diumenge, 24 de març de 2013

CURS AMB ALMA I ELS CUPCAKES D'AMETLAJa estic ací una altra vegada! Per fí han acabat els exàmens i les avaluacions! I ara sí, com vaig prometre en l'última entrada, vos porte les fotos del curs amb Alma i la receta que va guanyar el concurs
  
El cap de setmana a Madrid va ser genial! Tot i que el curs de cupcakes era el diumenge vam aprofitar per passar un parell de dies allí. El dissabte va ser molt complet, compres, teatre i concert! I el diumenge vaig passar una vesprada fantàstica amb Alma, sa mare i els altres nou companys que, com jo, van estar sel·leccionats per Canal Cocina.

Alma i jo

Va ser tot un plaer veure com treballa Alma i poder aprendre alguna cosa d'ella. Alma és un espill on molts dels bloggers ens mirem, poder veure tot el que ha aconseguit amb esforç i amor per la rebosteria fa ser una injecció de il·lusió i ganes per continuar aprenent i dedicar-li temps a la cuina.

Alma at work


 Vam passar quatre hores decorant cupcakes amb mànega pastissera i fondant i a les 20.30h, vam tornar a Oliva amb sis cupcakes molt bonics, el llibre de receptes d'Alma i un davantal de Canal Cocina.

Els meus cupcakes


Jo vaig estar tota la vesprada amb la càmera en mà fent fotos, no obstant això, els del canal, van portar un fotògraf per prendre algunes fotos i ens enportarem un bon record. 
Finalment, vos deixe amb la recepta que vaig presentar al concurs. No porta ni buttercream, ni fondant, ni colorants, ni purpurines, però supose que les receptes tradicionals i naturals també tenen el seu lloc en el món de la rebosteria creativa...
Ingredients:

Magdalenes per a la base
2 ous
125 ml oli de girasol
125 gr sucre
150 gr farina
1/2 sobre de llevat
65 gr ametla molta

Cobertura i farcit (merenga i crema de rovell)
3 ous
100 gr (aprox.) sucre (segons el pes dels rovells i les clares)

12 ametles garrapinyades per decorar

Preparació;

Per preparar les magdalenes dels cupcakes, primer es bat el sucre amb l’oli amb unes varetes elèctriques. S’afigen els ous, un per un, sense deixar de batre. Després, es tamissa la farina amb el llevat i s’incorpora a la barreja anterior i es barreja amb una espàtula. S’afig l’ametla mòlta i es barreja tot amb l’espàtula. En un motle per a 12 cupcakes, es posen les cistelletes de paper i s'omplin, per un poc més de la meitat, amb la barreja d’ametla. S’introduix al forn, precalfat a 180º, durant 20 minuts.

Mentres les magdalenes estan en el forn, es prepara la crema de rovell i l’almibar per a mullar les magdalenes.
Es separen les clares dels rovells dels 3 ous. Les clares es reserven per a fer el merengue de la cobertura més tard. Es fa un almíbar amb aigua i sucre. La quantitat d’aigua i sucre dependrà del pes dels rovells Si els rovells pesen 50 gr, es necessitaran 50 gr de sucre i 50 gr d’aigua. Es baten els rovells, en un bol metàlic, amb unes variles manuals i s’incorpora l’almibar. Es posa el bol al bany Maria i es bat fins que els rovells amb l’almíbar agafen una textura de crema espesa.

Es reserva la crema de rovell en la nevera i es prepara l’almívar per mullar les magdalenes.
Per a aquest almíbar, es bull un got d’aigua amb mig got de sucre i quan el sucre haja desaparegut es retira del foc i es reserva.

Quan les magdalenes estiguen a punt, es retiren del forn, es deixen 5 minuts en el motle i després es deixen reposar en una reixeta metàlica.

Després es prepara la merenga suïssa per a la cobertura del cupcake.
En un bol metàlic, es posen les tres clares amb el mateix pes de sucre i es posen al bany  Maria. Quan el sucre s’haja derretit, ja es podran muntar les clares. Amb unes varetes elèctriques es munten les clares .amb el sucre fos, a una velocitat alta, fins que es formen pics i al pegar-li la volta al bol la merenga no es moga.

Quan tots els ingredients estiguen a punt, es podrà començar el muntatje del cupcake.
Es punxen les magdalenes, amb un furgadents, i es banyen amb l’almíbar. Es fa un forat en el centre de la magdalena amb un descoratjador, es farcix amb la crema de rovell i es tapa amb un trosset de la magdalena que s’ha tret. Amb una espàtula, es posa una capa de merenga damunt de la magdalena. Es posa la resta de merenga en una màniga pastissera amb una embocadura 1M de Wilton (o similar) i es decora començant pel centre i pengant-li voltes fins cobrir-la tota.

Finalment, es crema la merenga amb un bufador i es decora amb una ametla garrapinyada.

Si voleu que la magadalena quede més espojosa podeu aumentar la quantitat d’ametla i llevar farina. Si es banya bé amb l’almívar, quedarà millor i es pareixerà més a la torta d’ametla.

BON APPÉTIT

PD: En uns dies, torne amb recepta nova, estigueu pendents! 

