dimecres, 7 de març del 2012

PASTÍS DE VERDURES D'HIVERN

Encara que ja ens queda poc del gelat hivern fins que no arriba la calor sempre abellixen plats calents com sopes, guisats, putxeros i receptes al forn. Aquesta recepta és d'origen britànic i tot i que la versió  més coneguda és la de carn (Shepherd's pie) aquesta és una molt bona opció per al vegetarians o per als que els agrada el menjar sa i les verdures. Les verdures que he utilitzat: coliflor, carlotes, pèssols, xampinyons son verdures d'hivern però aquesta recepta la podeu fer amb qualsevol verdura. Tot i que les verdures estan recobertes amb puré de creïlles aquest esta fet amb llet descremada i oli d'oliva així que més sana no pot ser, vos la recomane!



Ingredients (4 persones)
- 2 cullerades d'oli
- 2 cebes picades
- 1 cullerada de farina
- 2 carlotes grans tallada a bastonets
- 1/2 coliflor (amb les floretes separades)
- 4 dents d'all picat
- 400 gr de tomaca triturada o trossejada
- 200 gr de pèssols congelats
- romer
- 900 gr de creïlles
- 200 ml de llet

Preparació:
Es calfa l'oli en una olla i es sofrigen les cebes picades durant 10 minuts fins que estiguen transparents. S'incopora la farina i es cuina durant 2 minuts. S'afigen les carlotes, la coliflor, l'all picat, romer picat i es saltegen 5  minuts sense para de remoure. S'incorpora la tomaca i un got d'aigua, s'assaona, es remou, es tapa i es deixa coure 10 minuts. Passat este temps es lleva la tapa i es deixa coure 10-15 minuts més fins que la salsa estiga espessa i les verdures cuites. S'afigen els pèssols i es cuinen durant 1 minut.
Mentres, es bullen les creïlles a trossos en abundant aigua durant 15 minuts. Es sequen, s'aplasten i es barreja amb la llet, un doll d'oli, sal i pebre i ja tindre a punt el puré de creïlles.
Es calfa el grill del forn. En una font per a forn en posen les verdures amb tomaca i es cobreixen amb el puré de creïlles. S'introduix al forn uns minuts fins que la superfície estiga daurada. Delicious!!


Açò és tot el que va quedar del pie... 

BON APPÉTIT

                                                                   ***

 PASTEL DE VERDURAS DE INVIERNO

Aunque ya nos queda poco del helado invierno hasta que no llega el calor siempre apetecen platos calientes como sopas, guisos, pucheros y recetas al horno. Esta receta es de origen británico y aunque la versión más conocida es la de carne (Shepherd 's pie) esta es una muy buena opción para los vegetarianos o para los que les gusta la comida sana y las verduras. Las verduras que he utilizado: coliflor, zanahorias, guisantes, champiñones son verduras de invierno pero esta receta se puede hacer con cualquier verdura. Aunque las verduras están recubiertas con puré de patatas éste esta hecho con leche descremada y aceite de oliva así que más sana no puede ser, os la recomiendo!



Ingredientes (4 personas)

- 2 cucharadas de aceite
- 2 cebollas picadas
- 1 cucharada de harina
- 2 zanahorias grandes cortada en bastoncitos
- 1/2 coliflor (con los ramilletes separados)
- 4 dientes de ajo picado
- 400 gr de tomate triturada o troceada
- 200 gr de guisantes congelados
- romero
- 900 gr de patatas
- 200 ml de leche 

 Preparación: 
Se calienta el aceite en una olla y se sofríen las cebollas picadas durante 10 minutos hasta que estén transparentes. Se incopora la harina y se cocina durante 2 minutos. Se añaden las zanahorias, la coliflor, el ajo picado, romero picado y se saltean 5 minutos sin parar de remover. Se incorpora el tomate y un vaso de agua, se sazona, se remueve, se tapa y se deja cocer 10 minutos. Pasado este tiempo se quita la tapa y se deja cocer 10-15 minutos más hasta que la salsa esté espesa y las verduras cocidas. Se añaden los guisantes y se cocinan durante 1 minuto. Mientras, se hierven las patatas a trozos en abundante agua durante 15 minutos. Se secan, se aplastan  y se mezcla con la leche, un chorro de aceite, sal y pimienta y ya tenemos listo el puré de patatas. Se calienta el grill del horno. En una fuente para horno se ponen las verduras con tomate y se cubren con el puré de patatas. Se introduce en el horno unos minutos hasta que la superficie esté dorada. Delicious!




Esto es todo lo que quedó del pie ...   

BON APPÉTIT


4 comentaris:

  1. Mmmmmm vegetarianos y fans de las verduras como nosotros. Muuuuy rico este Pie!

    ResponElimina
  2. La setmana passada ja vaig fer els teus canelons de bledes i ho vaig trobar boníssim. Tant que ahir vaig repetir. Avui pense fer esta recepta per dinar que té molt bona pinta i, a més és perfecta per cuidar-se i menjar sa. Gràcies

    ResponElimina
  3. HUI EN DINAT ESTE PLAT I ESTAVA BONISIMM. BESETS

    ResponElimina
  4. Marissa, es gracioso, siempre que te visito coincido contigo en algo :)...hoy es el plato!, yo me lo traje de mi viaje a Escocia este verano...te lo puedes creer???
    que mejor que rellenarlo con tu maravilloso gratinado de verduras!..me entusiasma!!!!!
    miles de besitos mi linda amiga!

    ResponElimina