dimarts, 4 de setembre de 2012

COQUETES DE BACALLÀ

"Septiembre aún es verano" diu el titol de la cançó d'Airbag, encara que les temperatures d'aquesta setmana diguen el contrari. El dijous passat, a dos dies d'acabar el mes d'agost, una tormenta presagiava que l'estiu estava arribant a la seua fi. Després de la plutja pareix que la mar no vulga que ens banyem més però jo em resistisc a pensar que l'estiu s'ha acabat i encara ens queden algunes vesprades de xiringuito, platja i de sol. Tant és així que el dijous, fins i tot amb tormenta, quedarem a sopar amb les meues amigues. La idea inicial era fer una barbacoa de sardines però els temps no ens deixà i com a nosaltres no ens para ni la pluja cadascuna va portar una cosa i jo vaig fer estes coquetes. Per a la gent que li agraden molt les croquetes d'abadejo segur que els agrada i a més son més sanes perquè no van fregides.



Ingredients: (12 coquetes)
- 600 g de bacallà desalat
- 3 ous
- 2 dents d'all grans
- 1 cullerada de pa ratllat
- 1 cullerada de farina
- jolivert picat
- pebre
- oli

Preparació:
S'esmolla el bacallà amb les mans fins que quede tot a trossets menuts i es reserva en un plat. Es piquen les dents d'all i sofrigen en una paella amb dues cullerades d'oli. Quan l'all estiga començant a daurar-se s'incorpora el bacallà esmollat, es remou uns segons i immediatament s'afig el pa ratllat, la farina, el jolivert picat, es remou i es retira del foc. En un bol gran es baten els ous i s'incorpora la pasta que ha quedat de bacallà, es remou i ja es pot començar a fer les coquetes.
En una paella es posen unes gotetes d'oli i amb una cullera gran s'agafa un poc de la barreja es posa en la paella, s'esclafa i se li dona la forma de la coqueta. Si la paella es gran es poden posar més d'una coqueta. Es deixaran les coquetes dos minuts per cada costat i ja estaran a punt per a menjar. Es poden menjar soles o amb un poc de formatge d'untar i acompanyar-les d'un poc d'ensalada.



BON APPÉTIT

                                                                 ***

TORTITAS DE BACALAO

"Septiembre Aún se verano" dice el titulo de la canción de Airbag, aunque las temperaturas de esta semana digan lo contrario. El jueves pasado, a dos días de finalizar el mes de agosto, una tormenta presagiaba que el verano estaba llegando a su fin. Tras la lluvia parece que el mar no quiera que nos bañemos más pero yo me resisto a pensar que el verano ha terminado y aún nos quedan algunas tardes de chiringuito, playa y sol. Tanto es así que el jueves, incluso con tormenta, quedamos a cenar con mis amigas. La idea inicial era hacer una barbacoa de sardinas pero el tiempo no nos dejó y como a nosotras no nos para ni la lluvia cada una llevó una cosa y yo hice estas tortitas. Para la gente que le gustan mucho las croquetas de bacalao seguro que les gusta y además son más sanas porque no estan fritas.



Ingredientes: (12 coquetas)
- 600 g de bacalao desalado
- 3 huevos
- 2 dientes de ajo grandes
- 1 cucharada de pan rallado
- 1 cucharada de harina
- perejil picado
- pimienta
- aceite  

Preparación: 
Se desmiga el bacalao con las manos hasta que quede todo a trocitos pequeños y se reserva en un plato. Se pican los dientes de ajo y sofríen en una sartén con dos cucharadas de aceite. Cuando el ajo esté empezando a dorarse se incorpora el bacalao desmigado, se remueve unos segundos e inmediatamente se añade el pan rallado, la harina, el perejil picado, se remueve y se retira del fuego. En un bol grande se baten los huevos y se incorpora la pasta que ha quedado de bacalao, se remueve y ya se puede empezar a hacer las tortitas. 
En una sartén se ponen unas gotitas de aceite, con una cuchara grande se coge un poco de la mezcla, se pone en la sartén, se aplasta y se le da la forma de la tortita. Si la sartén es grande se pueden poner más de una tortita. Se dejarán las tortitas dos minutos por cada lado y ya estarán listas para comer. Se pueden comer solas o con un poco de queso de untar y acompañarlas de un poco de ensalada.



BON APPÉTIT


4 comentaris:

  1. Qué forma más rica de comer bacalao. Besos.

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  2. Ideales para la cena. ¡¡Me encantan!!

    Besos.

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  3. Como me gusta.....hasta un sandwich me haria!!....no veas que no me dan ganas pero aca encontrar bacalao no siempre es facil....delicioso!!........Abrazotes, Marcela

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