dissabte, 31 de desembre del 2011

TRONC DE NADAL DE XOCOLATE

Esta setmana m'he agafat unes vacances per a arreglar algunes cosetes i passar temps amb la família i els amics però no he deixat de costat la cuina i tinc algunes receptes guardades que he fet estes festes. La recepta de hui la vaig fer per al dia de nadal però aquestes postres també son bones per acabar l'any, així que si encara no teniu postres per a hui aquesta recepta és ràpida de fer i està molt bona. La recepta la vaig vore al número de nadal de Lecturas.


Esta nit espere que tots disfruteu de l'última nit del 2011 amb la vostra família o amics i que entreu en el 2012 de la millor manera. Jo hui tancaré la cuina per a gaudir d'aquesta nit amb els amics, el dilluns la cuina de Bon appétit obrirà amb noves receptes per al 2012. 

Ingredients: 8-10 personas
Per al bescuit
- 120 gr de sucre
- 4 ous
- 120 gr de farina
- un pessic de sal

Mousse de xocolate
- 200 gr de xocolate fondant
- 100 gr de mantega
- 3 ous

Cobertura de xocolate
- 150 gr de xocolate fondant
- 50 gr de mantega

Preparació:
Primer, es comença per fer el bescuit. Es posen els ous en un bol i es baten amb la vareta eléctrica fins que triplique el volum. S'afig el sucre i es bat fins que estiga ben integrat. Es tamissa la farina i s'afig la barreja. Es continua batent fins conseguir una massa suau i homogènia. 

Es calfa el forn a 180º. Es posa un full de paper de forn damunt d'una safata per a forn amb un poc d'oli, s'aboca la massa anterior de forma que quede una capa de 1,5 cm. S'introduix al forn durant 10-12 minuts, es trau del forn i se li dona la volta a la planxa de bescuit damunt d'un drap lleugerament humit. Es retira amb molt de compte el paper de forn i s'enrotlla el bescuit sobre si mateix amb l'ajuda del drap. Es deixa refredar.

Per a fer la mousse, es trosseja el xocolate fondant en un bol i es fon en una cassola al bany Maria, o al microones amb la mantega trossejada. Es deixa refredar un poc, s'incorporen els rovells d'ou i es barreja. Es monten les clares a punt de neu i s'agreguen a la preparació de xocolate barrejant amb moviments envolvents. 


Per a la cobertura de xocolate, es trosseja el xocolate, es fon al microones amb la mantega, es remou i es reserva.

Quan ja estan tots ingredients ja es pot muntar el tronc. Es desenrotlla la planxa de bescuit, es cobreix amb la mousse amb una espàtula. S'enrotlla amb molt de compte, es cobreix amb la cobertura de xocolate i amb l'ajuda d'un tenedor es dibuixen les línies del tronc. Es talla un tros de l'extrem del tronc i es posa en un lateral com si fora una  rama. Es deixa refredar i es pot decorar al gust. Jo li vaig posar unes fulles de herbasana en la rama i li vaig posar un poc de sucre glas. 


BON APPÉTIT I BON ANY

PD: Els que encara tingueu una setmana de vacances aprofiteu per presentar les receptes al concurs

                                                          ***

TRONCO DE NAVIDAD DE CHOCOLATE

Esta semana me he cogido unas vacaciones para arreglar algunas cosillas y pasar tiempo con la familia y los amigos, pero no he dejado de lado la cocina y tengo algunas recetas guardadas que he hecho estas fiestas. La receta de hoy la hice para el día de navidad pero este postre también es perfecto para acabar el año, así que si aún no tienes postre para hoy esta receta es rápida de hacer y está muy buena. La receta la vi en el número de navidad de Lecturas.
Hoy espero que todos disfrutéis de la última noche del 2011 con su familia o amigos y que entréis en el 2012 de la mejor manera. Yo hoy cerraré la cocina para disfrutar de esta noche con los amigos, el lunes la cocina de Bon appétit abrirá con nuevas recetas para el 2012. 
Ingredientes: 8-10 personas
Para el bizcocho
- 120 gr de azúcar
- 4 huevos
- 120 gr de harina
- Una pizca de sal
Mousse de chocolate
- 200 gr de chocolate fondant
- 100 gr de mantequilla
- 3 huevos
Cobertura de chocolate
- 150 gr de chocolate fondant
- 50 gr de mantequilla
Preparación:
Primero, se empieza por hacer el bizcocho. Se ponen los huevos en un bol y se baten con las varillas eléctricas hasta que triplique el volumen. Se añade el azúcar y se bate hasta que esté bien integrado. Se tamiza la harina y se añade la mezcla. Se sigue batiendo hasta conseguir una masa suave y homogénea. 
Se calienta el horno a 180 º. Se pone una hoja de papel de horno sobre una bandeja para horno con un poco de aceite, se vierte la masa anterior de forma que quede una capa de 1,5 cm. Se introduce en el horno durante 10-12 minutos, se saca del horno y se le da la vuelta a la plancha de bizcocho sobre un paño ligeramente húmedo. Se retira con cuidado el papel de horno y se enrolla el bizcocho sobre sí mismo con la ayuda del paño. Se deja enfriar.
Para hacer la mousse, se trocea el chocolate fondant en un bol y se funde en una cazuela al baño María, o en el microondas con la mantequilla troceada. Se deja enfriar un poco, se incorporan las yemas de huevo y se mezcla. Se montan las claras a punto de nieve y se agregan a la preparación de chocolate mezclando con movimientos envolventes. 
Para la cobertura de chocolate, se trocea el chocolate, se funde en el microondas con la mantequilla, se remueve y se reserva.
Cuando ya están todos ingredientes ya se puede montar el tronco. Se desarrolla la plancha de bizcocho, se cubre con la mousse con una espátula. Se enrolla con mucho cuidado, se cubre con la cobertura de chocolate y con la ayuda de un tenedor se dibujan las líneas del tronco. Se corta un trozo del extremo del tronco y se pone en un lateral como si fuera una rama. Se deja enfriar y se puede decorar al gusto. Yo le puse unas hojas de hierbabuena en la rama y  un poco de azúcar glas.
BON APPÉTIT Y FELIZ AÑO
PD: Los que aún tengáis una semana de vacaciones aprovechad para presentar las recetas al concurso

