tag:blogger.com,1999:blog-3796184788013200214.post3406245295839134901..comments2023-12-15T21:33:05.160-08:00Comments on Bon Appétit: PAELLA AMB FAVES I CARXOFESMarisahttp://www.blogger.com/profile/09245635088217229858noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-3796184788013200214.post-43073937862913653462014-12-28T04:34:02.863-08:002014-12-28T04:34:02.863-08:00No més una errada en la frase de descripció inicia...No més una errada en la frase de descripció inicial que diu "fesols". No són fesols, sinó bajoqueta (en castellà, judías verdes), i per tant no porta "alubias" (com posa la descripció en castellà). La verdura de la paella típica, la de la comarca de l'Horta, al voltant de València, és bojoqueta de ferradura (o roget, o bajoqueta fina també), garrofó i tavella. Aquests dos ingredients últims venen a ser, el primer, una mena de fesol tendre, gran i pla, i el segon, un fesol sense assecar més bé petit, ambdós sense assecar ni remullar perquè són tendres directament de la mata... Tot i això, a la paella estàndard que descrius li és suficient amb la bajoqueta.<br />També dir que, donant-te la raó, a la Vikipèdia i apareix com a fesol, però per a quasevol llaurador valencià, el fesol seria sec i gran, per posar a remulla (alubia) y la bajoqueta seria una altra cosa, una varietat per a menjar únicament tendra (i n'hi ha diverses modalitats). Crec de veritat que la Vikipèdia necessita un retoc...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3796184788013200214.post-9786935307921936992013-09-22T12:06:01.006-07:002013-09-22T12:06:01.006-07:00Hola Marisa! acabe de descobrir el teu blog i m...Hola Marisa! acabe de descobrir el teu blog i m'ha agradat molt tot el que he vist! Este arròs per exemple és una delícia, aqui sí que deixes clarament la teua emprenta valenciana. Ja tens una seguidora més. MartaMarta CuinaDiarihttps://www.blogger.com/profile/14634456978656759486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3796184788013200214.post-25894709513684237732013-04-09T20:39:28.223-07:002013-04-09T20:39:28.223-07:00Pero que rico!.....con habas y alcachofas me ha de...Pero que rico!.....con habas y alcachofas me ha de encantar....deliciosa........Abrazotes, Marcelafoodtravelandwinehttps://www.blogger.com/profile/15016301292246692679noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3796184788013200214.post-82936905725450265292013-04-08T22:40:53.647-07:002013-04-08T22:40:53.647-07:00Deliciosa, Marisa! Diumenge en vam fer una de semb...Deliciosa, Marisa! Diumenge en vam fer una de semblant, teníem família a dinar. També hi vam posar galta de porc, que hi queda tan melosa...!! PetonsTapa't de tapeshttps://www.blogger.com/profile/10806731718828615730noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3796184788013200214.post-46860925293809142432013-04-08T15:03:01.450-07:002013-04-08T15:03:01.450-07:00Doncs mira que hi acostumo a posar verdures, però ...Doncs mira que hi acostumo a posar verdures, però mai faves! I em sembla una idea fantàstica, perquè m'encanten! Sobretot si són tendretes... així, que anotada aquesta superpaella!<br />PetonsMargaridahttps://www.blogger.com/profile/05364519837689939550noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3796184788013200214.post-84447763486438957152013-04-08T12:18:49.748-07:002013-04-08T12:18:49.748-07:00MOLT BONA I SANA. A MI M'AGRADA MOLT. BESETSMOLT BONA I SANA. A MI M'AGRADA MOLT. BESETScervera_luihttps://www.blogger.com/profile/06823047790404276382noreply@blogger.com