Aquest mes el repte de Film&Food era molt interessant. Inpirades en una escena de la pel·lícula "Bon appétit", on el protagonista cuina un plat deliciós amb els pocs ingredients que té en el rebost, Íngrid i Alba ens van proposar un llistat d'ingredients amb els que haviem de crear un plat.
Des del primer moment que vaig llegir els ingredients ho vaig tindre clar, feia temps que volia fer unes creïlles farcides i esta era el moment. He intentat utilitzar tots els ingredients però en el rebost s'han quedat el mig meló d'alger i la bresquilla, que bé podrien ser les postres d'aquest deliciós i consistent plat. Ací vos deixen la meua creació amb dos possibles presentacions, espere que vos agrade...
Ingredients:
- 3 creïlles
- 1 pit de pollastre
- 200 gr de formatge fresc
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 1 ou
- oli
-sal
- uns fulls d'encisam iceberg
Preparació:
Primer, es llaven les creïlles i es posen en una olla en abundant aigua bullint i sal. Les creïlles estaran a punt per farcir després de 20 minuts o fins que estiguen tendres. Mentres es fan les creïlles, es talla la ceba en "juliana",es sofrig a foc lent durant 10-15 minuts i després s'afigen dos cullerades de sucre i es deixa caramelitzar uns minuts. Quan la ceba estiga feta es reserva i en la mateixa paella, a foc alt, es cuinarà el pit de pollastre tallat a trossets ben menuts i assaonat amb sal. Després es pica el formatge fresc a trossets menuts i ja tindrem els ingredients per farcir la creïlla.
Per farcir les creïlles, es parteixen per la meitat i amb "sacabolas" es trau un poc de creïlla per deixar lloc al farcit. Es posa al fons de la creïlla un poc de ceba caramelitzada, després un poc de pollastre i per damunt uns daus de formatge fresc. Quan ja estiguen totes les meitats farcides, es posen en una font, apta per a forn, i s'introduix al forn durant 5-10 minunts a 160º. Mentres es prepara l'all i oli amb l'ou, mitja dent dall i un poc menys de mig got d'oli i una batidora. Molt de compte, perquè si es mou la batidora abans d'hora es pot tallar l'all i oli. Passat els 10 minuts, es trauen les creïlles del forn, es posa un cullerada d'all i oli per damunt i amb un bufador es gratina l'all i oli (o s'introduix al forn amb el grill).
Una altra possible presentació es tallant la creïlla en un cub, es buida el centre i es farcix amb la ceba, el pollastre, el formatge i es posa la cobertura d'all i oli.
Per acompanyar les creïlles, s'escalden un parell de fulls d'encisam i es trituren amb un poc de la creïlla que s'ha retirat i un poc de sal. El resultat és una crema d'encisam que li dona color i un toc especial al plat.
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PATATAS RELLENAS CON COBERTURA DE ALIOLI
Este mes el reto de Film & Food era muy interesante. Inpiradas en una escena de la película "Bon appétit", donde el protagonista cocina un plato delicioso con los pocos ingredientes que tiene en la despensa, Íngrid y Alba nos propusieron un listado de ingredientes con los que teníamos que crear un plato .
Desde el primer momento que leí los ingredientes lo tuve claro, hacía tiempo que quería hacer unas patatas rellenas y esta era el momento. He intentado utilizar todos los ingredientes pero en la despensa se han quedado la media sandía y el melocotón, que bien podrían ser el postre de este delicioso y consistente plato. Aquí os dejo mi creación con dos posibles presentaciones, espero que os guste ...
Ingredientes:
- 3 patatas
- 1 pechuga de pollo
- 200 gr de queso fresco
- 1 cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 huevo
- Aceite
-Sal
- Unas hojas de lechuga iceberg
Preparación:
Primero, se lavan las patatas y se ponen en una olla con abundante agua hirviendo y sal. Las patatas estarán listas para rellenar después de 20 minutos o hasta que estén tiernas. Mientras se hacen las patatas, se corta la cebolla en "juliana", se sofríe a fuego lento durante 10-15 minutos y después se añaden dos cucharadas de azúcar y se deja caramelizar unos minutos. Cuando la cebolla esté hecha se reserva y en la misma sartén, a fuego alto, se cocinará la pechuga de pollo cortado en trocitos muy pequeños y sazonado con sal. Después se pica el queso fresco en trocitos pequeños y ya tendremos los ingredientes para rellenar la patata.
Para rellenar las patatas, se parten por la mitad y con "sacabolas" se saca un poco de patata para dejar lugar al relleno. Se pone en fondo de la patata un poco de cebolla caramelizada, luego un poco de pollo y por encima unos dados de queso fresco. Cuando ya estén todas las mitades rellenas, se ponen en una fuente, apta para horno, y se introduce en el horno durante 5-10 minuntos a 160 º. Mientras se prepara el alioli con el huevo, medio diente de ajo y un poco menos de medio vaso de aceite y una batidora. Mucho cuidado, porque si se mueve la batidora antes de tiempo se puede cortar el alioli. Pasado los 10 minutos, se sacan las patatas del horno, se pone un cucharada de alioli por encima y con un soplete se gratina el alioli (o se introducen en el horno con el grill).
Otra posible presentación es cortando la patata en un cubo, se vacía el centro y se rellena con la cebolla, el pollo, el queso y se pone la cobertura de alioli.
Para acompañar las patatas, se escaldan un par de hojas de lechuga y se trituran con un poco de la patata que se ha retirado y un poco de sal. El resultado es una crema de lechuga que le da color y un toque especial al plato.
Me encanta tu propuesta, es super original.
ResponEliminaClaro que es tuya, menos no se podía esperar...
Besos.
Espectaculars aquestes patates farcides. M'han agradat molt!
ResponEliminaQué rica aportación. La cremita de ajo acompañando esa patata y la pechuga de pollo le dará un sabor tan rico ...!
ResponEliminaUn beso y feliz finde.
q ricas! bien doraditas... hasta puedo sentirles el olor! mmmmm
ResponEliminaoriginakl...bien!!! me encanta la cocina original!!! besotes
ResponEliminaQue gran propuesta Marisa!!!, las patatas siempre me gustan, sea como sea!..y tu plato es absolutamente tentador!!...la sandia y el melocoton perfectos para el postre!!;)
ResponEliminamuchos besitos y feliz finde!!!!!!
Bones boníssimes es veuen aquestes patates!!! amb all i oli...mmm! m'encanten!
ResponEliminaMoltes gràcies per la participació
Un petó be fort i bones vacances!
Ummm, no te habrá sobrado una, verdad?
ResponEliminaNo conocía tu blog, pero con tu permiso, me quedo para saber más.
BIcos!