dimecres, 2 d’abril del 2014

BUBBLE AND SQUEAK



Març ha sigut un mes ple de feina i activitats que m’han tingut fora de la cuina, però no podia deixar passar la recepta britànica del mes així que, tot i que acabem d’estrenar abril, ací teniu la recepta de març.


La recepta d’aquest mes és una recepta molt senzilla i no té gaire glamur però a mi m’encanten les receptes d’aprofitament i el que més m’agrada és el nom tan graciós que té. 

El Bubble and squeak, es un plat britànic fet amb les restes de verdures d’un Sunday roast sofregides amb mantega. Al segle XVIII aquesta recepta es feia amb carn de vedella i col i va rebre aquest nom per el soroll que feien aquestos ingredients al foc mentre es cuinaven: Bubble (bullir, bambollejar) i squeak (grinyolar). Durant la Segona Guerra Mundial, al Regne Unit, degut al període de racionament en el que es vivia, es va canviar la carn per la creïlla, que és com es coneix avui.

Es pot utilitzar qualsevol verdura que tinguem a la nevera o les restes de les verdures d’acompanyament d’un rostit. La base és sempre el puré de creïlla i es pot fer amb un poc de bacon o també sols amb verdures. Jo ho vaig fer com si fora una truita gran però també es pot dividir en racions i fer coquetes individuals.



És el perfecte acompanyament per a unes salsitxes Cumberland o carn de vedella. I amb uns cogombres en vinagre tindrem un sopar britànic magnífic!

Ingredients: (4 persones)
-          400 gr de creïlles, bullides o rostides
-          1 carlota, bullida
-          ¼ col, bullida
-          1 ceba menuda
-          50 gr de bacon a trossets
-          50 gr de mantega
-          Salsa Worcestershire
-          Sal i pebre

Preparació:
Si no es tenen restes de verdures bullides o torrades, es bullen les verdures unes hores (o un dia) abans de fer la recepta, perquè han d’estar fredes.

Es pica la ceba i es sofrig amb la mantega. Quan la ceba estiga daurada s’incorpora el bacon i es torra. Mentrestant, es talla la carlota i la col a trossets menuts. S’aboquen les verdures trossejades a la paella amb la ceba i el bacon. S’assaonen amb un raig de salsa Worcestershire, sal i pebre i es deixen fregir un poc. Mentre es cuinen les verdures, es trituren les creïlles amb l’ajuda d’una forqueta o un passapuré i es barregen les verdures amb aquest puré en un bol. S’assaona un poc més amb sal i pebre i s’aboca la pasta en una paella amb un poc més de mantega (o es divideix la pasta en 4-6 racions i es cuinen poc a poc). Es cuina com si fora una coca 1-2 minuts de cada costat. 




BON APPÉTIT



                                                                  ***

Marzo ha sido un mes lleno de trabajo y actividades que me han mantenido fuera de la cocina , pero no podía dejar pasar la receta británica del mes así que, aunque acabamos de estrenar abril, aquí tenéis la receta de marzo .

La receta de este mes es una receta muy sencilla y no tiene mucho glamour pero a mí me encantan las recetas de aprovechamiento y lo que más me gusta es el nombre tan gracioso que tiene.

El Bubble and squeak, es un plato británico hecho con los restos de verduras de un Sunday roast sofritos con mantequilla . En el siglo XVIII esta receta se hacía con carne de ternera y col y recibía este nombre por el ruido que hacían estos ingredientes al fuego mientras se cocinaban: Bubble ( hervir , burbujear ) y squeak (chirriar) . Durante la Segunda Guerra Mundial , debido al período de racionamiento en el que se vivía en el Reino unido, se cambió la carne por la patata, que es como se conoce hoy.

Se puede utilizar cualquier verdura que tengamos en la nevera o los restos de las verduras de acompañamiento de un asado. La base es siempre el puré de patata y se puede hacer con un poco de bacon o también sólo con verduras . Yo lo hice como si fuera una tortilla grande pero también se puede dividir en raciones y hacer tortitas individuales .


