dimecres, 13 de novembre de 2013

CREPES DE POLLASTRE PEKINÉS

Aquest plat està inspirat en un dels meus plats preferits present a tots els restaurants xinesos, l'Ànec Pekin. La recepta original és amb ànec, tanmateix, jo he volgut fer una adaptació barata, sana i ràpida. Sí, he canviat l'ingredient principal, però vos he de dir que amb el pollastre queda també deliciós. Les crepes, són diferents a les franceses, queden un poc mes seques i lleugeres però perfectes per sostindre bé tots els ingredients del farcit. La salsa hoisin, element molt important en aquesta recepta, es pot adquirir en tendes d'alimentació xineses. Una recepta molt recomanable per un dinar diferent...Ingredients: (2 persones)
Per al pollastre
- 1 pit de pollastre
- 2 cullerades de salsa de soja
- 1 cullerada de mel
- 1 cullerada d'oli

Per a les crepes
- 125 gr de farina
- 125 ml de llet
- 1 ou
- 1 culleradeta de salsa de soja

Acompanyament
- 1/2 cogombre
- 1/2 all porro
- 1 carlota menuda
- salsa hoisinPreparació:
Una hora abans de començar a preparar el plat s'ha de deixar el pollastre amb el seu adob. Es barreja la salsa de soja amb la mel i l'oli. Es parteix el pit de pollastre per la meitat (s'obri per la meitat com si fos un llibre), s'empalustren els filets amb l'adob i es reserven en un tupper a la nevera durant una hora.
Es calfa el forn a 180º i es tallen les verdures de l'acompanyament (cogombre, carlota i porro) a tires ben fines i es reserven en la nevera. Es calfa una paella o la planxa i quan estiga ben calenta es torren els pits de polit dos minuts per cada costat fins que la superfície se selle però no es faça per dins. Després, es posen el dos filets en una font per a forn i s'introdueixen durant 10 minuts o fins que, al tallar-les a tires, l'interior estiga cuit. D'aquesta manera la superfície quedarà amb un toc un poc cruixent i l'interior carnós.
Amb el caldo que ha restat de l'adob de la carn reduïrem la salsa hoisin. En una cassola menuda s'aboca l'adob de la carn i dos o tres cullerades grans de salsa hoisin, es remou fins que es quede un poc més líquida, es trau i es reserva en una salsera.
Finalment, mentre la carn està al forn, es preparen les crepes. En una vareta manual es barreja l'ou amb la llet i una culleradeta de salsa de soja. Es tamisa la farina, s'incorpora a la llet i l'ou i es remou amb la vareta fins que tots els elements queden ben integrats sense grums. En una paella o planxa antiadeherent, ben calenta i amb unes gotetes d'oli es prepararan les crepes. S'aboca a la paella dos cullerades de la massa i amb una paleta de madera s'escampara la massa per la paella fins que quede una crepe fina. Se li pega la volta i en dos minuts tindrem una crepe. Es repetirà el procés fins que s'acabe la massa. A mi em va donar per a 6 crepes.
Quan les crepes estiguen fetes es muntaran de la següent manera: primer, una base amb un poc de cogombre, carlota i all porro a tires, després unes tires de pollastre i després unes culleradetes de salsa hoisin.BON APPÉTIT

                                                                           ***

CREPES DE POLLO PEKÍN

Este plato está inspirado en uno de mis platos preferidos presente en todos los restaurantes chinos, el Pato Pekin. La receta original es con pato, sin embargo, yo he querido hacer una adaptación barata, sana y rápida. Sí, he cambiado el ingrediente principal, pero os tengo que decir que con el pollo queda también delicioso. Las crepes, son diferentes a las francesas, quedan un poco más secas y ligeras pero perfectas para sostener bien todos los ingredientes del relleno. La salsa hoisin, elemento muy importante en esta receta, se puede adquirir en tiendas de alimentación chinas. Una receta muy recomendable para una comida diferente ...Ingredientes: (2 personas) Para el pollo
- 1 pechuga de pollo
- 2 cucharadas de salsa de soja
- 1 cucharada de miel
- 1 cucharada de aceite 