dimarts, 20 de desembre del 2011

IRISH SODA BREAD


Últimament me n’he adonat que el bloc està adquirint un aire prou britànic. Pot ser haja influit que ara estic rodejada de bars i supermercats anglesos o simplement perquè sóc profesora d’anglés però la veritat es que ha estat prou present en les últimes receptes.
La recepta de hui ja feia temps que la tenia guardada en la recàmera però fins este cap de setmana no he pogut fer-la perquè el buttermilk és difícil de trobar en els supermercats convencionals. Tanmateix, prop de casa tinc l’Iceland, un supermercat britànic amb una gran varietat de productes fantàstics.
El Soda bread, es un pa irlandés que té una textura molt consistent i en Irlanda el serveixen en els desdejunis o per acompanyar sopes o guisats. Jo el vaig fer el diumenge que teniem una barbacoa, així que acompanyant unes salsitxes també fa molt bona combinació. La recepta és molt fácil de fer i el resultat és fabulós.




Ingredients:
-          3 tasses de farina 
-          300 ml de buttermilk
-          1 culleradeta de sal
-          1 culleradeta de bicarbonato sòdic



Preparació:
Primer, es calfa el forn a 220º. Després, en un bol gran es posa la farina, la sal i el bicarbonat sòdic i es barreja. Es fa un clot al mig i s’aboca el buttermilk i es remou amb la ma fins que tots els ingredients queden ben barrejats. S’enfarina el banc de la cuina i s’amassa fins que no estiga apegalosa. Es fa una bola i amb un ganivet afilat es fa un tall en forma de creu damunt. Es posa la massa damunt d’una safata per a forn untada amb oli i s’introdueix al forn durant 30 minuts fins que estiga un poc daurat. Passat este temps, es trau del forn, es deixa refredar un poc i ja es podrà servir per acompanyar una sopa, o qualsevol altre plat. 




BON APPÉTIT

                                                       ***
Últimamente me he dado cuenta que el blog está adquiriendo un aire bastante británico. Puede que haya influido que ahora estoy rodeada de bares y supermercados ingleses o simplemente porque soy profesora de inglés pero la verdad es que ha estado suficientemente presente en las últimas recetas.
La receta de hoy ya hacía tiempo que la tenía guardada en la recámara pero hasta este fin de semana no he podido hacerla porque el buttermilk es difícil de encontrar en los supermercados convencionales. Sin embargo, cerca de casa tengo el Iceland, un supermercado británico con una gran variedad de productos fantásticos.
El Soda bread, es un pan irlandés que tiene una textura muy consistente y en Irlanda lo sirven en los desayunos o para acompañar sopas o guisos. Yo lo hice este domingo que teníamos una barbacoa, así que acompañando unas salchichas también hace muy buena combinación. La receta es muy fácil de hacer y el resultado es fabuloso.

Ingredientes:
-           3 tazas de harina 
-           300 ml de buttermilk
-           1 cucharadita de sal
-           1 cucharadita de bicarbonato sódico

Preparación:
Primero, se calienta el horno a 220 º. Luego, en un bol grande se pone la harina, la sal y el bicarbonato sódico y se mezcla. Se hace un hoyo en medio y se vierte el buttermilk y se remueve con la mano hasta que todos los ingredientes queden bien mezclados. Enharina el banco de la cocina y se amasa hasta que no esté pegajosa. Se hace una bola y con un cuchillo afilado se hace un corte en forma de cruz encima. Se pone la masa sobre una bandeja para horno untada con aceite y se introduce en el horno durante 30 minutos hasta que esté un poco dorado. Pasado este tiempo, se saca del horno, se deja enfriar un poco y ya se podrá servir para acompañar una sopa, o cualquier otro plato.

