dilluns, 31 de desembre del 2012

BOMBONS FÀCILS I ADÉU AL 2012

                                                              "El año nuevo ya viene,
                                                                  el año viejo se va,
                                                             mientras otros pasan hambre
                                                                  otros comen de mas..."

Ahir després de dinar en casa els meus pares i gaudir d'un dinar espectacular que ma mare ens va preparar, vam anar a berenar amb la familia d'Àlex. Com tots els anys, durant les festes de nadal ens reunim amb tios i cosins, cadascú diu un vers nadalenc i la iaia ens dona les estrenes. Com no volia ser repetitiva vaig buscar per internet un versos d'any nou, ja que la meva inventiva poètica no està massa desenvolupada, i vaig trobar uns pareguts als que he utilitzat per començar l'entrada de hui. Tots van riure am la frase "...otros comen de más" i la veritat és que després d'una setmana de sopar de nadal, dinar de nadal, sopars i dinars amb amics, i dinars i berenars amb la família, no és que mengem de més sino que mengem massa! I el que ens queda!! perquè supose que, com jo, la majoria hui sopareu amb amics o familia i segur que no serà lleuger... Nosaltres anirem a sopar al bar d'un amic i estic segura que despedirem el 2012 amb la panxa ben plena! Hui és dia de pensar en el que ha  passat en l'any que deixem i de com podem fer que l'any que demà estrenarem siga millor. Espere que en l'any vinent la gent que estime tinguen salut, feina i tot l'amor del món, i que el 2013 siga un any on tothom trobe la solució als seus problemes i no hi haja cap familia que passe fam.
Aquesta setmana he estat veient unes receptes delicioses i elaborades per la blogesfera. Tanmateix jo vos porte una recepta molt senzilla i barata. No tenia pensat posar-la perquè no té res especial, però la setmana passada vaig fer estos bombons i tots volien la recepta. Així que si encara no teniu postres per a despedir el 2012 i voleu un dolç ràpid, amb aquestos bombons quedareu molt bé i agradaran a tots.



Amb aquesta recepta vull donar un adéu molt dolç al 2012  i desitjar-vos el millor per al 2013.

Ingredients: (40 bombons)
- 150 gr de xocolate negre fondant
- 150 gr de xocolate blanc fondant
- 90-100 gr d'arròs inflat (Chococrispis)

Preparació:
Es trossegen els dos tipus de xocolate i es fonen junts al microones o al bany maria. Quan estiguen derretits i barrejats, s'incorpora l'arròs inflat que el xocolate admitisca, jo vaig posar uns 90 grams, i amb l'ajuda d'una cullera menuda es posen muntonets damunt de d'una safata amb paper per a forn. Quan tota la barreja estiga esgotada s'introduix la safata a la nevera i en uns minuts els bombons estaran a punt. Si es volen decorar, es derretix un poc de xocolate negre o, si es preferix, xocolate blanc i es dibuixen tires amb l'ajuda d'una màniga amb embocadura fina o una vareta remullada amb el xocolate.



BON APPÉTIT I FELIÇ 2013

                                                                  ***

BOMBONES FÁCILES Y ADIÓS AL 2012
 
                                                              "El año nuevo ya viene,
                                                                  el año viejo se va,
                                                             Mientras Otros pasan hambre
                                                                  Otros co de mas ... "

Ayer, después de comer en casa de mis padres y disfrutar de una comida espectacular que mi madre nos preparó, fuimos a merendar con la familia de Álex. Como todos los años, durante las fiestas de navidad nos reunimos con tíos y primos, cada uno dice un verso navideño y la abuela nos da el aguinaldo. Como no quería ser repetitiva busqué por internet un versos de año nuevo, ya que mi inventiva poética no está demasiado desarrollada, y encontré unos parecidos a los que he utilizado para comenzar la entrada de hoy. Todos rieron am la frase "... Otros comen de más" y la verdad es que después de una semana de cena de nochebuena, comida de navidad, cenas y comidas con amigos, y comidas y meriendas con la familia, no es que comamos de más sino que comemos demasiado! Y lo que nos queda! porque supongo que, como yo, la mayoría hoy cenaréis con amigos o familia y seguro que no será ligero ... Nosotros iremos a cenar al bar de un amigo y estoy segura que despediremos el 2012 con la barriga bien llena!

Hoy es día de pensar en lo ocurrido en el año que dejamos y de cómo podemos hacer que el año que mañana estrenaremos sea mejor. Espero que en el próximo año la gente que quiero tengan salud, trabajo y todo el amor del mundo, y que en 2013 sea un año donde todos encuentren la solución a sus problemas y no haya ningún familia que pase hambre.

Esta semana he estado viendo unas recetas deliciosas y elaboradas por la blogesfera. Sin embargo yo os traigo una receta muy sencilla y barata. No tenía pensado ponerla porque no tiene nada especial, pero la semana pasada hice estos bombones y todos querían la receta. Así que si aún no tienes postre para despedir el 2012 y queréis un dulce rápido, con estos bombones quedaréis muy bien y gustarán a todos.





Con esta receta quiero dar un adiós muy dulce al 2012 y desearos lo mejor para el 2013.

Ingredientes: (40 bombones)
- 150 gr de chocolate negro fondant
- 150 gr de chocolate blanco fondant
- 90-100 gr de arroz inflado (Chococrispis)

Preparación:
Se trocean los dos tipos de chocolate y se funden juntos en el microondas o al baño maría. Cuando estén derretidos y mezclados, se incorpora el arroz inflado que el chocolate admita yo puse unos 90 gramos, y con la ayuda de una cuchara pequeña se ponen montoncitos sobre una bandeja con papel para horno. Cuando toda la mezcla esté agotada se introduce la bandeja en la nevera y en unos minutos los bombones estarán a punto. Si se quieren decorar, se derrite un poco de chocolate negro o, si se prefiere, chocolate blanco y se dibujan tiras con la ayuda de una manga con boquilla fina o una varilla remojada con el chocolate.





BON APPÉTIT Y FELIZ 2013

divendres, 7 de desembre del 2012

SEGON ANIVERSARI I PASTÍS DE PERA I XOCOLATE

Este matí quan em dirigia a la feina han dit en la radio que tal dia com hui, fa 32 anys, moria John Lennon. Tot i que l'aniversari de la seua mort és demà, això m'ha despertat curiositat per saber quins esdeveniments importants van tenir lloc el 7 de desembre. Terratrèmols, guerres... tot una serie de catàstrofes van ocórrer un 7 de desembre. M'ha sigut molt difícil trobar events feliços que tingueren lloc aquesta data però tambè me n'he adonat que el que per a moltes persones un dia pot ser el més amarg de les seues vides, per a altres pot ser el principi d'algo meravellós. Un 7 de desembre  de 1949 naixia el cantant nord-americà ,Tom Waits i un 7 de desembre de 2010 va nàixer aquest bloc.