                                                                                      ***

CURSO CON ALMA Y LOS CUPCAKES DE ALMENDRA

¡Ya estoy aquí otra vez! Por fin han terminado los exámenes y las evaluaciones! Y ahora sí, como prometí en la última entrada, os traigo fotos del curso con Alma y la receta que ganó el concurso
   El fin de semana en Madrid fue genial! Aunque el curso de cupcakes era el domingo aprovechamos para pasar un par de días allí. El sábado fue muy completo, compras, teatro y concierto! Y el domingo pasé una tarde fantástica con Alma, su madre y los otros nueve compañeros que, como yo, fueron seleccionados por Canal Cocina.
Alma y yo

Fue todo un placer ver cómo trabaja Alma y poder aprender algo de ella. Alma es un espejo donde muchos de los bloggers nos miramos, poder ver todo lo que ha conseguido con esfuerzo y amor por la repostería fue una inyección de ilusión y ganas por seguir aprendiendo y dedicarle tiempo a la cocina.
Alma at work


 Pasamos cuatro horas decorando cupcakes con manga pastelera y fondant y a las 20.30h, volvimos a Oliva con seis cupcakes muy bonitos, el libro de recetas de Alma y un delantal de Canal Cocina.

Mis cupcakes


Yo estuve toda la tarde con la cámara en mano haciendo fotos, sin embargo, los del canal, llevaron un fotógrafo para tomar algunas fotos para que nos lleváramos un buen recuerdo. Finalmente, os dejo con la receta que presenté al concurso. No lleva ni buttercream, ni fondant, ni colorantes, ni purpurinas, pero supongo que las recetas tradicionales y naturales también tienen un hueco en el mundo de la repostería creativa ...Ingredientes:

Magdalenas para la base
2 huevos
125 ml aceite de girasol
125 gr azúcar
150 gr harina
1/2 sobre de levadura
65 gr almendra mucha

Cobertura y relleno (merengue y crema de yema)
3 huevos
100 gr (aprox.) azúcar (según el peso de las yemas y las claras)

12 almendras garrapiñadas para decorar

Preparación;

Para preparar las magdalenas de los cupcakes, primero se bate el azúcar con el aceite con unas varillas eléctricas. Se añaden los huevos, uno a uno, sin dejar de batir. Después, se tamiza la harina con la levadura y se incorpora a la mezcla anterior y se mezcla con una espátula. Se añade la almendra molida y se mezcla todo con la espátula. En un molde para 12 cupcakes, se ponen las cestillas de papel y se llenan, un poco más de la mitad, con la mezcla de almendra. Se introduce en el horno, precalentado a 180 º, durante 20 minutos.

Mientras las magdalenas están en el horno, se prepara la crema de yema y la almibar para mojar las magdalenas.
Se separan las claras de las yemas de los 3 huevos. Las claras se reservan para hacer el merengue de la cobertura más tarde. Se hace un almíbar con agua y azúcar. La cantidad de agua y azúcar dependerá del peso de las yemas Si las yemas pesan 50 g, se necesitarán 50 gr de azúcar y 50 gr de agua. Se baten las yemas en un bol metálico, con unas variles manuales y se incorpora el almibar. Se pone el cuenco al baño María y se bate hasta que las yemas con el almíbar cogen una textura de crema espesa.

Se reserva la crema de yema en la nevera y se prepara el almíbar para mojar las magdalenas.
Para este almíbar, se hierve un vaso de agua con medio vaso de azúcar y cuando el azúcar haya desaparecido se retira del fuego y se reserva.

Cuando las magdalenas estén a punto, se retiran del horno, se dejan 5 minutos en el molde y luego se dejan reposar en una rejilla metálica.

Luego se prepara el merengue suizo para la cobertura del cupcake.
En un bol metálico, se ponen las tres claras con el mismo peso de azúcar y se ponen al baño   María. Cuando el azúcar se haya Derretir, ya se podrán montar las claras. Con unas varillas eléctricas se montan las claras. Con el azúcar fundido, a una velocidad alta, hasta que se forman picos y al pegarle la vuelta al bol el merengue no se mueva.

Cuando todos los ingredientes estén a punto, se podrá empezar el montaje del cupcake.
Se pinchan las magdalenas, con un palillo, y se bañan con el almíbar. Se hace un agujero en el centro de la magdalena con un desalentador, se farcix con la crema de yema y se tapa con un trocito de la magdalena que se ha sacado. Con una espátula, se pone una capa de merengue encima de la magdalena. Se pone el resto de merengue en una manga pastelera con una boquilla 1M de Wilton (o similar) y se decora empezando por el centro y  dándole vueltas hasta cubrirla toda.

Finalmente, se quema el merengue con un soplete y se decora con una almendra garrapiñadas.

Si desea que la Magadalena quede más espojosa puede aumentar la cantidad de almendra y quitar harina. Si se baña bien con el almíbar, quedará mejor y se parecerá más a la torta de almendra.
BON APPÉTIT
PD: En unos días, vuelvo con receta nueva, estad pendientes!

5 comentaris:

 1. Que maravillosa tarde debiste de pasar en el taller viendo a Alma en acción. Pero veo que no se te da nada mal a ti hacer cupcakes. No me extraña que ganaras el concurso porque te quedó fabuloso.

  Besos.

  ResponElimina
 2. ¡Sí señora! Guapísima tú y estupendos cupcakes.
  Y es que tu receta tiene una pinta... ¡Que con razón la han seleccionado!
  Besazos.

  ResponElimina
 3. Te ves guapisima!....y aunque no soy mucho de cupcakes....me como uno que te quedo precioso!!....Abrazotes, Marcela

  ResponElimina
 4. QUIN FI DE SEMANA MES FANTASTIC.I ES CUPCAKES ESPECTACULARS.BESETS

  ResponElimina
 5. QUIN FI DE SEMANA MES FANTASTIC.I ES CUPCAKES ESPECTACULARS.BESETS

  ResponElimina