BON APPÉTIT

dissabte, 17 de desembre del 2011

DEVIL'S FOOD CUPCAKES

A una setmana per a que vinga el nadal ja estic pensant quines postres faré aquestes festes. Ara totes les revistes de cuina venen amb receptes nadalenques molt apetitoses que ja estan marcades per a provar en els pròxims dies. Aquesta recepta l'he treta de la revista Good food del mes de desembre. Quan vaig vore aquestos cupcakes en la foto em vaig enamorar d'ells i ja que son els meus primers cupcakes, volia provar-los abans de fer-los en algun sopar de nadal. 
El nom de Devil's food ve del pastís que té el mateix nom i seria el contrari del Angel's food cake, un pastís nord americà totalment blanc i lleuger que va apereixer primer. A diferència d'altres pastissos de xocolate el Devil's food està fet amb cacau en lloc de xocolate fos, porta bicarbonat i normaltment va cobert amb un frosting o cobertura. Jo  he fet el pastís en miniatura perquè encara que el sopar haja sigut abundant ningú pot negar-se a aquest xicotet pecat...



Qué vos pareixen? Per a ser els primer cupcakes no estan gens malament no?

Ingredients (16 cupcakes)
50 gr cacau en pols
2 ous grans, a temperatura ambient
1 culleradeta de extracte de vainilla
175gr de farina
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de bicarbonat sòdic
225gr de sucre 
175 gr de mantega sense sal, ablanida

Per al frosting
4 cullerades de mantega sense sal, ablanida
200 gr de formatge d'untar
1 culleradeta d'extracte de vainilla
400 gr de sucre glasé
virutes de colors per decorar



Preparació:
Primer, es posa a calfar el forn a 180º i es preparen les cistelletes per a magdalenes dins de les safates per a fer magdalenes. 
Es barreja 175 ml d'aigua bullint amb el cacau en pols i es bat fins que es dissolga bé. Es deixa refredar la barreja  a temperatura ambient o també es pot accelerar el procés en la nevera. Quan estiga més fred s'incorporen els ous i l'extracte de vainilla  i es bat amb el xocolate. 
En un bol es barreja la farina, amb el bicarbonat i la sal i es bat amb una vareta uns segons. S'incorpora una tercera part del líquid de xocolate i la mantega ablanida i es bat amb la vareta un minut. Després s'afig la barreja de xocolate en tres vegades removent cada vegada per a que quede tot ben barrejat. 
Amb la massa resultant s'omplin les cistelletes de magdalena (1/3) i s'introduixen al forn durant 20 minuts. 
Mentrestant, es farà el frosting. En un bol es barreja el formatge d'untar amb la mantega ablanida durant uns minuts fins que estiga cremosa. Després s'afig l'extracte de vainilla i s'incorpora el sucre glasé en 4 vegades batint amb la vareta per a que queden tots els ingredients ben combinats. 
Finalment es deixa refredar 1-2 hores en la nevera i quan ja estiga a punt i les magdalenes hagen repossat ja es podran muntar els cupcakes amb un cullereta i decorar amb les virutes. 



Vos recorde que teniu fins el 7 de febrer per anar enviant les receptes del concurs, aprofiteu les festes...


BON APPÉTIT

                                                                   ***
A una semana para que venga la navidad ya estoy pensando qué postre haré estas fiestas. Ahora todas las revistas de cocina vienen con recetas navideñas muy apetitosas que ya están marcadas para probar en los próximos días. Esta receta la he sacado de la revista Good food del mes de diciembre. Cuando vi estos cupcakes en la foto me enamoré de ellos y ya que son mis primeros cupcakes, quería probarlos antes de hacerlos en alguna cena de navidad. 
El nombre de Devil 's food viene del pastel que tiene el mismo nombre y sería lo contrario del Angel's food cake, un pastel norteamericano totalmente blanco y ligero que apareció primero. A diferencia de otros pasteles de chocolate el Devil 's food está hecho con cacao en lugar de chocolate fundido, lleva bicarbonato y normaltment va cubierto de un frosting o cobertura. Yo he hecho el pastel en miniatura porque aunque la cena haya sido abundante nadie puede negarse a este pequeño pecado ...

¿Qué os parecen? Para ser los primeros cupcakes no están nada mal ¿no?