Per a mi hui és un dia de celebració. Fa ja dos anys que vaig començar escrivint les meues receptes i pensaments en aquest espai que cada any he fet més meu. En moments roïns com els que estem passant, que ens fan tindre una visió cada vegada més pessimista de la vida i el futur, tenir un afició amb la que poder desconectar i gaudir és tot un privilegi.  Sóc una persona afortunada per tenir una vida plena i feliç, una feina, una afició que m'encanta, i per tenir tanta gent que em recolza al meu voltant.Com parlava hui amb una companya: Sóc rica! (encara que no em sobren els diners).  A tots aquells que heu estat ahí durant aquests dos anys, seguint aquest projecte, MOLTÍSSIMES GRÀCIES! I a tots els que encara no heu passat per Bon appétit vos convide a formar part del tercer any que anem a començar...

L'any passat vaig celebrar l'aniversari amb un Concurs, aquest any vos porte algo menys ambiciòs , un pastís de xocolate i pera. Senzill i deliciòs! Per als que no vos agrada la pera, la fruita sols li dona un toc refrescant, el gust no s'aprecia.


PD: El concurs me'l guarde per a quan passen les festes...


Ingredients: 6-8 persones
- 250 gr de formatge mascarpone
- 100 gr de sucre
- 2 rovells d'ou
- 3 clares d'ou
- 100 gr de farina
- 35 gr de xocolate en pols
- 1/2 sobre de llevat en pols
- 3 peres grans pelades i tallades a trossets
- sucre glasé

Preparació:
En un bol es posen els rovell i les clares d'ou amb el sucre i es bat amb les varetes elèctriques fins que la barreja doble el seu volum i siga esponjosa. Després es bat el formatge mascarpone, s'afig als ous i es bat fins que quede ben integrat.
Es precalfa el forn a 180º i es tamissen la farina, el llevat i el xocolate i s'incorporen als ingredients líquids. Es remou fins que tots els ingredients queden ben integrats i s'afigen les peres tallades a cubs. S'engreixa un motle redó per a tortaes i s'aboca la massa. S'introduix al forn, a 180º, durant 30-40 minuts.
Es trau del forn, es deixa refredar sobre una reixeta i quan estiga fred es desmotla i s'empolvora amb sucre glas.



BON APPÉTIT...

i que tingau un bon 7 de desembre!

                                                              ***

SEGUNDO ANIVERSARIO Y TARTA DE PERA Y CHOCOLATE

Esta mañana cuando me dirigía al trabajo han dicho en la radio que tal día como hoy, hace 32 años, moría John Lennon. Aunque el aniversario de su muerte es mañana, esto me ha despertado curiosidad por saber qué eventos importantes tuvieron lugar el 7 de diciembre. Terremotos, guerras ... todo una serie de catástrofes ocurrieron un 7 de diciembre. Me ha sido muy difícil encontrar eventos felices que tuvieron lugar esa fecha pero también me he dado cuenta de que lo que para muchas personas un día puede ser el más amargo de sus vidas, para otros puede ser el principio de algo maravilloso. Un 7 de diciembre de 1949 nacía el cantante estadounidense, Tom Waits y un 7 de diciembre de 2010 nació este blog.




Para mí hoy es un día de celebración. Hace ya dos años que empecé escribiendo mis recetas y pensamientos en este espacio que cada año he hecho más mío. En momentos malos como los que estamos pasando, que nos hacen tener una visión cada vez más pesimista de la vida y el futuro, tener un afición con la que poder desconectar y disfrutar es todo un privilegio. Soy una persona afortunada por tener una vida plena y feliz, un trabajo, una afición que me encanta, y por tener tanta gente que me apoya en mi voltant.Com hablaba hoy con una compañera: Soy rica! (Aunque no me sobra el dinero). A todos aquellos que habéis estado ahí durante estos dos años, siguiendo este proyecto, MUCHÍSIMAS GRACIAS! Y a todos los que todavía no habéis pasado por Bon appétit os invito a formar parte del tercer año que vamos a empezar ...  


El año pasado celebré el cumpleaños con un concurso , este año os traigo algo menos ambicioso, un pastel de chocolate y pera. Sencillo y delicioso! Para los que no os gusta la pera, la fruta sólo le da un toque refrescante, el gusto no se aprecia.



PD: El concurso me guardo para cuando pasan las fiestas ... 


 Ingredientes: 6-8 personas 
- 250 gr de queso mascarpone  
- 100 gr de azúcar  
- 2 yemas de huevo  
- 3 claras de huevo  
- 100 gr de harina  
- 35 gr de chocolate en polvo  
- 1/2 sobre de levadura en polvo  
- 3 peras grandes peladas y cortadas en trocitos  
- azúcar glasé  

Preparación: 
 En un bol se ponen los yema y las claras de huevo con el azúcar y se bate con las varillas eléctricas hasta que la mezcla doble su volumen y sea esponjosa. Luego se bate el queso mascarpone, se añade a los huevos y se bate hasta que quede bien integrado. Se precalienta el horno a 180 º y se tamiza la harina, la levadura y el chocolate y se incorporan a los ingredientes líquidos. Se remueve hasta que todos los ingredientes queden bien integrados y se añaden las peras cortadas en cubos. Se engrasa un molde redondo para tartas y se vierte la masa. Se introduce en el horno, a 180 º, durante 30-40 minutos. Se saca del horno, se deja enfriar sobre una rejilla y cuando esté frío se desmolda y espolvorea con azúcar glas (y la ayuda de un colador)




BON APPÉTIT ... y que tengáis un buen 7 de diciembre!

diumenge, 25 de novembre del 2012

ARRÒS AL FORN AMB ESCLATASANGS I CARABASSA

Si pense en la tardor les imatges que em venen al cap son les fulles dels arbres en terra, la plutja, i en la cuina les carabasses al forn i els esclatasangs. Els esclatasangs o rovellons ,com es coneixen més comunment, son uns bolets tan difícils de trobar però tan saborosos que no els fa falta massa ingredients per a aconseguir un plat de luxe. La setmana passada em quedaven uns pocs esclatasangs i també tenia una carabassa esperant una nova recepta així que se me va ocorrer que la barreja d'aquestos dos ingredients podia ser perfecta i sols em va quedar comprar unes costelletes per a obtindre el que a partir d'ara serà el meu arròs al forn de tardor. Proveu-lo vos agradarà segur!




