dissabte, 2 de febrer del 2013

BROQUETA MORUNA DE POLLASTRE



 No em digau que no hi ha cosa me insípida que un pit de pollastre a la planxa sense cap salsa? El pollastre és una de les meues carns preferides, i m'agrada cuinat de qualsevol manera,  però si es tracta del pit, és una carn tan seca que si no la cuine amb salsa o alguna espècie em cansa molt. 
L'entrada de hui es curta, com el temps que dedicareu per fer aquesta recepta. Així i tot, tindreu un plat sa i saborós. Pot ser,  un dinar o sopar lleuger, acompanyat d'unes verduretes, per qualsevol dia de la setmana, o el farcit perfecte per fer-nos un kebab un divendres per la nit acompanyat d'una bona pel·lícula. 




Ingredients: (2 persones)
-          2 pits de pollastre
-          ½ culleradeta de cúrcuma
-          ½ culleradeta de semillas de ciliandre en pols
-          ½ culleradeta de comino en pols
-          ½ culleradeta de pebre roig dolç o coent
-          ¼ culleradeta de canella
-          2 dents d’all triturats
-          2 cullerades d’oli d’oliva
-          1 culleradeta de sal


Preparació:
Es tallen els pits de pollastre a tires. En un bol es posa la cúrcuma, el ciliandre, el comino, el pebre roig, la canella, l’all picat, la sal i l’oli. Es barreja, s’incorporen les tires de pollastre,  i s’impregnen bé amb la barreja. Es tapa el bol amb paper film i es deixa en la nevera almenys 1 hora.
Quan el pollastre estiga ben marinat, s’inserixen les tires de pollastre en 4 broquetes de fusta, fent forma de “S” i juntant les tires molt per a que no s’aprecie la separació.
Es cuinen  en una planxa, ben calenta, uns minuts per cada costat o a la brasa quedaran delicioses. Es poden acompanyar d’unes verdures a la planxa (com a la fotografia) o amb pa de pita, amanida i salsa iogurt com un kebab.


BON APPÉTIT

                                                                               ***

PINCHOS MORUNOS DE POLLO

¿No me digáis que no hay cosa más insípida que una pechuga de pollo a la plancha sin salsa? El pollo es una de mis carnes preferidas, y me gusta cocinado de cualquier manera, pero si se trata de la pechuga, es una carne tan seca que si no la cocino con salsa o alguna especie me cansa mucho. 
La entrada de hoy es corta, como el tiempo que dedicaréis para hacer esta receta. Aun así, tendréis un plato sano y sabroso. Puede ser, una comida o cena ligera, acompañado de unas verduritas, para cualquier día de la semana, o el relleno perfecto para hacernos un kebab un viernes por la noche acompañado de una buena película. 




Ingredientes: (2 personas )
 
-           2 pechugas de pollo
-           ½ cucharadita de cúrcuma
-           ½ cucharadita de semillas de cilantro en polvo
-           ½ cucharadita de comino en polvo
-           ½ cucharadita de pimentón dulce o picante
-           ¼ cucharadita de canela en polvo
-           2 dientes de ajo triturados
-           2 cucharadas de aceite de oliva
-           1 cucharadita de sal


Preparación:
Se cortan las pechugas en tiras. En un bol se pone la cúrcuma, el cilantro, el comino, el pimentón, la canela, el ajo picado, la sal y el aceite. Se mezcla, se incorporan las tiras de pollo y se impregnan bien con la mezcla. Se tapa el recipiente con papel film y se deja en la nevera al menos 1 hora.
Cuando el pollo esté bien marinado, se insertan las tiras de pollo en 4 brochetas de madera, haciendo forma de "S" y juntando las tiras mucho para que no se aprecie la separación.
Se cocinan   en una plancha, bien caliente, unos minutos por cada lado, o a la brasa quedarán deliciosas. Se pueden acompañar de unas verduras a la plancha (como en la fotografía) o con pan de pita, ensalada y salsa yogur como un kebab.

BON APPÉTIT

6 comentaris:

  1. Estic d'acord amb tu Marisa!
    No suporto el pit de pollastre a la planxa. Però amb aquesta mescla d'especies ja ha de ser una altra cosa.
    S'haurà de provar!
    ptns!!

    ResponElimina
  2. Me encanta la pechuga de pollo, comparto lo que dices es muy desabrida y necesita aliñares. Tu receta se ve deliciosa. Gracias
    Bss
    Tita

    ResponElimina
  3. Tiene una pinta estupenda! Me pido una brocheta para comer!!
    Ana de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  4. QUE BONA QUE ES VEU, AXI DONA GANA DE MENGAR POLLASTRE I QUE NO ESTIGA SEC.
    Bss

    ResponElimina
  5. QUE BONA QUE ES VEU, AXI DONA GANA DE MENGAR POLLASTRE I QUE NO ESTIGA SEC.
    Bss

    ResponElimina
  6. Que buen uso de especias....se ve delicioso y ya imagino el aroma.....como imagino lo disfrutaron!!..........Abrazotes, Marcela

    ResponElimina