Ingredientes (16 cupcakes)
50 gr cacao en polvo
2 huevos grandes, a temperatura ambiente
1 cucharadita de extracto de vainilla
175gr de harina
1 / 2 cucharadita de sal
1 / 2 cucharadita de bicarbonato sódico
225gr de azúcar 
175 gr de mantequilla sin sal, ablandada

Para el frosting
4 cucharadas de mantequilla sin sal, ablandada
200 gr de queso de untar
1 cucharadita de extracto de vainilla
400 gr de azúcar glasé
virutas de colores para decorar

Preparación:
Primero, se pone a calentar el horno a 180 º y se preparan las cestas para magdalenas dentro de las bandejas para hacer magdalenas. 
Se mezcla 175 ml de agua hirviendo con el cacao en polvo y se bate hasta que se disuelva bien. Se deja enfriar la mezcla a temperatura ambiente o también se puede acelerar el proceso en la nevera. Cuando esté más frío se incorporan los huevos y el extracto de vainilla y se bate con el chocolate. 
En un bol se mezcla la harina, con el bicarbonato y la sal y se bate con una varilla unos segundos. Se incorpora una tercera parte del líquido de chocolate y la mantequilla ablandada y se bate con la varilla un minuto. Después se añade la mezcla de chocolate en tres veces removiendo cada vez para que quede todo bien mezclado. 
Con la masa resultante se llenan las cestas de magdalena (1 / 3) y se introducen en el horno durante 20 minutos. 
Mientras tanto, se hará el frosting. En un bol se mezcla el queso de untar con la mantequilla ablandada durante unos minutos hasta que esté cremosa. Después se añade el extracto de vainilla y se incorpora el azúcar glasé en 4 veces batiendo con la varilla para que queden todos los ingredientes bien combinados. 
Finalmente se deja enfriar 1-2 horas en la nevera y cuando ya esté a punto y las magdalenas hayan repossat ya se podrán montar los cupcakes con un cucharilla y decorar con las virutas.

Os recuerdo que tenéis hasta el 7 de febrero para ir enviando las recetas del concurso, aprovecha las fiestas ...
 
BON APPÉTIT

dimecres, 7 de desembre del 2011

PRIMER ANIVERSARI I CONCURS


Un dia com hui, fa ja un any, vaig escriu-re la meua primera recepta en aquest bloc. Mai he tingut una afició duradera i quan vaig començar aquesta experiència pensava que la il·lusió desapareixeria en uns mesos. Tanmateix, després d’un any, me n’he adonat que amb el temps aquest bloc s’ha convertit en més que una afició, i la il·lusió per la cuina i les ganes de compartir-la amb els altres ha crescut fins ser una part molt important en la meua vida.

M’agradaria agraïr a les 83 persones que m’han seguit durant aquest any, a les que han comentat les meues receptes i a aquelles persones que alguna vegada han passat pel bloc. Les vostres visites han fet que hui tinga moltíssimes ganes de continuar amb aquest repte per molts anys.

Per últim m’agradaria  també agraïr el recolzament de la meua familia i especialment l’ajuda incondicional de l’ànima d’aquest bloc, Àlex. Què vos pareix el nou aspecte del bloc? Doncs l’artista que l’ha canviat, que m’ajuda sempre amb les fotos i amb la degustació dels plats és ell, la meu mitja taronja.

Finalment, per fer-li un homenatge a la meua mitja taronja, celebrar el primer aniversari i aprofitant que ara les taronges comencen a estar boníssimes vos propose un concurs:


TEMÀTICA DEL CONCURS
Receptes en les que un dels ingredients principals siga la taronja. Poden ser aperitius, entrants, plats principals o postres.

REQUERIMENTS
-         Ser seguidor/a del bloc
-         Viure dins del territori espanyol o tindre una direcció en Espanya on poder enviar el premi.
-         Per als seguidors amb bloc: adjuntar la imatge del concurs en el lateral del bloc, amb un enllaç a aquesta entrada, el temps que dure el concurs (El logo està inspirat en la pel·lícula "Clockwork orange" (La taronja mecànica))

BASES
-         Cada participant només podrà presentar un màxim de 2 receptes
-         Per als seguidors amb bloc: han d’escriure la recepta amb al menys una fotografia i el logo del concurs i escriure un comentari amb l’enllaç de la recepta en aquesta entrada
-         Per als seguidors sense bloc: enviar la recepta a mamayce@hotmail.com amb una fotografia de la recepta adjunta i fer un comentari en aquesta entrada
-         L’últim dia per presentar les receptes serà: el 14 de febrer del 2012 (el concurs acabarà a les 23.00h).
-         El jurat que decidirà la recepta guanyadora serà un jurat popular però molt exigent format per: Àlex, ma mare, la meua germana i mon pare. Faran una selecció de les millors receptes, que posteriorment jo mateix prepararé fins trobar la recepta que més els agrade.
-         El premi inclourà diferents utensilis de cuina, un llibre de receptes i una cistelleta de taronges casolanes de la collita de mon pare (pròximament publicaré una fotografia del premi)

Espere que a partir de hui aneu enviant les vostres receptes…

GRÀCIES I BON APPÉTIT
                                                             ***


PRIMER ANIVERSARIO Y CONCURSO




Un día como hoy, hace ya un año, escribí mi primera receta en este blog. Nunca he tenido una afición duradera y cuando empecé esta experiencia pensaba que la ilusión desaparecería en unos meses. Sin embargo, después de un año, me he dado cuenta que con el tiempo este blog se ha convertido en más que una afición, y la ilusión por la cocina y las ganas de compartirla con los demás ha crecido hasta ser una parte muy importante en mi vida.