Ingredients: 2-3 persones
- 200 gr de carabassa sense corfa, tallada a trossos mitjans
- 200 gr d'esclatasangs nets, partits per la meitat
- 300 gr de costella de porc trossejada
- 1 got d'arròs
- 2 gots de caldo de verdures
- 1 tomaca ratllada
- 2 dents d'all picades
- 1 botifarra de ceba
- safrà o colorant alimentari
- pebre roig
-oli d'oliva
- sal

Preparació:
En una cassola de fang es sofrig la carn assaonada amb dos cullerades d'oli. Quan la carn estiga ben daurada, s'incorpora la tomaca i l'all. Es remou i es deixa coure uns minuts. Després s'afig la carabassa i els esclatasangs, es remou i es deixa coure un parell de minuts. S'incorpora l'arròs, un poc de colorant o safrà i una culleradeta de pebre roig, es barreja tot be i s'aboca el caldo de verdures. Es rectifica de sal, es posa la botifarra crua al mig  i s'introduix al forn precalfat a 200º durant 25-30 minuts (o fins que l'arròs s'haja xuclat el caldo, depen del forn).



BON APPÉTIT

                                                                         ***


ARROZ AL HORNO CON NÍSCALOS Y CALABAZA

Si pienso en el otoño las imágenes que me vienen a la cabeza son las hojas de los árboles en el suelo, la lluvia, y en la cocina las calabazas al horno y los níscalos. Los níscalos o robellones, son unas setas tan difíciles de encontrar pero tan sabrosas que no les hace falta demasiados ingredientes para conseguir un plato de lujo. La semana pasada me quedaban unos pocos níscalos y también tenía una calabaza esperando una nueva receta así que se me ocurrió que la mezcla de estos dos ingredientes podía ser perfecta y sólo me quedó compró unas costillas para obtener lo que a partir de ahora será mi arroz al horno de otoño. Probadlo os gustará seguro!





Ingredientes: 2-3 personas
- 200 gr de calabaza sin cáscara, cortada en trozos medianos
- 200 gr de níscalos limpios, partidos por la mitad
- 300 gr de costilla de cerdo troceada
- 1 vaso de arroz
- 2 vasos de caldo de verduras
- 1 tomate rallado
- 2 dientes de ajo picados
- 1 morcilla de cebolla
- azafrán o colorante alimentario
- pimentón
-aceite de oliva
- sal  

Preparación:
En una cazuela de barro se sofríe la carne sazonada con dos cucharadas de aceite . Cuando la carne esté bien dorada, se incorpora el tomate y el ajo. Se remueve y se deja cocer unos minutos. Después se añade la calabaza y los níscalos, se remueve y se deja cocer un par de minutos. Se incorpora el arroz, un poco de colorante o azafrán y una cucharadita de pimentón, se mezcla todo bien y se vierte el caldo de verduras. Se rectifica de sal, se pone la butifarra cruda en medio y se introduce en el horno precalentado a 200 º durante 25-30 minutos (o hasta que el arroz haya absorbido el caldo, depende del horno).





BON APPÉTIT

diumenge, 18 de novembre del 2012

CIABATTA

Whole kitchen en la seua proposta salada per al mes de novembre es convida a preparar un clàssic italià, Ciabatta.

Aquest pa italià rep aquest nom per la forma irregular que pot semblar una sandàlia. Aquesta forma es resultat d'una massa molt difícil de pastar i molt humida amb molt de pes. El seu interior foradat i la seua corfa cruixent el diferèncien de qualsevol altre pa mediterràni. La recepta que he utilitzat es del llibre The Bread Bible.

 

Ingredientes: (3 barres o 6-9 panets)
Ferment
-7 gr de llevat fresc
- 200ml d'aigua tibia
- 350 gr de farina

Massa
- 15 gr de llevat fresc
- 400 ml d'aigua tíbia
- 60 ml de llet tíbia
- 500 gr de farina
- 2 culleradetes de sal
- 45 ml d'oli d'oliva verge

Preparació:
Es comença a preparar el pa la vesprada d'abans fent el ferment. Es desfà el llevat per al ferment amb un poc d'aigua. Es tamissa la farina en un bol gran i s'aboca el llevat desfet i poc a poc s'incorpora la resta d'aigua sense para de pastar fins que quede una massa ferma. S'enfarina una superfície de treball i es pasta la massa durant 5 minuts fins que estiga elàstica. Es fa una bola amb la massa, es torna al bol i es cobrix amb paper film untat amb oli. Es reserva en un lloc càlid durant 12-15 hores.
Al dia següent es comença a fer la massa del pa. Es desfà el llevat de la massa amb l'aigua i s'incorpora gradualment al ferment. S'aboca la la llet, removent amb una cullera de fusta, i va afegint-se poc a poc la farina. La massa resultant serà humida i impossible de pastar. S'incorpora l'oli i la sal, es barreja amb la cullera de fusta i es cobrix amb paper film untat amb oli. Es reserva en un lloc càlid durant 2 hores o fins que la massa doble el seu volum.
Amb l'ajuda de la cullera de fusta, es dividix la massa en les porcions que vulguem fer, es posa sobre una safata per a forn enfarinada. Amb farina amb les mans se li dona la forma desitjada,s'empolvoren les barres o panets amb farina i es deixen reposar 30 minuts abans de posar al forn.(mentres s'encen el forn a 200º)
S'introduix al forn durant 25-30 minuts, fins que estiga un poc daurat, es trau del forn i es deixa refredar en una reixeta.


La ciabatta es pot farcir amb moltíssims ingredients però jo vaig decidir farcir-la amb uns ingredients molt mediterranis i podria donar-li el nom de Ciabatta provenzal:
Farcit
- 1 llanda de tonyina menuda
- 1 ou bullit
- 1 tomaca ratllada
- 5 olives negres tallades a rodanxes
- orenga
- oli d'oliva verge
- sal i all en pols

Es barregen tots el ingredients i es farcix la ciabatta... Deliciós!



Aprofite l'entrada de hui per mostrar-vos el meu primer pastís amb fondant extendible...


Qué vos pareix, la nineta no m'ha quedat gens malament no?
 

La vaig fer en un curs de fondant que vaig fer a Dénia ahir amb Antonia Vinaroz de Gaudir. Al bloggers de la zona vos recomane els cursos d'Antonia i la seua tenda de productes de reposteria i cuina, vos encantarà.

BON APPÉTIT

                                                              ***
Whole kitchen en su propuesta salada para el mes de noviembre se invita a preparar un clásico italiano, Ciabatta.  

Este pan italiano recibe este nombre por la forma irregular que puede parecer una sandalia. Esta forma es resultado de una masa muy difícil de amasar y muy húmeda, con mucho peso. Su interior agujereado y su corteza crujiente lo diferencian de cualquier otro pan mediterráneo. La receta que he utilizado es del libro The Bread Bible.