Es el perfecto acompañamiento para unas salchichas Cumberland o carne de ternera. Y con unos pepinillos en vinagre tendremos una cena británica ¡ magnífica!

Ingredientes : ( 4 personas )
- 400 gr de patatas , hervidas o asadas
- 1 zanahoria , hervida
- ¼ col, hervida
- 1 cebolla pequeña
- 50 gr de bacon en trocitos
- 50 gr de mantequilla
- Salsa Worcestershire
- Sal y pimienta

Preparación :
Si no se tienen restos de verduras hervidas o asadas, se hierven las verduras unas horas antes de hacer la receta (o un día antes) , porque deben estar frías .

Se pica la cebolla y se sofríe con la mantequilla. Cuando la cebolla esté dorada se incorpora el bacon y se sofríe. Mientras tanto, se corta la zanahoria y la col en trocitos pequeños. Se vierten las verduras troceadas en la sartén con la cebolla y el bacon. Se sazonan con un chorrito de salsa Worcestershire, sal y pimienta y se dejan freír un poco. Mientras se cocinan las verduras, se trituran las patatas con la ayuda de un tenedor o un pasapurés y se mezclan las verduras con este puré en un bol. Se sazona un poco más con sal y pimienta y se vierte la pasta en una sartén con un poco más de mantequilla (o se divide la pasta en 4-6 raciones y se cocinan poco a poco). Se cocina como si fuera una tortilla 1-2 minutos por cada lado .

BON APPÉTIT


                                                                             ***

March has been a month full of work, which kept me out of the kitchen , but I could not forget the British recipe of the month so, even we’ve just started April, here's the recipe of March.

The recipe of this month is a very simple recipe, and not very glamorous, but I love leftovers recipes and what I like the most is the name of this one, which is so funny.

Bubble and squeak is a British dish made up of the leftover vegetables of a Sunday roast, fried with butter. In the eighteenth century,
‘Bubble and Squeak’ was “meat and cabbage fried up together” and its name comes from the sizzling noise as it cooks in the frying pan. During World War II, due to the rationing period in which people lived in the United Kingdom, meat was replaced by potato, as it is known today.

You can use any vegetables you have in the fridge or
cold vegetables that have been left over from a previous meal. The base is always the mashed potato and you can use bacon or only vegetables. I prepared it like a big omelet but the dough can also be divided into individual portions and you can make small cakes.

It is the perfect side dish for a Cumberland sausage or beef. And with some pickles you will have a wonderful British meal!

Ingredients: (4 people)
- 400 gr potatoes , boiled or roasted
- 1 carrot , boiled
- ¼ cabbage, boiled
- 1 small onion
- 50 gr diced bacon
- 50 gr  butter
- Worcestershire sauce
- Salt and pepper

Preparation:
If you do not have boiled or roasted vegetables left over from a previous meal , you must boil vegetables  a few hours before making the recipe (or the day before ) because they must be cold .

Chop the onion and fry in butter. When the onion is golden add the bacon and fry. Meanwhile, cut the carrot and cabbage into small pieces . Add chopped vegetables into the pan with the onion and bacon. Season with a splash of Worcestershire sauce, salt and pepper and fry a little longer. While the vegetables are cooking, mash the potatoes with a fork or manual food mill and mix with the vegetables in a bowl. Season with a little salt and pepper and pour the dough in a pan with a little butter (or divide the dough into 4-6 portions) . It is cooked like a pancake 1-2 minutes each side.

BON APPÉTIT

3 comentaris:

  1. JA TENIA GANES QUE ET POSARES A CUINAR. ESPERAVA EN ANSIA LA NOVA RECETA. ES VEU BONISIMA. BSSSS

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  2. Que rico.....no sabes como me gusta este plato....asi las verduras me encantan!......Abrazotes, Marcela

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  3. Important deliberations are a track record of calling back clients (existing or potential), working with you to find the best possible medical care and working with you at the end of the case to make definite that your decision is correct. Having an attorney who restricts your settlement to enhance his practice's bottom line on the case is merely not fair.
    Massachusetts Personal Injury Lawyers

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