dilluns, 7 de gener de 2013

CUPCAKES DE PLÀTAN I TRUFA I EL DIA DE REIS

Quan era xicoteta, el dia després de reis sempre portavem a classe el nostre regal preferit per compartir-lo amb els companys de classe. Hui he tornat a la rutina i ,en lloc de portar els regals a la feina, he volgut compartir-los amb tots vosaltres i mostrar-vos les últimes receptes de les vacances.


Aquestos cupcakes van ser el berenar d'ahir i son el resultat de barrejar la magdalena de plàtan de la pastisseria Hummingbird i la trufa que em va sobrar per farcir el tortell de reis per a les postres.
El llibre de Les receptes de la pastisseria de Hummigbird  de Londres és un dels regals que els reis mags em portaren la nit del dissabte i no em vaig poder resistir ni un dia per estrenar-lo. Ací vos deixe una foto de la resta de regals:


Pareix el premi d'un concurs de cuina! I que contenta em vaig posar quan ho vaig obrir tot!!
Per a celebrar el dia de reis vaig fer el meu primer Tortell (Roscó) de Reis. Després de buscar varies receptes totes en van conduir a la recepta de Webos fritos. Així que com he fet la recepta tal i com apareix a la web, sols vos deixe una foto del meu tortell  amb l'enllaç a la recepta original.


Amb la recepta de Webos fritos em van ixir dos tortells mitjans. Jo el vaig farcir amb trufa:

Recepta de trufa
Ingredients: 
- 1 litre de nata per muntar
- 250 gr de xocolate negre fondant
- 50 gr de sucre

Preparació:
Es calfa la nata amb el sucre i abans de que comence a bullir, es lleva del foc, s'incorpora el xocolate trossejat, es remou i es torna a posar al foc fins que el xocolate es fonga per complet. Es posa en un bol gran, es tapa amb paper film i s'introduix a la nevera fins que la barreja estiga molt freda (al menys 2-3 hores, però millor fer-ho un dia abans).
Es trau de la nevera, es lleva el film, i amb una batedora de varetes elèctrica es bat una bona estona fins que quede la textura de la trufa. Es posa dins d'una màniga pastissera amb  l'embocadura 1M i es farcix el tortell.

Amb la meitat de la trufa vaig farcir copiosament els dos tortells mitjans i amb l'altra meitat vaig decorar els 12 cupcakes de plàtan.


La recepta dels cupcakes de plàtan va resultar deliciosa amb la trufa i les virutes de xocolate li van donar el toc perfecte!

 Recepta de magadalena de plàtan de Hummingbird

Ingredients: (12 cupcakes)
- 120 gr de farina
- 140 gr de sucre
- 1 cullerada de llevat en pols
- 1 culleradeta de canella molta
- 1 pessic de sal
- 80 gr de mantega a temperatura ambient
- 120 ml de llet sencera
- 2 ous
- 1 plàtan madur, esclafat

Preparació:
Es precalfa el forn a 180º. Es tamissa la farina en un bol i s'incorpora el sucre, el llevat en pols, la canella, la sal i la mantega i es barreja amb una pastadora elèctrica amb varetes (o una batedora elèctrica amb varetes), i es bat a velocitat lenta fins que els ingredients queden ben integrats amb una textura granulada.
S'afig la llet, poc a poc, sense para de batre i seguidament els ous.Finalment s'incorpora el platan esclafat i es barreja amb la massa.
Es forra un motles per a 12 cupcakes amb cistelletes de paper i s'omplin, un poc més de la meitat, amb la massa. S'introduix al forn durant 20 minuts i quan estiguen cuits es trauen del forn i es deixen refredar damunt d'una reixeta.

Quan les magdalenes estiguen fredes es poden banyar amb un poc d'almíbar, i ja estaran a punt per decorar-los amb la trufa. Amb una espàtula es posa una capa de trufa i amb una màniga pastissera, plena de trufa,  i l'embocadura 1M (per a cupcakes) es decoraran començant pel centre i pegant voltes fins cobrir tota la magdalena. Després s'empolcoren amb unes virutes de xocolate (fetes raspant el xocolate negre amb un pelador) El resultat és deliciós! Proveu-los!
BON APPÉTIT

