diumenge, 28 d’abril de 2013

GRATACEL DE XOCOLATA ANGLÉS


Com ho feu? Admire les bloggers que cada dia o quasi tots publiquen una nova recepta al bloc. Tanmateix, per a mi el dia no té prou hores i entre la feina, preparar les classes, diferents cursos de formació i fer un poc d'esport... no em queda temps per res! I quan arriba el cap de setmana, temps de descans per poder passar a la cuina, sempre sorgeixen històries, Madrid, València, Barcelona... hem passat un quants caps de setmana fóra de casa, i és per això que no porte el bloc tan actualitzat com voldria. 
No obstant això, aquest cap de setmana, gràcies a les inclemències del temps, no hem ixit  i he pogut cuinar! Aquest pastís li'l vaig fer al meu nebot Sergi per al seu vuité aniversari amb la família (perquè per a la celebració amb els amiguets li espera un pastís de Sonic!). Àlex l'ha batejat com gratacel perquè era tan alt que no hi ha boca humana que poguera pegar-li mos, i jo li he afegit això d'anglés perquè m'he inspirat en la recepta del triffle anglés per a fer-lo. El resultat, boníssim!Ingredients (10-12 persones)

Bescuit de xocolata       
-          210 gr de farina
-          90 gr de cacau en pols
-          100 ml d’oli de girasol
-          220 ml de llet
-          1 sobre de llevat en pols
-          1 i ½ culleradeta de bicarbonat sòdic
-          1 culleradeta de sal
-          1 culleradeta de esència de vainilla
-          1 culleradeta de vinagre de vi blanc
-          1 culleradeta de café soluble
-          2 ous
-          300 gr de sucre

Per a la crema anglesa de xocolata
-          1 pastilla de xocolata
-          8 rovells d’ou
-          ½ tassa de sucre
-          1/3 de cacau en pols
-          1 i 1/3 tassa de llet
-          1 i 1/3 tassa de nata per muntar

Decoració i farcit
-          400 ml de nata per muntar
-          4 cullerades de sucre
-          200 gr de maduixes
-          1 cullerada de sucre
-          borumballes de xocolata


Preparació:
En primer lloc s’ha de preparar el bescuit amb prou antelació per a que al muntar les capes estiga fred i no es desmunte o altere la resta d’ingredients.
Per al bescuit, es posa la llet amb la culleradeta de vinagre i es reserva. Es tamissa la farina amb el cacau, el llevat, el bicarbonat i la sal tres vegades per a que no quede ningun grum. En un bol es posa l’oli i van incorporant-se els ingredients tamissats, poc a poc, fins que queden ben integrats en forma de pasta de xocolata.
En un altre bol es posa la llet amb el vinagre, l’esència de vainilla, el café, els ous i es bat. Després s’aboca, poc a poc a la pasta de xocolata, sense deixar de remoure.
S’engreixa un motle de 15 cm de diàmetre per 7cm de profunditat amb mantega, es posa paper per a forn en les parets (que sobreisca). S’aboca la massa al motle, s’introduix al forn precalfat a 180º i es deixa coure 40-45 minuts.
Quan el bescuit es tiga apunt, es trau del motle, s’embolica amb paper film i es deixa refredar.

En segon lloc, es prepara la crema anglesa de xocolata. Es trosseja la pastilla de xocolate i es posa en un bol de vidre al bany maria per a que es fonga (o es pot fondre al microones). Mentres, es posa la llet i la nata en una cassola a foc baix. Es posen els rovells en un bol i es barregen amb mitja tassa de sucre i el cacau. Després, s'incorpora al bol la llet amb la nata, es barreja i s'afig el xocolate fos. Es barreja tot bé i es torna a posar al foc baix i es deixa coure uns minuts fins que quede una textura espessa de crema. Es posa la crema en un bol, es tapa amb paper film i es reserva. 

Ambdós, el  bescuit i la crema, es deixaran en la nevera per a que es refreden.

En tercer lloc, es netegen les maduixes, es tallen a làmines,  i es posen en un bol amb una cullerada de sucre. Fent açò, les maduixes soltaran un almívar amb el qual es banyarà el bescuit.

Finalment es munta la nata amb la batedora de varetes, a baixa velocitat, i quan estiga quasi muntada s’incorporen 4 cullerades de sucre. Amb tots els ingredients a punt ja es pot muntar el pastís,

Amb una lira de cuina o un ganivet llarg es talla el bescuit deixant tres capes del mateix grossor. Es banya la capa de la base amb l’almívar que han soltat les maduixes, es posa un capa de crema de xocolata, una capa de maduixes i una capa de nata muntada. Es cobreix amb la següent capa de bescuit i es repetix el procés anterior. Quan es pose l’última capa de bescuit, es banya també amb l’almívar, es cobreix amb la resta de la nata i es decora amb les borumballes de xocolata.

Quan estiga tot muntat es reserva en la nevera per a que tots els ingredients s’integren bé i estigen be freds abans de servir.