Ingredientes : (3 barras o 6-9 panecillos) 

Fermento 
- 7 g de levadura fresca 
- 200ml de agua tibia 
- 350 gr de harina 

 Masa 
- 15 gr de levadura fresca  
- 400 ml de agua tibia 
 - 60 ml de leche tibia 
 - 500 gr de harina  
- 2 cucharaditas de sal 
 - 45 ml de aceite de oliva virgen  

Preparación
Se empieza a preparar el pan la tarde de antes haciendo el fermento. Se deshace la levadura para el fermento con un poco de agua. Se tamiza la harina en un bol grande y se vierte la levadura deshecha y poco a poco se incorpora el resto de agua sin parar de amasar hasta que quede una masa firme. Se enharina una superficie de trabajo y se amasa durante 5 minutos hasta que la masa esté elástica. Se hace una bola con la masa, se devuelve al bol y se cubre con papel film untado con aceite. Se reserva en un lugar cálido durante 12-15 horas. 
Al día siguiente se comienza a hacer la masa del pan. Se deshace la levadura de la masa con el agua y se incorpora gradualmente al fermento. Se vierte la leche, removiendo con una cuchara de madera, y se añade poco a poco la harina. La masa resultante será húmeda e imposible de amasar. Se incorpora el aceite y la sal, se mezcla con la cuchara de madera y se cubre con papel film untado con aceite. Se reserva en un lugar cálido durante 2 horas o hasta que la masa doble su volumen. 
Con la ayuda de la cuchara de madera, se divide la masa en las porciones que queramos hacer, se pone sobre una bandeja para horno enharinada. Con las manos enharinadas se le da la forma deseada, se espolvorean las barras o panecillos con harina y se dejan reposar 30 minutos antes de hornear. (Mientras  se enciende el horno a 200 º) Se introduce en el horno durante 25 -30 minutos, hasta que esté un poco dorado, se saca del horno y se deja enfriar en una rejilla.



La ciabatta se puede rellenar con muchísimos ingredientes pero yo decidí rellenarlas con unos ingredientes muy mediterráneos y podría darle el nombre de Ciabatta provenzal:  


Relleno 
- 1 lata de atún pequeña  
- 1 huevo hervido  
- 1 tomate rallado 
- 5 aceitunas negras cortadas en rodajas  
- orégano 
- aceite de oliva virgen  
- sal y ajo en polvo  

Se mezclan todos los ingredientes y se rellena la ciabatta ... Delicioso!



Aprovecho la entrada de hoy para mostraros mi primer pastel con fondant extendible ...



Qué os parece, la niña no me ha quedado nada mal no?
 


La hice en un curso de fondant que hice en Dénia ayer con Antonia Vinaroz de Gaudir . A los bloggers de la zona os recomiendo los cursos de Antonia y su tienda de productos de repostería y cocina, os encantará.  


BON APPÉTIT

dimarts, 13 de novembre del 2012

PASTÍS-QUICHE DE BRESQUILLA

No sé quin nom donar-li a aquestes postres! És un pastís però té ingredients i textura d'una quiche però en lloc de posar-li bacon i formatge aquesta porta bresquilles i galletes digestive. En aquesta recepta les bresquilles es posen senceres però si ho preferiu es poden trossejar i barrejar amb la resta d'ingredients. Si vos agraden els dolços amb fruita aquest vos agradarà segur! Es l'opció perfecta quan tens una reunió amb els amics i no disposes de massa temps per a preparar les postres.


Ingredients: 6 persones
- 1 làmina de pasta fullada
- 6 meitats de bresquilles en almívar
- 5 galletes digestive
- 200 cl de nata líquida
- 3 ous
- 2 cullerades de sucre
- un poc de mantega

Preparació:
Amb l'ajuda d'un corró s'estén la pasta fullada. S'unta un motle amb mantega i es forra amb la massa. Es punxa amb una forqueta, es cobrix amb paper per a forn i cigrons i s'introduix al forn pre-calfat a 200º durant 10 minuts.
Es piquen les galletes amb l'ajuda d'una trituradora o un morter, es barregen amb la nata líquida, els ous batuts i el sucre.
Es posen les meitats de bresquilla sobre la base de pasta fullada, amb la part bombada cap a dalt. Es distribuix la barreja de nata i galleta per damunt sense cobrir del tot les bresquilles. S'introduix al forn durant 30 minuts. Es deixa refredar i es servix tebi o fred.



BON APPÉTIT

                                                                        ***

TARTA-QUICHE DE MELOCOTÓN

No sé qué nombre darle a este postre! Es una tarta pero tiene ingredientes y textura de una quiche pero en lugar de llevar bacon y queso está hecha con melocotones y galletas digestive. En esta receta los melocotones se ponen enteros pero si lo prefiere se pueden trocear y mezclar con el resto de ingredientes. Si os gustan los dulces con fruta este os gustará seguro! Es la opción perfecta cuando tienes una reunión con los amigos y no dispones de demasiado tiempo para preparar el postre.

Ingredientes: 6 personas
- 1 lámina de hojaldre
- 6 mitades de melocotones en almíbar
- 5 galletas digestive
- 200 cl de nata líquida
- 3 huevos
- 2 cucharadas de azúcar
- un poco de mantequilla  


Preparación: 
Con la ayuda de un rodillo se extiende el hojaldre. Se unta un molde con mantequilla y se forra con la masa. Se pincha con un tenedor, se cubre con papel para horno y garbanzos y se introduce en el horno precalentado a 200 º durante 10 minutos.  
Se pican las galletas con la ayuda de una trituradora o un mortero, se mezclan con la nata líquida, los huevos batidos y el azúcar.  
Se ponen las mitades de melocotón encima de la base de hojaldre, con la parte abombada hacia arriba. Se distribuye la mezcla de nata y galleta por encima sin cubrir del todo los melocotones. Se introduce en el horno durante 30 minutos. Se deja enfriar y se sirve tibia o fría.



BON APPÉTIT

dimarts, 6 de novembre del 2012

COCA DE BLEDES

La recepta de hui és la meua versió de la coca de bledes que es poc comprar als forns d'Oliva els divendres. Les més comunes són la coca de pebrera i tomaca, la de ceba i pèsols i aquesta de bledes. Supose que la rao per la que aquestes coques es venen el divendres és perquè son una bona opció per als divendres de Quaresma ja que sols porten verdures i normalment s'acompanyen de adadejo o ou bullit. Tanmateix, com la meua cuina és tan agnòstica com la cuinera, he canviat l'abadejo per una llonganissa blanca. En època de Quaresma es quan més es consumixen però en moltes cases és el dinar de tots els divendres.





