hierven con agua salada durante 15 minutos. Se pica la otra mitad de la cebolla y el diente de ajo y se trocea el bacalao desalado. Se sofríe la cebolla y el ajo y cuando estén dorados se añade la salsa de tomate, el bacalao, las lentejas escurridas, una cucharadita de pimentón y un poco del agua de cocción de las patatas hasta que quede un poco caldoso. Se remueve todo bien, se deja cocer 5 minutos y se añade un poco de sal.

Si las lentejas ya están hechas la receta se hace en 5-10 minutos. Es muy rápida y es una manera diferente y sabrosa de comer lentejas. Después una naranja y será una comida muy completa y saludable.

 BON APPÉTIT

8 comentaris:

  1. Mucha suerte para el concurso y muy bien aprovechadas esas lentejas.

    ResponElimina
  2. Marisa, qué quieres que te diga... Las lentejas me encantan y no las he preparado jamás con pescado, por lo que me has lazando un guante: ahora tendré que hacerlas!.
    Me parece un plato super completo: legumbres, papas y pescado, así como las verduritas para el sofrito. Genial... realmente genial.
    Un besote y muchas gracias por participar.

    ResponElimina
  3. Que ricura de lentejas!!
    habrá que probarlas no?
    Un beso y suerte

    ResponElimina
  4. me encantan las lentejas! son tan nutritivas y con un poco de creación hay muchos modos para preparalas. Este plato te ha quedado genial! Te mando un gran abrazo!

    ResponElimina
  5. "LENTEJAS SI NO LAS QUIERES LAS DEJAS"
    Em recorda quan les meues files eren menudes i els feia menjar les llentilles en un cuenquet molt menut, així les vaig enseyar a menjar coses noves.
    BESSETS

    ResponElimina
  6. Me encantan las lentejas es un plato muy completo. Te han quedado ricas ricas...Besos

    ResponElimina
  7. Gracias por vuestras opiniones, son un gran apoyo y me animan mucho a seguir.

    Mamà: els teus comentaris cada vegada son més originals. Gràcies per ensenyar-me a menjar, gràcies a tu ara m'agrada tot, provar coses noves i per aixó m'agrada tant la cuina. Gràcies

    ResponElimina
  8. m'agraden moolt les llenties, això de barrejar-les amb bacallà només ho havia fet per amanides...però així calentones també ha de ser ben bo!!
    molt interessants les receptes irlandeses...el meu primer viatge va ser allà i recordo l'estofat, després de sentir dir que mengen tan malament, ho varem trovar d'allò més bo!! :-)

    ResponElimina