Me gustaría agradecer a las 83 personas que me han seguido durante este año, a las que han comentado mis recetas y a aquellas personas que alguna vez han pasado por el blog. Vuestras visitas han hecho que hoy tenga muchísimas ganas de continuar con este reto por muchos años.


Por último me gustaría también agradecer el apoyo de mi familia y especialmente la ayuda incondicional del alma de este blog, Alex. ¿Qué os parece el nuevo aspecto del blog? Pues el artista que la ha cambiado, que me ayuda siempre con las fotos y con la degustación de los platos es él, mi media naranja.


Finalmente, para hacerle un homenaje a mi media naranja, celebrar el primer aniversario y aprovechando que ahora las naranjas empiezan a estar buenísimas os propongo un concurso:



TEMÁTICA DEL CONCURSO

Recetas en las que uno de los ingredientes principales sea la naranja. Pueden ser aperitivos, entrantes, platos principales o postres.


REQUISITOS

-          Ser seguidor / a del blog

-          Vivir dentro del territorio español o tener una dirección en España donde poder enviar el premio.

-          Para los seguidores con blog: adjuntar la imagen del concurso en el lateral del blog, con un enlace a esta entrada, el tiempo que dure el concurso (El logo está inspirado en la película "Clockwork orange" (La naranja mecánica) )


BASES

-          Cada participante sólo podrá presentar un máximo de 2 recetas

-          Para los seguidores con blog: tienen que escribir la receta con al menos una fotografía y el logo del concurso y escribir un comentario con el enlace de la receta en esta entrada

-          Para los seguidores sin blog: enviar la receta a mamayce@hotmail.com con una fotografía de la receta adjunta y hacer un comentario en esta entrada

-          El último día para presentar las recetas será: el 14 de febrero de 2012 (el concurso acabará a las 23.00h).

-          El jurado que decidirá la receta ganadora será un jurado popular pero muy exigente formado por: Alex, mi madre, mi hermana y mi padre. Harán una selección de las mejores recetas, que posteriormente yo misma prepararé hasta encontrar la receta que más les guste.

-          El premio incluirá diferentes utensilios de cocina, un libro de recetas y una cesta de naranjas caseras de la cosecha de mi padre (próximamente publicaré una fotografía del premio)


Espero que a partir de hoy vayáis enviando vuestras recetas ...


GRACIAS Y BON APPÉTIT
 

dimarts, 29 de novembre del 2011

TOAD IN A HOLE

Hui vos porte una recepta molt senzilla, perfecta per un sopar informal de cap de setmana: Toad in a hole. 
 Aquest és un plat d'origen britànic que està fet amb salsitxes i una massa de Yorkshire pudding (farina, ous i llet). La traducció del plat seria "el gripau en un forat" i és que, quan es parla de l'origen del nom, es diu que les salsitxes pareixen gripaus assomant el cap per la massa. 
Les salsitxes perfectes per a aquesta recepta són les Cumberland angleses, encara que podeu utilitzar qualsevol tipus de salsitxa de porc.
 Normalment les salsitxes s'envolten amb bacon però jo li he donat un toc diferent i l'he sustituit per pernil curat. 



Ingredients: (2-4 persones)
- 4 salsitxes Cumberland
- 4 lonxes de pernil curat
- 2 ous
- 125 gr de farina
- 150 ml de llet, barrejada amb 150 ml d'aigua freda
- 1 culleradeta de mostassa en pols
- pebre
- sal
- mantega

Preparació:
Es baten els ous en un bol gran. S'afig la farina tamissada, s'incorpora la llet amb aigua poc a poc sense deixar de remoure fins que quede una textura com la crema, sense grums. Finalment, s'assaona amb la mostassa en pols, el pebre i la sal, es remou i es deixa reposar 15 minuts. 
Passat este temps, es precalfa el forn a 220º, es lleva la pell de les salsitxes i s'envolten amb les tallades de pernil. 
S'unta una font per a forn amb mantega i s'introduix al forn fins que comence a fumejar. Es trau la font del forn, s'aboca la massa i es distribuixen els rotllets de salsitxes i pernil damunt. Es torna a introduir al forn durant 30 minuts, fins que la massa haja unflat i estiga daurada. 
Aquest plat es pot acompanyar de gravy (salsa de carn) i unes verdures o ensalada o unes baked beans.  