Ingredients: 2 persones
Massa
- 250 gr de farina (un poc més per a pastar després)
- 1 pastilla de llevat fresc (25gr)
- 50 ml d'oli d'oliva
- 200 ml d'aigua
- sal

Farcit
- 1 manoll de bledes
- 5 dents d'all
- 1 tomaca
- sal
- pebre roig
- oli d'oliva
 - 2 llonganisses blanques

Preparació:
Primer es prepara la massa. En un bol gran es posa la farina amb un pessic de sal. Es desfà la pastilla de llevat en l'aigua i s'incorpora a la farina. S'afig l'oli i es pasta fins que tinga una textura que no es pegue a la mà. Si es necessita es pot posar un poc més de farina. Es fa una bola, es cobrix amb un drap net i es deixa reposar mitja hora.
Mentres, es prepara el farcit de bledes. Es reten les bledes, es tallen a trossets i es bullen amb abundant aigua i sal. Quan les bledes hagen reduït el seu tamany i estiguen tendres, s'escorren i es reserven.
Es piquen 4 dents d'all, es dauren molt poc amb tres cullerades d'oli i s'aboquen les bledes escorregudes. Es sofrigen, s'assaonen amb abundant pebre roig (2 cullerades grans) i sal. Es ratlla la tomaca i es barreja amb una dent d'all picada, un pessic de sal i un doll d'oli, aquesta serà la base de la coca.

Quan la massa haja unflat, es pasta, es divideix en dos i amb l'ajuda d'un corró se li dona forma redona com un pizza però sense que estiga fina. Es posa la tomaca ratllada en la base, després les bledes i damunt de les bledes, al mig, les llonganisses crues partides per la meitat. S'unta amb oli una safata per a forn, es posen les dos coques i s'introduix al forn, precalfat a 200º, fins que la massa estiga un poc daurada (20-30 minuts).


 BON APPÉTIT

                                                                  ***

COCA DE ACELGAS

La receta de hoy es mi versión de la coca de acelgas que se puede comprar en las panaderías de Oliva los viernes. Las más comunes son la coca de pimiento y tomate, la de cebolla y guisantes y esta de acelgas. Supongo que la razón por la que estas cocas se venden el viernes es porque son una buena opción para los viernes de Cuaresma ya que sólo llevan verduras y normalmente se acompañan de bacalao o huevo hervido. Sin embargo, como mi cocina es tan agnóstica como la cocinera, he cambiado el bacalao por una longaniza blanca. En época de Cuaresma es cuando más se consumen pero en muchas casas es la comida de todos los viernes.




Ingredientes: 2 personas

Masa
- 250 gr de harina (un poco más para amasar después)
- 1 pastilla de levadura fresca (25gr)
- 50 ml de aceite de oliva
- 200 ml de agua
- sal 

Relleno 
- 1 manojo de acelgas  
- 5 dientes de ajo 
 - 1 tomate  
- sal  
- pimentón  
- aceite de oliva  
- 2 longanizas blancas 

 Preparación: 
Primero se prepara la masa. En un bol grande se pone la harina con una pizca de sal. Se deshace la pastilla de levadura en el agua y se incorpora a la harina. Se añade el aceite y se amasa hasta que tenga una textura que no se pegue en la mano. Si se necesita se puede poner un poco más de harina. Se hace una bola, se cubre con un paño limpio y se deja reposar media hora.  
Mientras, se prepara el relleno de acelgas. Se limpian las acelgas, se cortan en trozos y se hierven con abundante agua y sal. Cuando las acelgas hayan reducido su tamaño y estén tiernas, se escurren y se reservan. Se pican 4 dientes de ajo, se doran muy poco con tres cucharadas de aceite y se vierten las acelgas escurridas. Se sofríen, se sazonan con abundante pimentón (2 cucharadas grandes) y sal. Se raya el tomate y se mezcla con un diente de ajo picado, una pizca de sal y un chorro de aceite, ésta será la base de la coca.  
Cuando la masa haya hinchado, se amasa, se divide en dos y con el la ayuda de un rodillo se le da forma redonda como un pizza pero sin que quede fina. Se pone el tomate rallado en la base, luego las acelgas y encima de las acelgas, en medio, las longanizas crudas partidas por la mitad. Se unta con aceite una bandeja para horno, se ponen las dos cocas y se introduce en el horno, precalentado a 200 º, hasta que la masa esté un poco dorada (20-30 minutos).


 BON APPÉTIT

dijous, 18 d’octubre del 2012

COQ AU VIN

Whole kitchen en la seua proposta salada per al mes d'octubre ens convida a preparar un clàssic de la gastronomia francesa, Coq au vin.



"Coq au vin" significa "gall al vi" però d'on se suposa que m'havia de traure el gall? A les carnisseries hui pots trobar gallines o pollastres però no galls, pot ser siga perquè en cada galliner sols i ha un gall per a totes les gallines... Tanmateix, fins i tot en els llibres de cuina més importants fan aquesta recepta amb pollastre.
La meua recepta de pollastre al vi és una barreja molt senzilla de diferents receptes que tenia per casa d'aquest clàssic. El resultat d'aquesta barreja ha estat deliciós! Una carn tendra amb molt de sabor i un aroma espectacular!

Ingredients: (2-3 persones)

- Mig pollastre (un pit, una cuixa i una besanca, tot amb pell)
- 1/2 botella de vi negre (2 gots)
- 150 gr de bacon fumat
- 150 gr de xampinyons
- 150 gr de escalònies
- 2 dents d'all
- 1 pastilla de caldo de pollastre
- 1 pastilla de caldo de carn
- 1 culleradeta de comino molt
- 1 full de llorer
- 1 culleradeta de timonet
- 1 culleradeta de maizena
- mantega
- oli
- sal i pebre

Preparació:
S'assaonen els trossos de pollastre (el pit, la cuixa i la besanca) amb sal i pebre. En una olla es posa una cullerada gran de mantega i un poc d'oli i es sofrig el pollastre per parts (començant amb el pit) fins que tots els trossos estiguen daurats. S'aboca el vi, la pastilla de caldo de carn, mig got d'aigua, el full de llorer, el comino i el timonet, es remou, es porta a ebullició, es cobrix i es deixa coure 30 minuts a foc baix.
Mentres es preparen les escalònies. En una paella es posa una cullerada gran de mantega i quan estiga desfeta i fent bambolles s'incorporen les escalònies pelades. Quan estiguen un poc daurades s'incorpora la pastilla de caldo de pollastre i mig got d'aigua, es remou i es deixa coure fins que l'aigua s'haja evaporat i queden les cebes tendre amb una salseta fosca i espesa. Es retiren les cebes i en la mateixa paella es sofrigen les dents d'all picades, el bacon a trossets (no cal posar oli ni mantega) i els xampinyons nets i tallats a quarts. Quan els xampinyons estiguen blanets s'afigen les escalònies amb salsa a la paella, s'assaona un poc i es reserva.
Passat els 30 minuts de cocció del pollastre, es trauen els trossos de carn i es porta la salsa a ebullició durant 10 minuts fins que reduïsca un poc. Es dissol un culleradeta de maizena amb un poc d'aigua freda i s'incorpora a la salsa, es remou i quan la salsa estiga més espesa s'aboca el pollastre i les verdures amb el bacon.