BON APPÉTIT


                                                                          ***

RASCACIELOS DE CHOCOLATE INGLÉS

¿Como lo hacéis? Admiro a  las bloggers que cada día o casi todos publican una nueva receta en el blog. Sin embargo, para mí el día no tiene suficientes horas y entre el trabajo, preparar las clases, diferentes cursos de formación y hacer un poco de deporte ... no me queda tiempo para nada! Y cuando llega el fin de semana, tiempo de descanso para poder pasarlo en a la cocina, siempre surgen historias, Madrid, Valencia, Barcelona ... hemos pasado unos cuantos fines de semana fuera de casa, y es por eso que no llevo el bloque tan actualizado como quisiera. 
Sin embargo, este fin de semana, gracias a las inclemencias del tiempo, no hemos salido y he podido cocinar! Este pastel se lo hice a mi sobrino Sergi para su octavo aniversario con la familia (porque para la celebración con los amiguitos le espera un pastel de Sonic!). Alex lo ha bautizado como rascacielos porque era tan alto que no hay boca humana que pudiera pegarle bocado, y yo le he añadido lo de inglés porque me he inspirado en la receta del triffle inglés para hacerlo. El resultado, buenísimo!Ingredientes (10-12 personas)

Bizcocho de chocolate       
-           210 gr de harina
-           90 gr de cacao en polvo
-           100 ml de aceite de girasol
-           220 ml de leche
-           1 sobre de levadura en polvo
-           1 y ½ cucharadita de bicarbonato sódico
-           1 cucharadita de sal
-           1 cucharadita de esencia de vainilla
-           1 cucharadita de vinagre de vino blanco
-           1 cucharadita de café soluble
-           2 huevos
-           300 gr de azúcar

Para la crema inglesa de chocolate
-           1 pastilla de chocolate
-           8 yemas de huevo
-           ½ taza de azúcar
-           1/3 de cacao en polvo
-           1 y 1/3 taza de leche
-           1 y 1/3 taza de nata para montar

Decoración y relleno
-           400 ml de nata para montar
-           4 cucharadas de azúcar
-           200 gr de fresas
-           1 cucharada de azúcar
-           virutas de chocolate


Preparación:
En primer lugar se debe preparar el bizcocho con suficiente antelación para que al montar las capas esté frío y no se desmonte o altere el resto de ingredientes.
Para el bizcocho, se pone la leche con la cucharadita de vinagre y se reserva. Se tamiza la harina con el cacao, la levadura, el bicarbonato y la sal tres veces para que no quede ningún grumo. En un bol se pone el aceite y se van incorporando los ingredientes tamizados, poco a poco, hasta que queden bien integrados en forma de pasta de chocolate.
En otro bol se pone la leche con el vinagre, la esencia de vainilla, el café, los huevos y se bate. Después se vierte, poco a poco a la pasta de chocolate, sin dejar de remover.
Se unta un molde de 15 cm de diámetro por 7cm de profundidad con mantequilla, se pone papel para horno en las paredes (que sobresalga). Se vierte la masa en el molde, se introduce en el horno precalentado a 180 º y se deja cocer 40-45 minutos.
Cuando el bizcocho esté hecho, se saca del molde, se envuelve con papel film y se deja enfriar.

En segundo lugar, se prepara la crema inglesa de chocolate. Se trocea la pastilla de chocolate y se pone en un bol de cristal al baño maría para que se funda (o se puede fundir en el microondas). Mientras, se pone la leche y la nata en una cacerola a fuego bajo. Se ponen las yemas en un bol y se mezclan con media taza de azúcar y el cacao. Después, se incorpora al bol la leche con la nata, se mezcla y se añade el chocolate fundido. Se mezcla todo bien y se vuelve a poner al fuego lento y se deja cocer unos minutos hasta que quede una textura espesa de crema. Se pone la crema en un bol, se tapa con papel film y se reserva. 

Ambos, el   bizcocho y la crema, se dejarán en la nevera para que se enfríen.

En tercer lugar, se limpian las fresas, se cortan en láminas,   y se ponen en un bol con una cucharada de azúcar. Haciendo esto, las fresas soltarán un almíbar con el que se bañará el bizcocho.

Finalmente se monta la nata con la batidora de varillas, a baja velocidad, y cuando esté casi montada incorporan 4 cucharadas de azúcar. Con todos los ingredientes a punto ya se puede montar el pastel,

Con una lira de cocina o un cuchillo largo se corta el bizcocho dejando tres capas del mismo grosor. Se baña la capa de la base con el almíbar que han soltado las fresas, se pone un capa de crema de chocolate, una capa de fresas y una capa de nata montada. Se cubre con la siguiente capa de bizcocho y se repite el proceso anterior. Cuando se ponga la última capa de bizcocho, se baña también con el almíbar, se cubre con el resto de la nata y se decora con las virutas de chocolate.

Cuando esté todo montado se reserva en la nevera para que todos los ingredientes se integren bien y esté bien fríos antes de servir.

BON APPÉTIT

2 comentaris:

  1. Te quedo espectacular!.....y no te preocupes....no eres a unica sin tiempo!.....a mi tambien me falta.....felicidades a tu sobrino!......Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  2. Es veu bonissim. El xocolate m´agrada de totes les maneres i aquest té mol bona pinta

    ResponElimina