BON APPÉTIT

                                                  ***
Hoy os traigo una receta muy sencilla, perfecta para una cena informal de fin de semana: Toad in a hole. 
Este es un plato de origen británico que está hecho con salchichas y una masa de Yorkshire pudding (harina, huevos y leche). La traducción del plato sería "sapo en un agujero" y es que, cuando se habla del origen del nombre, se dice que las salchichas parecen sapos asomándose la cabeza por la masa. 
Las salchichas perfectas para esta receta son las Cumberland inglesas, pero podéis usar cualquier tipo de salchicha de cerdo.
 Normalmente las salchichas se envuelven con bacon pero yo le he dado un toque diferente y lo he sustituido por jamón curado. 



Ingredientes: (2-4 personas)
- 4 salchichas Cumberland
- 4 lonxes de jamón curado
- 2 huevos
- 125 gr de harina
- 150 ml de leche, mezclada con 150 ml de agua fría
- 1 cucharadita de mostaza en polvo
- Pimienta
- Sal
- Mantequilla

Preparación:
Se baten los huevos en un bol grande. Se añade la harina tamizada, se incorpora la leche con agua poco a poco sin dejar de remover hasta que quede una textura como la crema, sin grumos. Finalmente, se sazona con la mostaza en polvo, la pimienta y la sal, se remueve y se deja reposar 15 minutos. 
Pasado este tiempo, se precalienta el horno a 220 º, se quita la piel de las salchichas y se rodean con las lonchas de jamón. 
Se unta una fuente para horno con mantequilla y se introduce en el horno hasta que empiece a humear. Se saca la fuente del horno, se vierte la masa y se distribuyen los rollitos de salchichas y jamón encima. Se vuelve a introducir en el horno durante 30 minutos, hasta que la masa haya hinchado y esté dorada. 
Este plato se puede acompañar de gravy (salsa de carne) y unas verduras o ensalada o unas baked beans.  



BON APPÉTIT

dissabte, 26 de novembre del 2011

BISCUITS SABLÉ NOËL

GALETES DE PASTA SABLÉ NADALENQUES

Whole kitchen en la seua proposta dolça per al mes de novembre ens convida a preparar una massa bàsica en pastisseria, pasta sablé.

La pasta sablé, o també coneguda com massa quebrada, es una massa que s'utilitza per a fer pastissos dolços, salats o també galetes. La meua primera opció per al repte d'aquest mes era fer un pastís de fruita però no tenia el motle per fer pastissos i buscant una recepta de pasta sablé vaig entropessar amb aquesta recepta de galetes. 

Aquestes galetes de mantega son tradicionals en les cases franceses per Nadal. La recepta és tan senzilla de fer que són perfectes per fer amb els xiquets de casa i celebrar que ja falta poc per a que arriben les festes.



Ingredients: (2 safates de forn)
- 250 gr de farina
-150 gr de sucre
- 150 gr de mantega
- 1 ou
- 1 pessic de sal

Preparació:
En un bol gran es bat l'ou amb un pessic menut de sal. S'afig el sucre i es bat fins que la massa quede blanca. Després s'incorpora la farina tamissada i es barreja en la mà. Finalment s'afig la mantega ablanida i tallada a trossets, es barreja amb la mà. Quan estiga tot ben barrejat es posa la massa sobre una superfície enfarinada i s'amassa, afegint un poc de farina si queda massa apegalosa. Amb un corró s'esten, deixant una capa de mig centímetre, i amb els "talla-pastes" de formes nadalenques es fan les galetes i es deixen damunt d'una safata per a forn amb paper per a forn. S'introduix al forn precalfat a 180º durant 10 minuts i de seguida es deixen reposar damunt d'una reixa de forn. Amb aquesta massa hi ha per a dos safates.  

Després de reposar uns minuts ja estaran a punt per menjar i voreu com després de provar-ne una ja no podreu parar!



BON APPÉTIT

                                      ***
GALLETAS DE PASTA SABLE NAVIDEÑAS

Whole kitchen en su propuesta dulce para el mes de noviembre nos invita a preparar una masa básica en pastelería, pasta sablé.

La pasta sablé, o también conocida como masa quebrada, es una masa que se utiliza para hacer tartas dulces, saladas o también galletas. Mi primera opción para el reto de este mes era hacer un pastel de fruta pero no tenía el molde para hacer pasteles y buscando una receta de pasta sablé tropecé con esta receta de galletas. 

Estas galletas de mantequilla son tradicionales en las casas francesas en Navidad. La receta es tan sencilla de hacer que son perfectas para hacer con los niños de casa y celebrar que ya falta poco para que lleguen las fiestas.