El pit es talla a rodanxes i tot el pollastre es dividix en els plats acompanyat de la salsa amb el bacon, xampinyons i escalònies i un poc de puré de creïlles o arròs blanc. Un dinar fantàstic!

BON APPÉTIT

                                                                 ***

Whole kitchen en su propuesta salada para el mes de octubre nos invita a preparar un clásico de la gastronomía francesa, Coq au vin.


"Coq au vin" significa "gallo al vino" pero de donde se supone que tenía que sacar el gallo? En las carnicerías hoy puedes encontrar gallinas o pollos pero no gallos, puede ser que sea porque en cada gallinero solo hay un gallo para todas las gallinas ... Sin embargo, incluso en los libros de cocina más importantes hacen esta receta con pollo.
Mi receta de pollo al vino es una mezcla muy sencilla de diferentes recetas que tenía por casa de este clásico. El resultado de esta mezcla ha sido delicioso! Una carne tierna con mucho sabor y un aroma espectacular!  

Ingredientes: (2-3 personas) 
- Medio pollo (una pechuga, un muslo y un contramuslo, todo con piel)  
- 1/2 botella de vino tinto (2 vasos)  
- 150 gr de bacon ahumado  
- 150 gr de champiñones  
- 150 gr de chalotas 
- 2 dientes de ajo 
- 1 pastilla de caldo de pollo 
- 1 pastilla de caldo de carne 
- 1 cucharadita de comino molido  
- 1 hoja de laurel 
- 1 cucharadita de tomillo  
- 1 cucharadita de maizena 
- mantequilla 
- aceite 
- sal y pimienta 

 Preparación: 
Se sazonan los trozos de pollo (el pecho, el muslo y la besanca) con sal y pimienta. En una olla se pone una cucharada grande de mantequilla y un poco de aceite y se sofríe el pollo por partes (comenzando con la pechuga) hasta que todos los trozos estén dorados. Se vierte el vino, la pastilla de caldo de carne, medio vaso de agua, la hoja de laurel, el comino y el tomillo, se remueve, se lleva a ebullición, se cubre y se deja cocer 30 minutos a fuego lento.
Mientras se preparan las chalotas.  En una sartén se pone una cucharada grande de mantequilla y cuando esté deshecha y haciendo burbujas se incorporan las chalotas peladas. Cuando estén un poco doradas se incorpora la pastilla de caldo de pollo y medio vaso de agua, se remueve y se deja cocer hasta que el agua se haya evaporado y queden las cebollas tiernas con una salsita oscura y espesa. Se retiran las cebollas (con la salsa) y en la misma sartén se sofríen los dientes de ajo picados, el bacon en trocitos (no es necesario poner aceite ni mantequilla) y los champiñones limpios y cortados en cuartos. Cuando los champiñones estén blandos se añaden las chalotas con salsa en la sartén, se sazona un poco y se reserva.  
Pasados los 30 minutos de cocción del pollo, se sacan los trozos de carne y se lleva la salsa a ebullición durante 10 minutos hasta que reduzca un poco. Se disuelve un cucharadita de maizena con un poco de agua fría y se incorpora a la salsa, se remueve y cuando la salsa esté más espesa se ​​vierte el pollo y las verduras con el bacon.

La pechuga se corta en rodajas y todo el pollo se divide en los platos acompañado de la salsa con el bacon, champiñones y chalotas y un poco de puré de patatas o arroz blanco. Una comida fantástica!  

BON APPÉTIT




dilluns, 15 d’octubre del 2012

BESCUIT DE XOCOLATE I CARABASSETA

En estiu la nevera es plena de verdures de l'horta de mon pare: pebreres, albergines, tomaques i sobre tot carabassetes. No hi havia setmana que no preparara una crema de carabasseta, les farcira de carn o peix o simplement fera una truita amb aquesta verdura de temporada. Va arribar un punt que se m'havien esgotat les idees i quan ja li havia dit a mon pare que no men donara més, vaig vore aquesta recepta tan original en un bloc que és per a mi una gran inspiració, La receta de la felicidad.
A més de ser una recepta sana, saborosa i original, el que més em va agradar va ser que no portara ni ous ni cap producte làctic i estic segura que aixó farà molt feliç a molta gent que ja havia renunciat als dolços per ser intolerants a aquestos ingredients. Àngela, aquest pastís si que te'l pots menjar!



Ingredients: 
- 300 gr de carabasseta (una carabasseta mitjana)
- 125 ml d'oli de gira-sol
- 200 gr de sucre
- 250 gr de farina
- 50 gr de cacau en pols
- 1 culleradeta de llevat
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla (opcional)
- 1 pessic de sal (opcional)

Preparació:
Es precalfa el forn a 180º. Es prepara un motle per a forn de 20 x 30 cm untant-se amb oli i empolvorar-lo amb farina.
Es llava la carabasseta i sense pelar es tritura amb una trituradora. Es barregen tots els ingredients en un bol, s'aboca al motle i s'introduix al forn 20-25. Es trau i es deixa refredar.



Aquest bescuit està molt millor acompanyat d'una cobertura de xocolate. Una opció sense lactosa és dissoldre una cullerada de maizena en 100 ml d'aigua, posar al foc i fondre 150 ml de xocolate negre. Tindreu unes postres per a tots els públics.

BON APPÉTIT

                                                                 ***

BIZCOCHO DE CHOCOLATE Y CALABACÍN

En verano la nevera se llena de verduras de la huerta de mi padre: pimientos, berenjenas, tomates y sobre todo calabacines. No había semana que no preparase una crema de calabacín, los rellenara de carne o pescado o simplemente hiciera una tortilla con esta verdura de temporada. Llegó un punto que se me habían agotado las ideas y cuando ya le había dicho a mi padre que no me diera más, vi esta receta tan original en un blog que es para mí una gran inspiración, La receta de la felicidad .
Además de ser una receta sana, sabrosa y original, lo que más me gustó fue que no llevara ni huevos ni ningún producto lácteo y estoy segura que esto hará muy feliz a mucha gente que ya había renunciado a los dulces por ser intolerantes a estos ingredientes. Ángela, este pastel si que te  lo puedes comer!



Ingredientes: 
- 300 gr de calabacín (un calabacín mediano)
- 125 ml de aceite de girasol
- 200 gr de azúcar
- 250 gr de harina
- 50 gr de cacao en polvo
- 1 cucharadita de levadura
- 1 cucharadita de extracto de vainilla (opcional)
- 1 pizca de sal (opcional)

Preparación: 
Se precalienta el horno a 180 º. Se prepara un molde para horno de 20 x 30 cm untándose con aceite y espolvoreándolo con harina. Se lava el calabacín y sin pelar se tritura con una trituradora. Se mezclan todos los ingredientes en un bol, se vierte en el molde y se introduce en el horno 20-25. Se saca y se deja enfriar.



