dimarts, 21 de maig de 2013

STILTON CROQUETTES

L'Stilton és un formatge blau considerat el rei dels formatges anglesos. Per ací es difícil trobar aquest formatge si no és en tendes angleses o un poc especializades. Tanmateix, si no el trobeu sempre podeu fer aquesta recepta amb qualsevol formatge blau. Amb aquesta recepta el sabor intens d'aquest formatge es suavitza molt amb els altres ingredients de la mandonguilla, com són, l'ou dur i la creïlla. És una mandonguilla diferent i un aperitiu molt interessant.



Ingredients: (20 mandonguilles)
- 350 gr de creïlles bullides
- 75 gr de formatge stilton
- 3 ous bullits
- salsa Worcerstershire
- pa ratllat
- farina
- 1 ou batut
- sal i pebre

Preparació:
Amb les creïlles bullides i fredes es trituren amb una forqueta o un passapuré. S'esmicola el formatge i es ratllen els ous. Es barreja el puré de creïlla amb el formatge i l'ou i s'assaona amb sal, pebre i un raig de salsa Worcerstershire. Amb farina en les mans es formen 20 boletes amb la massa, s'arrebossen amb farina, després es passen per l'ou batut i finalment pel pa ratllat. Es deixen 10 minuts en la nevera i es frigen, poc a poc, amb abundant oli.




BON APPÉTIT
                                                                  ***

El Stilton es un queso azul considerado el rey de los quesos ingleses. Por aquí es difícil encontrar este queso si no es en tiendas inglesas o un poco especializadas. Sin embargo, si no lo encuentráis siempre se puede hacer esta receta con cualquier queso azul. Con esta receta el sabor intenso del queso se suaviza mucho con los otros ingredientes de la croqueta, como son, el huevo duro y la patata. Es una albóndiga diferente y un aperitivo muy interesante.



Ingredientes: (20 croquetas)
- 350 gr de patatas hervidas
- 75 gr de queso stilton
- 3 huevos hervidos
- salsa Worcerstershire
- pan rayado
- harina
- 1 huevo batido
- sal y pimienta  


Preparación: 
Con las patatas hervidas y frías se trituran con un tenedor o un pasapurés. Se desmenuza el queso y se rayan los huevos. Se mezcla el puré de patata con el queso y el huevo y sazona con sal, pimienta y un chorrito de salsa Worcerstershire. Con harina en las manos se forman 20 bolitas con la masa, se rebozan con harina, luego se pasan por el huevo batido y finalmente por el pan rallado. Se dejan 10 minutos en la nevera y se fríen, poco a poco, con abundante aceite.





BON APPÉTIT

4 comentaris:

  1. Semblen molt bones, Marisa! No conec el formatge stilton, encara... he he he. Què són les creÏlles? Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, les creïlles són les patates però a València es diuen així. Si no trobes el formatge Stilton sempre el pots canviar per un altre i segur que també queda bé. Gràcies i petons

      Elimina
    2. Justament ahir van obrir un punt verd a Sabadell i em vaig topar de morros amb el formatge stilton! N'he comprat un trosset, el provarem, perquè som molt fans del formatge. Gràcies per això de les creïlles! Ara ja sabré què és i com que la paraula és molt bonica segur que la recordaré! Petons

      Elimina
  2. T'espera un premi al nostre blog, felicitats pel blog!!! I per explicar-nos que són les creïlles.

    ResponElimina