dilluns, 28 de gener del 2013

PASTÍS DE BRUSSEL·LES I SALAMI



No, aquesta recepta no és de Brussel·les, encara que si allí la provaren segur que els agradaria. L’ingredient principal d’aquest recepta és la col de brussel·les, una verdura d’hivern que té els seus origens en Brussel·les i que, tot i que es rica en moltes vitamines i molt sana, és poc apreciada, especialmente entre els xiquets. La veritat és que les cols de brussel·les, si no les acompanyes dels ingredients adequats, tenen un sabor molt fort i poc atractiu.
La recepta de hui és una recepta d’aprofitament. Aprofitant uns quants ingredients que estaven solts en la nevera va sorgir aquesta fantàstica recepta. Aquest tipus de pastís-quiche és molt recurrent en la meua cuina quan han quedat unes poques verdures i ous. Si voleu fer la recepta més sana podeu sustituir la nata per un iogurt natural. 



Ingredients: (4 persones)
-          1 base de pasta fullada
-          200 ml de nata líquida
-          3 ous
-          50 gr de formatge mozzarella ratllat
-          6 tallades de salami
-          10 cols de Brusseles
-          Sal i pebre

Preparació:
El pastís de la fotografia el vaig fer en dos motles diferents (15x12cm aprox.) i amb aquestos ingredients vam tindre Àlex i jo per a sopar i dinar al dia següent, acompanyat d’una amanida verda. Jo vaig a donar-vos la recepta tal qual la vaig fer jo però amb aquestos ingredients ho podeu fer amb un motle més gran.

Primer, es bullen les cols de Brusseles en una olla amb aigua i sal 10 minuts (aprox.) Mentres, es divideix la pasta fullada en dos i es forren dos motles (o es posa la massa sencera en un motle més gran o es divideix en 4 i es posa en motles individuals). Es punxa la pasta amb una forqueta, es cobreix amb paper de forn i cigrons i s’introdueix al forn, precalfat a 180º, durant 15 minuts.
Quan les cols estiguen tendres, es parteixen per la meitat i es barregen amb els tres ous batuts, la nata líquida, la mozzarella, el salami tallat a trossets i s’assaona amb sal i pebre. Es trauen els motles amb  la pasta fullada del forn, es lleven els cigrons i el paper i es cobrixen amb la barreja anterior. S’introduixen al forn durant 20 minuts o fins que la massa estiga cuita i daurada.

BON APPÉTIT

                                                                      ***

PASTEL DE BRUSELAS Y SALAMI

No, esta receta no es de Bruselas, aunque si allí la probaran, seguro que les gustaría. El ingrediente principal de este receta es la col  de bruselas, una verdura de invierno que tiene sus orígenes en Bruselas y que, aunque es rica en muchas vitaminas y muy sana, es poco apreciada, especialmente entre los niños. La verdad es que las coles de bruselas, si no las acompañas de los ingredientes adecuados, tienen un sabor muy fuerte y poco atractivo.
La receta de hoy es una receta de aprovechamiento. Aprovechando unos cuantos ingredientes que estaban sueltos en la nevera surgió esta fantástica receta. Este tipo de pastel-quiche es muy recurrente en mi cocina cuando han quedado unas pocas verduras y huevos. Si queréis hacer la receta más sana podéis sustituir la nata por un yogur natural. 



Ingredientes: (4 personas)
-           1 base de hojaldre
-           200 ml de nata líquida
-           3 huevos
-           50 gr de queso mozzarella rallado
-           6 lonchas de salami
-           10 coles de Bruselas
-           Sal y pimienta

Preparación:
El pastel de la fotografía lo hice en dos moldes diferentes (15x12cm aprox.) Y con estos ingredientes tuvimos Álex y yo para cenar y comer al día siguiente, acompañado de una ensalada verde. Yo voy a daros la receta tal cual la hice yo,pero podéis hacer la misma receta con un molde más grande.

Primero, se hierven las coles de Bruselas en una olla con agua y sal 10 minutos (aprox.) Mientras se divide el hojaldre en dos y se forran dos moldes (o se pone la masa entera en un molde más grande o se divide en 4 y se pone en moldes individuales). Se pincha la pasta con un tenedor, se cubre con papel de horno y garbanzos y se introduce en el horno, precalentado a 180 º, durante 15 minutos.
Cuando las coles estén tiernas, se parten por la mitad y se mezclan con los tres huevos batidos, la nata líquida, la mozzarella, el salami cortado en trocitos y se sazona con sal y pimienta. Se sacan los moldes con   el hojaldre del horno, se quitan los garbanzos y el papel y se cubren con la mezcla anterior. Se introducen en el horno durante 20 minutos o hasta que la masa esté cocida y dorada.

BON APPÉTIT

6 comentaris:

  1. En la fam que tic li pegaria un moset. Esta be el a profitar restos de la nevera.Encara que les col de bruseles son pesaetes pel estomac.

    ResponElimina
  2. Ets molt atrevida amb les cols de Brusseles! Jo és dels pocs aliments que no m'agraden, però confio amb tu en això de que aquí el gust en queda dissimulat pels acompanyants.
    ptns!!

    ResponElimina
  3. La col no és un dels meus ingredients preferits... Ara bé, a casa no l'hem cuinada mai com l'has feta tu, no som tan originals! Té una pinta estupenda i de sabor segur que també deu estar deliciosa!
    Haurem de provar-ho :)

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  4. Hola Marisa,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  5. Me encantan los coles de bruselas y todos los coles. Este pastel está para comérselo de una mascada. Me encantó!!
    Bss
    Tita

    ResponElimina