dissabte, 2 de febrer de 2013

BROQUETA MORUNA DE POLLASTRE



 No em digau que no hi ha cosa me insípida que un pit de pollastre a la planxa sense cap salsa? El pollastre és una de les meues carns preferides, i m'agrada cuinat de qualsevol manera,  però si es tracta del pit, és una carn tan seca que si no la cuine amb salsa o alguna espècie em cansa molt. 
L'entrada de hui es curta, com el temps que dedicareu per fer aquesta recepta. Així i tot, tindreu un plat sa i saborós. Pot ser,  un dinar o sopar lleuger, acompanyat d'unes verduretes, per qualsevol dia de la setmana, o el farcit perfecte per fer-nos un kebab un divendres per la nit acompanyat d'una bona pel·lícula. 




Ingredients: (2 persones)
-          2 pits de pollastre
-          ½ culleradeta de cúrcuma
-          ½ culleradeta de semillas de ciliandre en pols
-          ½ culleradeta de comino en pols
-          ½ culleradeta de pebre roig dolç o coent
-          ¼ culleradeta de canella
-          2 dents d’all triturats
-          2 cullerades d’oli d’oliva
-          1 culleradeta de sal


Preparació:
Es tallen els pits de pollastre a tires. En un bol es posa la cúrcuma, el ciliandre, el comino, el pebre roig, la canella, l’all picat, la sal i l’oli. Es barreja, s’incorporen les tires de pollastre,  i s’impregnen bé amb la barreja. Es tapa el bol amb paper film i es deixa en la nevera almenys 1 hora.
Quan el pollastre estiga ben marinat, s’inserixen les tires de pollastre en 4 broquetes de fusta, fent forma de “S” i juntant les tires molt per a que no s’aprecie la separació.
Es cuinen  en una planxa, ben calenta, uns minuts per cada costat o a la brasa quedaran delicioses. Es poden acompanyar d’unes verdures a la planxa (com a la fotografia) o amb pa de pita, amanida i salsa iogurt com un kebab.


BON APPÉTIT

                                                                               ***

PINCHOS MORUNOS DE POLLO

¿No me digáis que no hay cosa más insípida que una pechuga de pollo a la plancha sin salsa? El pollo es una de mis carnes preferidas, y me gusta cocinado de cualquier manera, pero si se trata de la pechuga, es una carne tan seca que si no la cocino con salsa o alguna especie me cansa mucho. 
La entrada de hoy es corta, como el tiempo que dedicaréis para hacer esta receta. Aun así, tendréis un plato sano y sabroso. Puede ser, una comida o cena ligera, acompañado de unas verduritas, para cualquier día de la semana, o el relleno perfecto para hacernos un kebab un viernes por la noche acompañado de una buena película. 




Ingredientes: (2 personas )
 
-           2 pechugas de pollo
-           ½ cucharadita de cúrcuma
-           ½ cucharadita de semillas de cilantro en polvo
-           ½ cucharadita de comino en polvo
-           ½ cucharadita de pimentón dulce o picante
-           ¼ cucharadita de canela en polvo
-           2 dientes de ajo triturados
-           2 cucharadas de aceite de oliva
-           1 cucharadita de sal


Preparación:
Se cortan las pechugas en tiras. En un bol se pone la cúrcuma, el cilantro, el comino, el pimentón, la canela, el ajo picado, la sal y el aceite. Se mezcla, se incorporan las tiras de pollo y se impregnan bien con la mezcla. Se tapa el recipiente con papel film y se deja en la nevera al menos 1 hora.
Cuando el pollo esté bien marinado, se insertan las tiras de pollo en 4 brochetas de madera, haciendo forma de "S" y juntando las tiras mucho para que no se aprecie la separación.
Se cocinan   en una plancha, bien caliente, unos minutos por cada lado, o a la brasa quedarán deliciosas. Se pueden acompañar de unas verduras a la plancha (como en la fotografía) o con pan de pita, ensalada y salsa yogur como un kebab.

BON APPÉTIT

6 comentaris:

  1. Estic d'acord amb tu Marisa!
    No suporto el pit de pollastre a la planxa. Però amb aquesta mescla d'especies ja ha de ser una altra cosa.
    S'haurà de provar!
    ptns!!

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  2. Me encanta la pechuga de pollo, comparto lo que dices es muy desabrida y necesita aliñares. Tu receta se ve deliciosa. Gracias
    Bss
    Tita

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  3. Tiene una pinta estupenda! Me pido una brocheta para comer!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

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  4. QUE BONA QUE ES VEU, AXI DONA GANA DE MENGAR POLLASTRE I QUE NO ESTIGA SEC.
    Bss

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  5. QUE BONA QUE ES VEU, AXI DONA GANA DE MENGAR POLLASTRE I QUE NO ESTIGA SEC.
    Bss

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  6. Que buen uso de especias....se ve delicioso y ya imagino el aroma.....como imagino lo disfrutaron!!..........Abrazotes, Marcela

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