Este bizcocho está mucho mejor acompañado de una cobertura de chocolate. Una opción sin lactosa es disolver una cucharada de maizena en 100 ml de agua, poner al fuego y fundir 150 ml de chocolate negro. Tendréis un postre para todos los públicos.  

BON APPÉTIT



dimecres, 10 d’octubre del 2012

CHEESECAKE DE LUXE

El títol de la recepta pot paréixer un tant presumptuós però no és obra meua, és el nom que Catherine Atkinson, Caroline Barty i Maggie Mayhew li han donat a aquest pastís de formatge en el seu llibre Homemade Desserts. No sóc cap especialista fent pastissos de formatge però Àlex i ma mare em van dir que aquest és el millor que havien provat mai així que potser les autores han estat encertades posant-li el nom.
 La setmana passada va ser l'aniversari de la meua germana i el pastís de formatge és el seu preferit així que jo volia fer-li el millor ja que l'any passat ja li vaig fer El Rei dels púdings de xocolate i aquest any no podia ser menys.
Aquest pastís és prepara al forn però a diferència d'altres cheesecakes que he fet al forn la textura d'aquest és molt suau, pareguda al mousse, i a més té un regust a llima que el fa molt delicat. En la recepta original no diu res d'acompanyar-lo de ninguna melmelada però jo el vaig servir amb una de gerd i el resultat va ser deliciós.



Ingredients: (8 persones)
Per a la base
- 225 gr de galletes Digestive
- 3 cullerades de sucre
- 1 culleradeta de canella molta
- 1/2 culleradeta de nou moscada
- 85 gr de mantega

Per al farcit
- 50 gr de mantega
- 100gr de sucre
- un pessic de sal
- 1 cullerada de ratlladura de llima
- suc d'una llima
- 3 ous grans
- 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla
- 450 gr de formatge crema (tipus Philadelphia)
- 225 ml de creme fraiche
 

Preparació:
Es precalfa el forn a 150º i es prepara la base. Es trituren les galletes amb una trituradora o un morter. Es barreja amb el sucre, la canella i la nou moscada. Es derretix la mantega, s'aboca a la barreja de galletes, es remou i es posa sobre un motle redó desmontable, presionant per a que quede una base ferma. Es deixa refredar en la nevera.

Per al farcit, es barreja la mantega amb el sucre, la sal i la ratlladura de llima en un bol. Es separen les clares dels rovells del ous, s'incorporen els rovells a la mantega i es remou. S'afig el suc de llima, l'extracte de vainilla, el formatge i la creme fraiche i es barreja bé. Es munten les clares a punt de neu, i s'incorporen a la barreja anterior, removent amb molt de compte per a que no es desunflen les clares. S'aboca la barreja damunt de la base de galletes i s'introduix al forn  durant 1 hora (o 1h i 15 minuts)  fins que estiga ferm. Es deixa refredar en el motle i quan estiga templat s'introduix a la nevera durant unes hores abans de servir.



Es pot servir sol o acompanyat d'un poc de melmelada al gust!

BON APPÉTIT

                                                          ***

El título de la receta puede parecer un tanto presuntuoso pero no es obra mía, es el nombre que Catherine Atkinson, Caroline Barty y Maggie Mayhew le han dado a esta tarta de queso en su libro Homemade Desserts. No soy ninguna especialista haciendo tartas de queso pero Alex y mi madre me dijeron que este es el mejor que habían probado nunca así que quizás las autoras han estado acertadas poniéndole el nombre.
 La semana pasada fue el cumpleaños de mi hermana y el pastel de queso es su preferido así que yo quería hacer el mejor ya que el año pasado ya le hice  El Rey de los pudines de chocolate y este año no podía ser menos.
Esta tarta se prepara al horno pero a diferencia de otras cheesecakes que he hecho al horno la textura de ésta es muy suave, parecida al mousse, y además tiene un sabor a limón que la hace muy delicada. En la receta original no dice nada de acompañarla de ninguna mermelada pero yo la serví con una de frambuesa y el resultado fue delicioso.


Ingredientes: (8 personas)
Para la base
- 225 gr de galletas Digestive
- 3 cucharadas de azúcar
- 1 cucharadita de canela molida
- 1/2 cucharadita de nuez moscada
- 85 gr de mantequilla 

Para el relleno 
- 50 gr de mantequilla  
- 100gr de azúcar  
- una pizca de sal   
- 1 cucharada de ralladura de limón
- zumo de un limón 
- 3 huevos grandes  
- 1/2 cucharadita de extracto de vainilla  
- 450 gr de queso crema (tipo Philadelphia)  
- 225 ml de crème fraîche  

Preparación: 
Se precalienta el horno a 150 º y se prepara la base. Se trituran las galletas con una trituradora o un mortero. Se mezcla con el azúcar, la canela y la nuez moscada. Se derrite la mantequilla, se vierte a la mezcla de galletas, se remueve y se pone sobre un molde redondo desmontable, presionando para que quede una base firme. Se deja enfriar en la nevera.  

Para el relleno, se mezcla la mantequilla con el azúcar, la sal y la ralladura de limón en un bol. Se separan las claras de las yemas de los huevos, se incorporan las yemas a la mantequilla y se remueve. Se añade el zumo de limón, el extracto de vainilla, el queso y la crème fraîche y se mezcla bien. Se montan las claras a punto de nieve, y se incorporan a la mezcla anterior, removiendo con cuidado para que no se desinflen las claras. Se vierte la mezcla sobre la base de galletas y se introduce en el horno durante 1 hora (o 1h y 15 minutos) hasta que esté firme. Se deja enfriar en el molde y cuando esté templado se introduce en la nevera durante unas horas, antes de servir.




Se puede servir solo o acompañado de un poco de mermelada al gusto.

 BON APPÉTIT

dimarts, 25 de setembre del 2012

PIONONOS DE "DULCE DE LECHE"


Whole kitchen en la seua proposta dolça per al mes de setembre ens convida a preparar clàssic espanyol, Piononos.

A vegades per molt que li dediques temps i estima a fer alguna cosa no sempre el resultat és com esperaves. Però si en lloc de deixar-ho de costat busques una alternativa i mires la part positiva el resultat final pot ser encara més satisfactori. Aixó és el que em va passar ahir fent el dolç que porte hui.

Els Piononos son uns dolços típics de Santa Fe, un poble prop de Granada, i tot i que la recepta original es  un rotllet de bescuit banyat amb almíbar i farcit de crema hui en dia hi ha moltes versions amb diferents farcits i sabors.

