dilluns, 8 d’abril del 2013

PAELLA AMB FAVES I CARXOFES


No fa molt de temps que la paella valenciana va aconseguir la denominació d'origen i els puristes defensen que la paella valenciana ha de ser amb fesols, pollastre i conill. Tanmateix, en la terra de l'arròs no ens podem quedar amb una recepta, i paelles hi han moltes que també són valencianes.
Aquesta recepta de paella és molt comuna a la primavera, època de carxofes i faves. La característica més notable d'aquesta paella és que l'arròs agafa un color verd i, tot i que hi ha gent que li posa colorant, no és necessari, ja que així s'apreciarà el to que li donen les verdures a l'arròs.
Hui, dia de Sant Vicent i últim dia de les meues vacances, he volgut celebrar-ho amb aquesta paella. Així que si teniu alguna celebració, o simplement faves i carxofes, proveu-la!





Ingredients; (2 persones)

-          4 carxofes
-          200 gr de faves
-          200 gr d’arròs
-          2 dents d’all
-          1 tomaca
-          250 gr de pollastre trossejat
-          2 cullerades d’oli d’oliva
-          1 l d’aigua
-          sal

Preparació:

Primer es preparen tots els ingredients. Es pelen les faves, es pelen les carxofes i es tallen a trossets, es piquen les dents d’all, es ratlla la tomaca i s’assaona la carn de pollastre.
Es calfa l’oli en la paella i es sofrig la carn. Quan la carn estiga un poc daurada, es trau i es reserva. En el mateix oli es sofrig l’all i la tomaca.
Passats uns minuts s’incorpora la carxofa i les faves, es barreja amb el sofregit i es deixa coure uns minuts.
S’afig la carn, l’aigua i un poc de sal i es deixa coure més de mitja hora.
Després s’incorpora l’arròs i es rectifica de sal.
Es deixa coure 15-20 o fins que s’evapore el caldo. Es cobreix amb paper d’alumini i es deixa reposar uns 
minuts. 




 BON APPÉTIT

                                                                       ***

PAELLA DE HABAS Y ALCACHOFAS


No hace mucho tiempo que la paella valenciana consiguió la denominación de origen y los puristas defienden que la paella valenciana debe ser con alubias, pollo y conejo. Sin embargo, en la tierra del arroz no nos podemos quedar con una receta, y paellas hay muchas que también son valencianas.
Esta receta de paella es muy común en primavera, época de alcachofas y habas. La característica más notable de esta paella es que el arroz toma un color verde y, aunque hay gente que le pone colorante, no es necesario, ya que así se apreciará el tono que le dan las verduras a la arroz.
Hoy, día de San Vicente y último día de mis vacaciones, he querido celebrarlo con esta paella. Así que si tenéis alguna celebración, o simplemente habas y alcachofas, probadla!





Ingredientes; (2 personas)

-           4 alcachofas
-           200 gr de habas
-           200 gr de arroz
-           2 dientes de ajo
-           1 tomate
-           250 gr de pollo troceado
-           2 cucharadas de aceite de oliva
-           1 l de agua
-           sal

Preparación:

Primero se preparan todos los ingredientes. Se pelan las habas, se pelan las alcachofas y se cortan en trocitos, se pican los dientes de ajo, se raya el tomate y se sazona la carne de pollo.
Se calienta el aceite en la paella y se sofríe la carne. Cuando la carne esté un poco dorada, se saca y se reserva. En el mismo aceite se sofríe el ajo y el tomate.
Pasados ​​unos minutos se incorpora la alcachofa y las habas, se mezcla con el sofrito y se deja cocer unos minutos.
Se añade la carne, el agua y un poco de sal y se deja cocer más de media hora.
Después se incorpora el arroz y se rectifica de sal.
Se deja cocer 15-20 o hasta que se evapore el caldo. Se cubre con papel de aluminio y se deja reposar unos 
minutos. 




 BON APPÉTIT

6 comentaris:

  1. MOLT BONA I SANA. A MI M'AGRADA MOLT. BESETS

    ResponElimina
  2. Doncs mira que hi acostumo a posar verdures, però mai faves! I em sembla una idea fantàstica, perquè m'encanten! Sobretot si són tendretes... així, que anotada aquesta superpaella!
    Petons

    ResponElimina
  3. Deliciosa, Marisa! Diumenge en vam fer una de semblant, teníem família a dinar. També hi vam posar galta de porc, que hi queda tan melosa...!! Petons

    ResponElimina
  4. Pero que rico!.....con habas y alcachofas me ha de encantar....deliciosa........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina
  5. Hola Marisa! acabe de descobrir el teu blog i m'ha agradat molt tot el que he vist! Este arròs per exemple és una delícia, aqui sí que deixes clarament la teua emprenta valenciana. Ja tens una seguidora més. Marta

    ResponElimina
  6. No més una errada en la frase de descripció inicial que diu "fesols". No són fesols, sinó bajoqueta (en castellà, judías verdes), i per tant no porta "alubias" (com posa la descripció en castellà). La verdura de la paella típica, la de la comarca de l'Horta, al voltant de València, és bojoqueta de ferradura (o roget, o bajoqueta fina també), garrofó i tavella. Aquests dos ingredients últims venen a ser, el primer, una mena de fesol tendre, gran i pla, i el segon, un fesol sense assecar més bé petit, ambdós sense assecar ni remullar perquè són tendres directament de la mata... Tot i això, a la paella estàndard que descrius li és suficient amb la bajoqueta.
    També dir que, donant-te la raó, a la Vikipèdia i apareix com a fesol, però per a quasevol llaurador valencià, el fesol seria sec i gran, per posar a remulla (alubia) y la bajoqueta seria una altra cosa, una varietat per a menjar únicament tendra (i n'hi ha diverses modalitats). Crec de veritat que la Vikipèdia necessita un retoc...

    ResponElimina