Ingredientes: (2 bandejas de horno)
- 250 gr de harina
-150 gr de azúcar
- 150 gr de mantequilla
- 1 huevo
- 1 pizca de sal

Preparación:
En un bol grande se bate el huevo con una pizca pequeña de sal. Se añade el azúcar y se bate hasta que la masa quede blanca. Después se incorpora la harina tamizada y se mezcla con la mano. Finalmente se añade la mantequilla ablandada y cortada en trocitos, se mezcla con la mano. Cuando esté todo bien mezclado se pone la masa sobre una superficie enharinada y se amasa, añadiendo un poco de harina si queda demasiado pegajosa. Con un rodillo se extiende, dejando una capa de medio centímetro, y con los corta pastas de formas navideñas se hacen las galletas y se dejan sobre una bandeja para horno con papel para horno. Se introduce en el horno precalentado a 180 º durante 10 minutos y enseguida se dejan reposar sobre una rejilla de horno. Con esta masa hay para dos bandejas.  

Después de reposar unos minutos ya estarán a punto para comer y veréis como después de probar una ya no podréis parar!


BON APPÉTIT

dimarts, 22 de novembre del 2011

COCA DE CARABASSA

Últimament no tinc massa temps per cuinar entre setmana així que aprofite el cap de setmana per fer-ho. El dissabte vaig fer un sopar per a les meues amigues i no vaig ixir en tot el dia de la cuina. De postres vaig fer aquesta coca de carabassa. La meu primera idea era servir-la amb una salsa de xocolate calent però com estava molt bona sola i vam sopar massa finalment la vaig servir com es veu en la foto. 

 
Esta és una de les meues receptes preferides amb carabassa i és un berenar perfecte acompanyat d'una tassa de xocolate calent per a les vesprades de plutja que pareix que no ens volen abandonar.

Ingredients:

-          500 gr de carabassa
-          500 gr de farina
-          300 gr de sucre
-          6 ous
-          4 papers de llimonà= gasificant per a reposteria (4 blaus i 4 blancs)
-          140 gr d’oli

Preparació:

Es posa la carabassa al forn, jo vaig utilitzar mitja carabassa de 700 gr (després de llevar la corfa i les pipes vaig obtindre aproximadamente 500 gr de carabassa), i va estar al forn 1 hora fins que es va quedar blaneta.

En un bol gran es barreja la carabassa i el sucre amb una vareta. S’ incorporen els ous i l’oli i es torna a barrejar.

Després s’afig la farina i la llimonà blanca i es barreja amb la vareta.

Finalment s’incorporen les llimonades blaves i es remou amb una espàtula.

Es posa en una llanda amb paper per al forn, s’adorna amb sucre i canella i s’introduix al forn a 170º durant 30 minuts.


BON APPÉTIT

                                      ***

COCA DE CALABAZA




Últimamente no tengo demasiado tiempo para cocinar entre semana así que aprovecho el fin de semana para hacerlo. El sábado hice una cena para mis amigas y no salí en todo el día de la cocina. De postre hice esta torta de calabaza. Mi primera idea era servirla con una salsa de chocolate caliente pero como estaba muy buena sola y cenamos demasiado finalmente la serví como se ve en la foto. 

 
Ésta es una de mis recetas preferidas con calabaza y es una merienda perfecta acompañada de una taza de chocolate caliente para las tardes de lluvia que parece que no nos quieren abandonar.

Ingredientes:

-           500 gr de calabaza
-           500 gr de harina
-           300 gr de azúcar
-           6 huevos
-           4 papeles de gasificante para repostería (4 azules y 4 blancos)
-           140 gr de aceite

Preparación:

Se pone la calabaza al horno, yo utilicé media calabaza de 700 gr (después de quitar la cáscara y las pipas obtuve aproximadamente 500 gr de calabaza), y estuvo en el horno 1 hora hasta que se quedó blanda.

En un bol grande se mezcla la calabaza y el azúcar con una varilla. Se incorporan los huevos y el aceite y se vuelve a mezclar.

Después se añade la harina y la gaseosa blanca y se mezcla con la varilla.

Finalmente se incorporan las gaseosas azules y se remueve con una espátula.

Se pone en una lata con papel para horno, se adorna con azúcar y canela y se introduce en el horno a 170 º durante 30 minutos.

BON APPÉTIT

dilluns, 7 de novembre del 2011

PASTISSOS DE CARN

Després de dos setmanes de silenci, hui vos porte una recepta que segur compensa la meua absència. I es que aquest plat ,que ja he fet alguna que altra vegada per sopar amb els amics, és tot un èxit, no apte per a vegetarians!  La recepta l'he treta del llibre "Cocina fácil gourmet" que em va regalar la meua germana per nadal. Que em dieu... no té bona pinta? 