Jo, com no he provat mai aquest dolç, volia fer la recepta original abans de començar a versionar i vaig utilitzar la recepta que ens proporcionava Whole kitchen. Tanmateix, potser no vaig seguir bé les indicacions, la crema va quedar horrible! Ja tenia el bescuit i l’almibar fet, i em van sobrar les clares dels ous que vaig utilitzar per fer la crema, així que amb un poc de “dulce de leche” i muntant les clares vaig obtindre un mosset que sabia a glòria! No sé si la recepta original serà millor que aquesta però de segur que la que vaig fer ahir va ser l’acompanyament perfecte per al café de mig dia. 



Ingredients: 12 Piononos

Per al bescuit
-          2 ous
-          2 cullerades de sucre moreno
-          1 cullerada de farina
-          1 cullerada de maizena
-          2 cullerades de llet
-          Sal
-          Mantega

Per a l’almibar
-          150 gr de sucre moreno
-          150 ml d’aigua
-          Un pal de canella

Per al farcit i la cobertura
-          mig pot de “Dulce de leche”
-          2 clares d’ou
-          2 cullerades de sucre

Preparació:
En primer lloc es prepara l’almibar per banyar el bescuit. En una cassola menuda es posa el sucre, l’aigua i el pal de canella. Es porta a ebullició i es deixa bullir 4 minuts fins que queden el sucre i l’aigua ben integrats i amb una textura més espesa. Es reserva.

Després es prepara el bescuit. S’encen el forn a 180º. Es separen les clares del rovells i es munten les clares amb un pessic de sal. Quan el merengue estiga quasi a punt, s’incorpora el sucre, s’acaba de muntar i es reserva. En un bol es posa la farina i la maizena tamissades i es barregen amb els rovells d’ou amb una vareta. S’incorpora la llet, poc a poc, i sense deixar de remoure amb la vareta per a que no es facen grums. S’incorpora una cullerada del merengue, es barreja bé, i després s’aboca la resta del merengue i es remou amb moviments envolvents fins que tots els ingredients queden ben integrats però sense que desaparega la textura del merengue. Es posa un paper per a forn damunt de la safata del forn, s’unta amb mantega i s’aboca la barreja. Amb molt de compte, i amb l’ajuda d’una espàtula, s’escampa la massa per tota la safata. S’introduix al forn i es deixa coure 8 minuts, fins que comence a daurar-se. Es trau del forn i es posa damunt d’un altre full de paper per a forn, i es lleva l’altre.

Es deixa que temple i amb l’ajuda d’un pinzell es banya el bescuit amb l’almibar. Es posa el “dulce de leche” per tot el bescuit i s’enrotlla, amb molt de compte, per a que quede un rotllo llarg i estret. Es tallen els extrems i es talla a trossets menuts (que en queden 12). Es posen dins de cistelletes de paper i es posen a la nevera.

Es munten les clares amb un pessic de sal i quan ja estiguen muntades s’incorpora una o dos cullerades de sucre i s’acaben de muntar. Es posa el merengue en una mànega pastissera, es decoren els Piononos amb el merengue is es crema un poc amb el bufador. El resultat, deliciós!!



BON APPÉTIT

                                                        ***

 
Whole kitchen en su propuesta dulce para el mes de septiembre nos invita a preparar  un clásico español, piononos.

A veces por mucho que le dedicas tiempo y cariño a hacer algo no siempre el resultado es como esperabas. Pero si en lugar de dejarlo de lado buscas una alternativa y miras la parte positiva el resultado final puede ser aún más satisfactorio. Esto es lo que me pasó ayer haciendo el dulce que os traigo hoy.

Los piononos son unos dulces típicos de Santa Fe, un pueblo cerca de Granada, y aunque la receta original es  un rollito de bizcocho bañado con almíbar y relleno de crema hoy en día hay muchas versiones con diferentes rellenos y sabores.

Yo, como no he probado nunca este dulce, quería hacer la receta original antes de empezar a versionar y utilicé la receta que nos proporcionaba Whole kitchen. Sin embargo, tal vez no seguí bien las indicaciones, ¡la crema quedó horrible! Ya tenía el bizcocho y el almibar hecho, y me sobraron las claras de los huevos que utilicé para hacer la crema, así que con un poco de dulce de leche y montando las claras obtuve un bocadito que ¡sabía a gloria! No sé si la receta original será mejor que esta pero seguro que la que hice ayer fue el acompañamiento perfecto para el café de medio día. 



Ingredientes: 12 piononos

Para el bizcocho
-          2 huevos
-          2 cucharadas de azúcar moreno
-          1 cucharada de harina
-          1 cucharada de maizena
-          2 cucharadas de leche
-          Sal
-          Mantequilla

Para el almibar
-          150 gr de azúcar moreno
-          150 ml de agua
-          Un palo de canela

Para el relleno y la cobertura
-          medio bote de dulce de leche
-          2 claras de huevo
-          2 cucharadas de azúcar

Preparación:
En primer lugar se prepara el almibar para bañar el bizcocho. En una cazuela pequeña se pone el azúcar, el agua y el palo de canela. Se lleva a ebullición y se deja hervir 4 minutos hasta que quedan el azúcar y el agua bien integrados y con una textura más espesa. Se reserva.

Luego se prepara el bizcocho.  Se enciende el horno a 180 º. Se separan las claras de las yemas y se montan las claras con una pizca de sal. Cuando el merengue esté casi a punto, se incorpora el azúcar, se acaba de montar y se reserva. En un bol se pone la harina y la maicena tamizdas y se mezclan con las yemas con una varilla. Se incorpora la leche, poco a poco, y sin dejar de remover con la varilla para que no se hagan grumos.  Se incorpora una cucharada de merengue, se mezcla bien, y luego se vierte el resto del merengue y se remueve con movimientos envolventes hasta que todos los ingredientes queden bien integrados pero sin que desaparezca la textura del merengue. Se pone un papel para horno sobre la bandeja del horno, se unta con mantequilla y se vierte la mezcla. Con mucho cuidado, y con la ayuda de una espátula, se esparce la masa por toda la bandeja. Se introduce en el horno y se deja cocer 8 minutos, hasta que empiece a dorarse. Se saca del horno y se pone encima de otra hoja de papel para horno, y se quita el otro.

Se deja que temple y con la ayuda de un pincel se baña el bizcocho con el almíbar. Se pone el dulce de leche por todo el bizcocho y  se enrolla, con mucho cuidado, para que quede un rollo largo y estrecho. Se cortan los extremos y se corta en trocitos pequeños (que queden 12). Se ponen dentro de cestillas de papel y se ponen en la nevera.

Se montan las claras con una pizca de sal y cuando ya estén montadas se incorpora una o dos cucharadas de azúcar y  se acaban de montar. Se pone el merengue en una manga pastelera, se decoran los piononos con el merengue y se se quema un poco con el soplete. El resultado, delicioso!



BON APPÉTIT