Para las crepes 
- 125 gr de harina  
- 125 ml de leche  
- 1 huevo  
- 1 cucharadita de salsa de soja  
Acompañamiento 
- 1/2 pepino  
- 1/2 puerro  
- 1 zanahoria pequeña  
- salsa hoisin
Preparación:
Una hora antes de empezar a preparar el plato se debe dejar el pollo en su abono. Se mezcla la salsa de soja con la miel y el aceite. Se parte la pechuga de pollo por la mitad (se abre por la mitad como si fuera un libro), se embadurnan los filetes con el adobo y se reservan en un tupper en la nevera durante una hora.
Se calienta el horno a 180 º y se cortan las verduras del acompañamiento (pepino, zanahoria y puerro) en tiras bien finas y se reservan en la nevera. Se calienta una sartén o la plancha y cuando esté bien caliente se asan las pechugas dos minutos por cada lado hasta que la superficie se selle pero no se haga por dentro. Después, se ponen los dos filetes en una fuente para horno y se introducen durante 10 minutos o hasta que al cortarlas en tiras, el interior esté cocinado. De esta manera la superficie quedará con un toque un poco crujiente y el interior carnoso.
Con el caldo que ha sobrado del adobo de la carne reduciremos la salsa hoisin. En una cazuela pequeña se vierte el adobo de la carne y dos o tres cucharadas grandes de salsa hoisin, se remueve hasta que se quede un poco más líquida, se saca y se reserva en una salsera.
Finalmente, mientras la carne está en el horno, se preparan las crepes. Con una varilla manual se mezcla el huevo con la leche y una cucharadita de salsa de soja. Se tamiza la harina, se incorpora a la leche y el huevo y se remueve con la varilla hasta que todos los elementos queden bien integrados sin grumos. En una sartén o plancha antiadeherent, bien caliente y con unas gotitas de aceite se prepararán las crepes. Se vierte en la sartén dos cucharadas de la masa y con una paleta de madera  se esparcirá la masa por la sartén hasta que quede una crepe fina. Se le da la vuelta y en dos minutos tendremos una crepe. Se repetirá el proceso hasta que se termine la masa. A mí me dio para 6 crepes.
Cuando las crepes estén hechas se montarán de la siguiente manera: primero, una base con un poco de pepino, zanahoria y puerro en tiras, después unas tiras de pollo y luego unas cucharaditas de salsa hoisin.BON APPÉTIT


7 comentaris:

 1. M'ha agradat molt la teva proposta, Marisa. El pato pekinès també m'encanta, sempre que puc i està a la carta el demanem. I això d'afegir salsa de soja a la massa de la creppe m'ha agradat molt!! A casa, com que tenim crepera, sovint fem creppes per sopar. I m'apunto al teu deliciós menú! Petons

  ResponElimina
 2. Que originales esos crepes, se ven muy apetitosos.
  saludos

  ResponElimina
 3. Que genial, no se me habría ocurrido hacer un crepé relleno de algo tipico chino.
  Cariños!

  ResponElimina
 4. Hola preciosa!!!!!!! a mi también es uno de los platos que más me gustan de los restaurantes chinos :) es cierto que con pato es delicioso..pero en casa paso de cocinarlo, que una vez intente hacer uno y mi cocina se lleno de humo y grasa...así que me quedo con la versión pollo..que seguro que es mucho más limpia!!!!!!!
  miles de besos guapa Marisa!!!!!! <3

  ResponElimina
 5. Esta me ha hecho recordar que hace mucho que no vamos a un restaurante chino, pero hace mucho más tiempo aún que no como pato a la pekinesa. Es un gran plato, muy completo, y delicioso. Tu versión con pollo es bastante más simplificada que la original, por no hablar de lo resultona que es económicamente hablando. Esa pechuga la veo muy bien desmenuzada con las propias manos.

  Gracias por la receta.

  Saludos

  ResponElimina
 6. Mmmmmmmm ideal para una cena de fin de semana viendo una peli. Me anoto la receta.

  Besos.

  ResponElimina