                                                           ***

CUPCAKES DE PLÁTANO Y TRUFA Y EL DÍA DE REYES

Cuando era pequeña, el día después de Reyes siempre llevábamos a clase nuestro regalo preferido para compartirlo con los compañeros de clase. Hoy he vuelto a la rutina y, en lugar de llevar los regalos al trabajo, he querido compartirlos con todos vosotros y mostraros las últimas recetas de las vacaciones.Estos cupcakes fueron la merienda de ayer y son el resultado de mezclar la magdalena de plátano de la pastelería Hummingbird y la trufa que me sobró para rellenar el roscón de reyes para el postre.
El libro de Las recetas de la pastelería de Hummigbird de Londres es uno de los regalos que los reyes magos me trajeron la noche del sábado y no me pude resistir ni un día para estrenarlo. Aquí os dejo una foto del resto de regalos:Parece el premio de un concurso de cocina! Y que contenta me puse cuando lo abrí todo!
Para celebrar el día de reyes hice mi primer Roscón de Reyes. Después de buscar varias recetas todas en condujeron a la receta de WebOS fritos . Así que como he hecho la receta tal y como aparece en la web, sólo os dejo una foto de mi roscón con el enlace a la receta original.Con la receta de Webó fritos me salieron dos roscones medianos. Yo le rellené con trufa:  


Receta de trufa 

Ingredientes:  
- 1 litro de nata para montar  
- 250 gr de chocolate negro fondant  
- 50 gr de azúcar  

Preparación: 
Se calienta la nata con el azúcar y antes de que empiece a hervir, se quita del fuego, se incorpora el chocolate troceado, se remueve y se vuelve a poner al fuego hasta que el chocolate se funda por completo. Se pone en un bol grande, se tapa con papel film y se introduce en la nevera hasta que la mezcla esté muy fría (al menos 2-3 horas, pero mejor hacerlo un día antes). Se saca de la nevera, se quita el film, y con una batidora de varillas eléctrica se bate un buen rato hasta que quede la textura de la trufa. Se pone dentro de una manga pastelera con la boquilla 1M y se rellena el roscón. 

  Con la mitad de la trufa rellené copiosamente los dos roscones medios y con la otra mitad decoré los 12 cupcakes de plátano.La receta de los cupcakes de plátano resultó deliciosa con la trufa y las virutas de chocolate le dieron el toque perfecto!  


Receta de Magdalena de plátano de Hummingbird 

Ingredientes: (12 cupcakes) 
- 120 gr de harina  
- 140 gr de azúcar  
- 1 cucharada de levadura en polvo  
- 1 cucharadita de canela mucha  
- 1 pizca de sal  
- 80 gr de mantequilla a temperatura ambiente  
- 120 ml de leche entera  
- 2 huevos  
- 1 plátano maduro, aplastado  

Preparación:  
Se precalienta el horno a 180 º. Se tamiza la harina en un bol y se incorpora el azúcar, la levadura en polvo, la canela, la sal y la mantequilla y se mezcla con una amasadora eléctrica con varillas (o una batidora eléctrica con varillas), y se bate a velocidad lenta hasta que los ingredientes queden bien integrados con una textura granulada. Se añade la leche, poco a poco, sin para de batir y seguidamente los huevos.Finalment se incorpora el plátano aplastado y se mezcla con la masa.  
Se forra un molde para 12 cupcakes con cestillas de papel y se llenan, un poco más de la mitad, con la masa. Se introduce en el horno durante 20 minutos y cuando estén cocidos se sacan del horno y se dejan enfriar sobre una rejilla.  
Cuando las magdalenas estén frías se pueden bañar con un poco de almíbar, y ya estarán listos para decorarlos con la trufa. Con una espátula se pone una capa de trufa y con una manga pastelera, llena de trufa y la boquilla 1M (para cupcakes), se decorarán empezando por el centro y dando vueltas hasta cubrir toda la magdalena. Después se espolvorean con unas virutas de chocolate (hechas raspando el chocolate negro con un pelador) El resultado es delicioso! Os recomiendo que los probéis!

BON APPÉTIT3 comentaris:

  1. Que buenos regalos.....no te puedes quejar.....parece que te portaste bien el 2012!.....y la ultima foto me encanta....que buen mordisco!.....feliz 2013 Marisa!......

    ResponElimina
  2. marisa estos dulces si que se ven riquísimos, además que te han quedado preciosos.
    besos ♬

    ResponElimina