Al centre on treballe tenim una invasió de carabassetes! Hem estat tot l'any menjant verdura de temporada ecològica i boníssima gràcies als alumnes del programa de qualificació professional inicial de jardineria. Els profes quasi ens hem barallat per les bledes, els espinacs, les cols i les faves, però en arribar el mes de juny les carabassetes han crescut d'una manera desmesurada i ja fa unes setmanes que, encara que regalades, algunes carabassetes es queden tristes al calaix.
Supose que als companys se'ls han acabat les idees per cuinar les carabassetes i ja estan cansats del purés de carabasseta i la carabasseta torrada. Per això hui els porte una nova recepta, molt original, per aprofitar aquestes carabassetes.
Aquesta recepta és de la meua germana i és un plat que es pot servir com a aperitiu o ,acompanyat d'una amanida de tomaca i cogombre, un dinar o sopar lleuger.
I si encara vos queden més carabassetes sempre podeu fer El bescuit de carabasseta i xocolata de postres.
Ingredients: (15-16 croquetes)
Mandonguilles
-
1 carabasseta
menuda/mitjana
-
125 gr de tofu
-
1 llesca gran
de pa (sense escorça)
-
1/2 culleradeta
de comino
-
Sal
-
Pebre negre
-
Farina
-
1 ou, batut
-
Pa ratllat
Tzaziki
-
½ cogombre
holandés (o 1 cogombre espanyol menut)
-
1 iogurt grec
-
1 dent d’all
menuda
-
Sal
-
Oli d’oliva
-
Pebre negre
Preparació:
Amb un ratllador,
es ratlla la carabasseta (neta i amb pell). Es posa en un colador i es deixa
unes hores per a que solte tota l’aigua.
Amb una forqueta
s’esclafa el tofu i es barreja amb la carabasseta ratllada. Es banya la rodanxa
de pa amb un poc de llet o aigua i s’incorpora esmicolada a la barreja de
carabasseta i tofu. S’assaona amb el comino, un poc de sal, un poc de pebre
negre i es barreja tot bé.
Es formen boletes
amb la barreja i es passen per farina, després per ou i finalmente per pa
ratllat.
Es deixen un minuts
al congelador i mentres es posa abundant oli al foc, i es prepara el tzaziki.
Per al tzaziki, es
ratlla el cogombre (si és holandés amb pell, si és espanyol pelat) i es barreja
amb el iogurt grec (a mi m’agrada més el que porta sucre) , la dent d’all
picada, un raig d’oli i un poc de sal i pebre.
Es frigen les
croquetes uns minuts per cada costat i es deixen en un plat amb paper de cuina
abans de servir. Es servixen acompanyades amb un bol menudet de tzaziki per
mullar.
BON APPÉTIT
***
CROQUETAS DE CALABACÍN Y TOFU CON
TZAZIKI
En el centro donde trabajo ¡tenemos una invasión de calabacines! Hemos estado todo el año comiendo verdura de temporada ecológica y buenísima gracias a los alumnos del programa de cualificación profesional inicial de jardinería. Los profes casi nos hemos peleado por las acelgas, las espinacas, las coles y las habas, pero al llegar el mes de junio los calabacines han crecido de forma desmesurada y ya hace unas semanas que, aunque regalados, algunos calabacines se quedan tristes en el cajón.
En el centro donde trabajo ¡tenemos una invasión de calabacines! Hemos estado todo el año comiendo verdura de temporada ecológica y buenísima gracias a los alumnos del programa de cualificación profesional inicial de jardinería. Los profes casi nos hemos peleado por las acelgas, las espinacas, las coles y las habas, pero al llegar el mes de junio los calabacines han crecido de forma desmesurada y ya hace unas semanas que, aunque regalados, algunos calabacines se quedan tristes en el cajón.
Supongo que a los compañeros se les han acabado las ideas para cocinar los calabacines y ya están cansados de los purés de calabacín y el calabacín a la plancha . Por eso hoy les traigo una nueva receta, muy original, para aprovechar estos calabacines.
Esta receta es de mi hermana y es un plato que se puede servir como aperitivo o ,acompañado de una ensalada de tomate y pepino, una comida o cena ligera.
Y si después os quedan más calabacines, siempre podéis probar el bizcocho de calabacín y chocolate
Ingredientes: (15-16 croquetas)
Croquetas
Croquetas
- 1 calabacín pequeño/ mediano
- 125 gr de tofu
- 1 rebanada grande de pan (sin corteza)
- 1/2 cucharadita de comino
- Sal
- Pimienta negra
- Harina
- 1 huevo, batido
- Pan rallado
Tzaziki
- ½ pepino holandés (o 1 pepino español pequeño)
- 1 yogur griego
- 1 diente de ajo pequeño
- Sal
- Aceite de oliva
- Pimienta negra
Preparación:
Con un rallador, se ralla el calabacín (limpio y con piel). Se pone en un colador y se deja unas horas para que suelte toda el agua.
Con un tenedor se aplasta el tofu y se mezcla con el calabacín rallado. Se baña la rodaja de pan con un poco de leche o agua y se incorpora desmenuzada a la mezcla de calabacín y tofu. Se sazona con el comino, un poco de sal, un poco de pimienta negra y se mezcla todo bien.
Se forman bolitas con la mezcla y se pasan por harina, luego por huevo y finalmente por pan rallado.
Se dejan un minutos en el congelador y mientras se pone abundante aceite al fuego, en una sartén, y se prepara el tzaziki.
Para el tzaziki, se ralla el pepino (si es holandés con piel, si es español pelado) y se mezcla con el yogur griego (a mí me gusta más el azucarado), el diente de ajo picado, un chorro de aceite y un poco de sal y pimienta.
Se fríen las croquetas unos minutos por cada lado y se dejan en un plato con papel de cocina antes de servir. Se sirven acompañadas con un cuenco pequeñito de tzaziki para mojar.
Mare meua que pinta més bona!!! Perfecte per a vegetarians. M'ha entrat fam només amb la foto. Besets
ResponEliminaMare meva! Fan molt bona pinta, aquestes croquetes! I és tot un encert, acompanyar-les amb el tzatziki. Petons!
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