dissabte, 20 d’agost del 2016

LLOBARRO AL VAPOR AMB ARRÒS INTEGRAL




 La setmana passada vos vaig aconsellar que guardareu el suc de les clòtxines, ho heu fet?
Si és així, hui podreu fer l’arròs que acompanyarà aquest llobarro al vapor.



Personalment, opine que el vapor és un mètode de cocció perfecte per alguns peixos, perquè potencia molt el seu propi sabor i ,a més, és molt lleuger, ràpid i després la casa no fa olor a llotja. 

Normalment utilitze la vaporera de bambú per cuinar verdures i peix blanc. En aquesta recepta he utilitzat el llobarro però està igual de bo amb la daurada o qualsevol peix blanc. La vaporera la podreu comprar en qualsevol tenda de productes alimentaris xinesos. Veureu com és un utensili molt pràctic i recurrent. 


Aquest és un dinar fácil, molt saborós i molt lleuger que segur que agradarà a tots els amants dels productes de la mar.

Ingredients: (2 persones)

Arròs
-          1 got d’arròs integral
-          2 gots de caldo de clòtxines
-          1 got d’aigua

Llobarro
-          Els lloms de 2 llobarros menuts
-          1 llimona
-          Unes rametes de cibulet
-          Sal i oli d’oliva

Preparació:

Començarem preparant l’arròs perquè el seu temps de cocció és més elevat. L’arròs integral necessita el doble de temps que l’arròs blanc per fer-se i  també necessita més aigua. Tres gots d’aigua per un got d’arròs és el que necessita l’arròs blanc per coure’s en la paella, sec. L’arròs integral necessitaria més, però en aquesta recepta anem a cuinar l’arròs fent servir el seu propi vapor, per tant, amb tres gots d’aigua será suficient per que quede perfecte.

En una cassola antiadherent s’aboquen els dos gots de caldo i el got d’aigua, i es posa a foc fort. Tasteu de sal, el caldo ha d’estar un poc salat per a que l’arròs quede saborós. Quan comence a bullir, s’incorpora l’arròs integral i es deixa coure 5 minuts destapat. Passat aquest temps es tapa la cassola, es baixa el foc  i es deixa coure 40 minuts.(sense alçar la tapa ni remoure)

Quan a l’arròs li queden 15 minuts, podem començar a preparar el peix. Si sou uns experts peixaters, podeu comprar els llobarros sencers i traure’ls els lloms. Tanmateix, estalviareu temps si li digueu al vostre peixater que vos traga els lloms del llobarro. Després només haureu de llevar-li la pell amb un ganivet afilat (si això també vos ho fa el peixater, perfecte!). A mi m’agrada també partir el llom per la meitat, per l’espina central i així els trossos de peix queden lliures de qualsevol espina i son més còmodes per col·locar en la vaporera i emplatar.

Normalment, quan cuine al vapor, m’agrada aromatitzar l’aigua de l’olla on vaig a posar la vaporera amb algunes espècies. En aquest cas, el que vaig fer va ser posar unes 4 o 5 rametes de cibulí sencer en una cassola amb aigua calenta per la meitat. Després, en la vaporera de bambú es posen els lloms del llobarro, unes rodanxes de llimona per damunt i un poc de cibulí picat. Es cobreix amb la tapa de bambú i es deixa coure 5 minuts (fixeu-vos que l’aigua estiga bullint per a que solte el vapor).

Per emplatar, es posen un parell de cullerades grans d’arròs en la base del plat i posem damunt els lloms de peix, que s’assaonen en l’últim moment  amb unes gotetes d’oli d’oliva i un poc de sal. 



BON APPÉTIT

                                               ***

LUBINA AL VAPOR CON ARROZ INTEGRAL

La semana pasada os aconsejé que guardarais el zumo de los mejillones, ¿lo habéis hecho? Si es así, hoy podréis hacer el arroz que acompañará esta lubina al vapor.

 
Personalmente, opino que el vapor es un método de cocción perfecto para algunos pescados, porque potencia mucho su propio sabor y, además, es muy ligero , rápido y después la casa no huele a lonja.

Normalmente utilizo la vaporera de bambú para cocinar verduras y pescado blanco. En esta receta he utilizado la lubina pero está igual de bueno con la dorada o cualquier pescado blanco. La vaporera la podréis comprar en cualquier tienda de productos alimentarios chinos. Veréis cómo es un utensilio muy práctico y recurrente.

 
Esta es una comida fácil, muy sabrosa y muy ligera que seguro que gustará a todos los amantes de los productos del mar.

Ingredientes: (2 personas)

Arroz
- 1 vaso de arroz integral
- 2 vasos de caldo de mejillones
- 1 vaso de agua

Lubina
- Los lomos de 2 lubinas pequeñas
- 1 limón
- Unas ramitas de cebollino
- Sal. y aceite de oliva

Preparación:

Empezaremos preparando el arroz porque su tiempo de cocción es más elevado. El arroz integral necesita el doble de tiempo que el arroz blanco para cocinarse y también necesita más agua. Tres vasos de agua por un vaso de arroz es el que necesita el arroz blanco para cocerse en la paella, seco. El arroz integral necesitaría más, pero en esta receta vamos a cocinar el arroz usando su propio vapor, por lo tanto, con tres vasos de agua será suficiente para que quede perfecto.

En una cazuela antiadherente se vierten los dos vasos de caldo y el vaso de agua y se pone a fuego fuerte. Probad de sal, el caldo tiene que estar un poco salado para que el arroz quedo sabroso. Cuando empiece a hervir, se incorpora el arroz integral y se deja cocer 5 minutos destapado. Pasado este tiempo se tapa la cazuela, se baja el fuego y se deja cocer 40 minutos (sin levantar la tapa ni remover)

Cuando al arroz le queden 15 minutos, podemos empezar a preparar el pescado. Si sois unos expertos pescaderos, podéis comprar las lubinas enteras y sacarles los lomos. Aun así, ahorraréis tiempo si le pedís a vuestro pescadero que os saque los lomos de la lubina, después sólo tendréis que quitarle la piel con un cuchillo afilado (si esto también os lo hacen en la pescadería, perfecto!) y a mí me gusta también partir el lomo por la mitad, por la espina central y así los trozos de pescado quedan libres de cualquier espina y son más cómodos para colocar en la vaporera y emplatar.

Normalmente, cuando cocino al vapor, me gusta aromatizar el agua de la olla donde voy a poner la vaporera con algunas especias. En este caso, lo que hice fue poner unas 4 o 5 ramitas de cebollino entero en una cazuela con agua caliente por la mitad. Después, en la vaporera de bambú se ponen los lomos de la lubina, unas rodajas de limón por encima y un poco de cebollino picado. Se cubre con la tapa de bambú y se deja cocer 5 minutos (fijaos que el agua esté hirviendo para que suelte el vapor).

Para emplatar, se ponen un par de cucharadas grandes de arroz en la base del plato y se colocan encima los lomos de pescado, que se sazonan en el último momento con unas gotitas de aceite de oliva y un poco de sal.
 

BON APPÉTIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada