dissabte, 26 de novembre del 2011

BISCUITS SABLÉ NOËL

GALETES DE PASTA SABLÉ NADALENQUES

Whole kitchen en la seua proposta dolça per al mes de novembre ens convida a preparar una massa bàsica en pastisseria, pasta sablé.

La pasta sablé, o també coneguda com massa quebrada, es una massa que s'utilitza per a fer pastissos dolços, salats o també galetes. La meua primera opció per al repte d'aquest mes era fer un pastís de fruita però no tenia el motle per fer pastissos i buscant una recepta de pasta sablé vaig entropessar amb aquesta recepta de galetes. 

Aquestes galetes de mantega son tradicionals en les cases franceses per Nadal. La recepta és tan senzilla de fer que són perfectes per fer amb els xiquets de casa i celebrar que ja falta poc per a que arriben les festes.



Ingredients: (2 safates de forn)
- 250 gr de farina
-150 gr de sucre
- 150 gr de mantega
- 1 ou
- 1 pessic de sal

Preparació:
En un bol gran es bat l'ou amb un pessic menut de sal. S'afig el sucre i es bat fins que la massa quede blanca. Després s'incorpora la farina tamissada i es barreja en la mà. Finalment s'afig la mantega ablanida i tallada a trossets, es barreja amb la mà. Quan estiga tot ben barrejat es posa la massa sobre una superfície enfarinada i s'amassa, afegint un poc de farina si queda massa apegalosa. Amb un corró s'esten, deixant una capa de mig centímetre, i amb els "talla-pastes" de formes nadalenques es fan les galetes i es deixen damunt d'una safata per a forn amb paper per a forn. S'introduix al forn precalfat a 180º durant 10 minuts i de seguida es deixen reposar damunt d'una reixa de forn. Amb aquesta massa hi ha per a dos safates.  

Després de reposar uns minuts ja estaran a punt per menjar i voreu com després de provar-ne una ja no podreu parar!



BON APPÉTIT

                                      ***
GALLETAS DE PASTA SABLE NAVIDEÑAS

Whole kitchen en su propuesta dulce para el mes de noviembre nos invita a preparar una masa básica en pastelería, pasta sablé.

La pasta sablé, o también conocida como masa quebrada, es una masa que se utiliza para hacer tartas dulces, saladas o también galletas. Mi primera opción para el reto de este mes era hacer un pastel de fruta pero no tenía el molde para hacer pasteles y buscando una receta de pasta sablé tropecé con esta receta de galletas. 

Estas galletas de mantequilla son tradicionales en las casas francesas en Navidad. La receta es tan sencilla de hacer que son perfectas para hacer con los niños de casa y celebrar que ya falta poco para que lleguen las fiestas.



Ingredientes: (2 bandejas de horno)
- 250 gr de harina
-150 gr de azúcar
- 150 gr de mantequilla
- 1 huevo
- 1 pizca de sal

Preparación:
En un bol grande se bate el huevo con una pizca pequeña de sal. Se añade el azúcar y se bate hasta que la masa quede blanca. Después se incorpora la harina tamizada y se mezcla con la mano. Finalmente se añade la mantequilla ablandada y cortada en trocitos, se mezcla con la mano. Cuando esté todo bien mezclado se pone la masa sobre una superficie enharinada y se amasa, añadiendo un poco de harina si queda demasiado pegajosa. Con un rodillo se extiende, dejando una capa de medio centímetro, y con los corta pastas de formas navideñas se hacen las galletas y se dejan sobre una bandeja para horno con papel para horno. Se introduce en el horno precalentado a 180 º durante 10 minutos y enseguida se dejan reposar sobre una rejilla de horno. Con esta masa hay para dos bandejas.  

Después de reposar unos minutos ya estarán a punto para comer y veréis como después de probar una ya no podréis parar!


BON APPÉTIT

7 comentaris:

  1. Unes galetes boníssimes i molt dolcetes, com la cuinera que les ha fetes. Un beset...

    ResponElimina
  2. Crec que a esta vaig a animar-me demà mateix! pareix fàcil però vorem com me les apanye amb el corró que poca traça tinc!bss

    ResponElimina
  3. Sort que ens has donat temps per a practicar perquè aquestes formes nadalenques no ixen a la primera o al menys a mi no.
    La veritat és que la recepta no és gens complicada i sempre quedes bé. bye

    ResponElimina
  4. No sé porqué nunca pienso en galletas cuando se trata de masa sablé.

    Preciosas.
    Besos wapa

    ResponElimina
  5. ESTES GALLETES EN FORMES ALGUNES NADALENQUES FAN PENSAR QUE EL NADAL ESTA AHI.
    BESETS

    ResponElimina
  6. Que bones i que mones! Nosaltres en enim algunes de tallades al congelador. Així si venen convidats només les has d'enfornar!

    ResponElimina