Ingredients: (6 pastissos)
- 600 gr de carn picada de porc
- 2 ous
- 1 cullerada de mostassa dijon
- 1 cullerada de tomaca triturada
- 1/2 ceba picada
- 2 dents d'all picats
- sal
- pebre
- 4 fulls de pasta fullada
- 80 gr de molla de pa

farcit de xampinyons
- 200 gr de xampinyons
- 4 escalònies
- 1 cullerada de mantega

Preparació:
La pasta fullada ha d'estar a temperatura ambient per poder manipular-la així que si es compra congelada abans de començar a fer la recepta s'haurà de traure del congelador. Després en un bol gran es barreja la carn amb un ou, la ceba i els alls picats, la mostassa, la tomaca triturada, la molla de pa, sal i pebre. Es dividix la barreja de carn en 6 porcions, se'ls dona forma de pilota de putxero i es posen en una safata a la nevera durant 20 minuts. 
Mentres, es prepara el farcit de xampinyons. Es piquen les escalònies i es sofrigen amb una cullerada gran de mantega. Quan les escalònies estiguen tendres s'afigen els xampinyons picats i es deixen coure fins que estigue blanets. 
Quan ja tenim les pilotes de carn i el farcit de xampinyons ja es poden començar a muntar els pastissos. Es tallen tres fulls de pasta fullada per la meitat i el quart full s'utilitzarà per fer tires damunt dels pastissos. S'agafa una meitat de pasta fullada i en el centre es posa un poc de farcit de xampinyons i una pilota de carn. S'embolica la pilota amb la pasta fullada com si fora un regal, se li dona la volta i es posa en una safata per a forn sobre paper de forn. Es repetix el procés amb les sis pilotes, després es pinten els pastissos amb ou batut i es decoren amb unes tires d'un centímetre que es faran amb el full de pasta fullada reservat. Quan ja estiguen tots els pastissos muntats i decorats es tornen a pintar amb l'ou batut i un pinzell i s'introduixen al forn, precalfat a 180º, durant 30-40 minuts. 
Els pastissos es poden acompanyar amb una ensalada verda o uns espàrregs verds al vapor i una salsa de vi negre (vi, caldo de carn i sucre fins que reduïsca). Un plat deliciós!



BON APPÉTIT

                                           ***

PASTELES DE CARNE

Tras dos semanas de silencio, hoy os traigo una receta que seguro compensa mi ausencia. Y es que este plato, que ya he hecho alguna que otra vez para cenar con los amigos, es todo un éxito, ¡no apto para vegetarianos! La receta la he sacado del libro "Cocina fácil gourmet" que me regaló mi hermana por navidad. ¿Qué me decís ... no tiene buena pinta? 



Ingredientes: (6 pasteles)
- 600 gr de carne picada de cerdo
- 2 huevos
- 1 cucharada de mostaza dijon
- 1 cucharada de tomate triturado
- 1 / 2 cebolla picada
- 2 dientes de ajo picados
- Sal
- Pimienta
- 4 hojas de hojaldre
- 80 gr de miga de pan

relleno de champiñones
- 200 gr de champiñones
- 4 chalotas
- 1 cucharada de mantequilla

Preparación:
El hojaldre debe estar a temperatura ambiente para poder manipularla así que si se compra congelada antes de empezar a hacer la receta deberá sacarse del congelador. Después en un bol grande se mezcla la carne con un huevo, la cebolla y los ajos picados, la mostaza, el tomate triturado, la miga de pan, sal y pimienta. Se divide la mezcla de carne en 6 porciones, se les da forma de pelota de cocido y se ponen en una bandeja en la nevera durante 20 minutos. 
Mientras, se prepara el relleno de champiñones. Se pican las chalotas y se sofríen con una cucharada grande de mantequilla. Cuando las chalotas estén tiernas se añaden los champiñones picados y se dejan cocer hasta que estén blandos. 
Cuando ya tenemos las pelotas de carne y el relleno de champiñones ya se pueden empezar a montar los pasteles. Se cortan tres hojas de hojaldre por la mitad y la cuarta hoja se utilizará para hacer tiras para decorar los pasteles. Se coge una mitad de hojaldre y en el centro se pone un poco de relleno de champiñones y una pelota de carne. Se envuelve la pelota con el hojaldre como si fuera un regalo, se le da la vuelta y se pone en una bandeja para horno sobre papel de horno. Se repite el proceso con las seis pelotas, luego se pintan los pasteles con huevo batido y se decoran con unas tiras de un centímetro que se harán con la hoja de hojaldre reservada. Cuando ya estén todos los pasteles montados y decorados se vuelven a pintar con el huevo batido y un pincel y se introducen en el horno, precalentado a 180 º, durante 30-40 minutos. 
Los pasteles se pueden acompañar con una ensalada verde o unos espárragos verdes al vapor y una salsa de vino tinto (vino, caldo de carne y azúcar hasta que reduzca). Un plato delicioso!



BON APPÉTIT