dijous, 21 de novembre del 2013

VICTORIA SPONGE CAKE OR VICTORIA SANDWICH



Sóc un desastre! Vaig començar el curs amb un nou repte i no ha passat ni un mes i ja he fallat… El mes d’octubre no vaig publicar la recepta britànica del mes, però el mes de novembre tindreu doble ració! 



Hui vos porte la primera, el pastís de Victoria. Depenent de receptes o llibres es pot trobar com a Victoria sponge cake o Vicoria sandwich. Aquest pastís està fet amb un bescuit, anomenat Victoria sponge, i se serveix com si fóra un sandvitx amb mermelada i nata per dins. He llegit que rep aquest nom perquè la reina Victoria d’Anglaterra li agradava molt menjar-se aquest pastís a l’hora del te i per això, hui  aquest pastís va lligat al te de les cinc, tan popular al Regne Unit. 



La pecuilaritat d’aquest bescuit és el seu sabor tan intens i deliciós a mantega i és pequè porta la mateixa quantitat de mantega que de farina i sucre. A més, se sol servir amb melmelada de maduixes o fruits rojos i nata muntada o buttercream suau. Com podeu veure a la fotografia, jo vaig abusar un poc de la nata muntada , i a l’hora de servir no queda molt elegant, però la nata li anava molt bé i no en va sobrar gaire, així que vos recomane que munteu el pastís amb la melmelada de fruits rojos i la nata la serviu apart  per a que la gent es pose tanta nata com vulga.

Ingredients: (un motle de 18 cm)

Bescuit
-          175 gr de mantega (a temperatura ambient)
-          175 gr de sucre
-          3 ous
-          175gr  de farina de blat
-          2 culleradetes de llevat en pols (baking powder)

Farcit
-          200 ml de nata per muntar
-          2 cullerades de sucre glassé
-          1 culleradeta de suc de llimona
-          1 culleradeta de ratlladura de llimona
-          4 cullerades de melmelada de maduixes
-          Sucre glassé per decorar



Preparació:
Es calfa el forn a 180º, s’unten dos motles amb mantega, es forren amb paper per a forn i es tornen a untar amb matega i un poc de farina.
Es bat la mantega amb el sucre amb una batedora de varetes elèctrica fins que queden ben integrats. Es baten els ous apart i es van incorporant poc a poc sense deixar de batre. Es tamissa la farina amb el llevat, s’incorpora a la mantega i es barreja. Quedarà una massa prou compacta, si no la podeu treballar bé es pot afegir una culleradeta o dos de aigua calenta.
Es divideix la massa en els dos motles i s’introduixen al forn durant 25-30 minuts.
Quan els bescuits estiguen a punt es trauen del forn, es deixen uns 30 segons en el motle, es demotlen i es deixen refredar en una reixeta.
Mentre els bescuits es refreden es prepara la nata. Per a que la nata munte bé la nata líquida ha d’estar ben freda i també el recipient on es muntarà. Comença a muntar-se poc a poc i va pujant-se la velocitat de les varetes. Quan comence a espessar s’incorpora el sucre, el suc i la ratlladura de llimona i continua muntant-se fins que queden pics.

Quan els bescuits estiguen freds ja es podrà muntar el pastís. Es posa un bescuit en la base, es posa la melmelada sobre, després la nata muntada i per últim l’altre bescuit. Finalment, amb l’ajuda d’un colador s’empolvora la superfície amb el sucre glassé i ja es podrà servir.
Acompanyat d’una tassa de té amb llet és un mosset fantàstic.



BON APPÉTIT

La semana que ve, la següent…

                                                               ***

¡Soy un desastre! Empecé el curso con un nuevo reto y no ha pasado ni un mes y ya he fallado... El mes de octubre no publiqué la receta británica del mes, pero el mes de noviembre tendréis doble ración! Hoy os traigo la primera, el pastel de Victoria.


                      
Según recetas o libros, puede encontrarse como bizcocho de Victoria o sándwich Victoria. Este pastel consta de un bizcocho, llamado Victoria, y el resultado es como si fuese un sándwich con mermelada y nata montada dentro. He leído que recibe este nombre porque la reina Victoria de Inglaterra le gustaba mucho comer este pastel a la hora del té, y por lo tanto, hoy este pastel va unido al té de las cinco tan popular en el Reino Unido. 


La peculiaridad de este bizcocho es su sabor tan intenso y delicioso a mantequilla, debido a que lleva la misma cantidad de mantequilla que de harina y azúcar. Además, se sirve generalmente con mermelada de fresa o frutos rojos y nata montada o crema de mantequilla suave. Como se puede ver en la foto, abusé un poco de la nata, y cuando se trata de servir no es muy elegante, pero la nata le va perfecta  y no sobró nada, así que recomiendo que  para montar el pastel, lo hagáis con la mermelada de frutos rojos y la nata servidla a parte para que la gente se ponga toda la que quiera.

Ingredientes: (molde de 18 cm)

Bizcocho
- 175 gr mantequilla (a temperatura ambiente)
-175 gr de harina
-2 cucharadas de azúcar
-3 huevos
-175gr harina de trigo
- 2 cucharaditas de  levadura en polvo (baking powder)

Relleno
- 200 ml nata para montar
- 2 cucharadas de azúcar glasé
-1 cucharadita de zumo de limón
- 1 cucharadita de ralladura de limón
-4 cucharadas mermelada de fresas
- azúcar glasé para decorar


Preparación:
Se calienta el horno a 180 º, se untan dos moldes con mantequilla, se forran de papel para hornear y se vuelven a untar con mantequilla y un poco de harina. Se bate la mantequilla con el azúcar con una batidora eléctrica hasta que se integran bien. Se baten los huevos aparte y poco a poco se van añadiendo a la mantequilla. Se tamiza la harina con la levadura, se incorpora a la mantequilla y se mezcla. Es una masa bastante compacta, si no se puede trabajar bien, se puede agregar una cucharadita o dos de agua caliente.
Se divide la masa en los dos moldes y se introducen en el horno durante 25-30 minutos. Cuando los bizcochos están listos, se sacan del horno, se dejan unos 30 segundos en el molde, se desmoldan y se dejan enfriar sobre una rejilla. Mientras que los bizcochos se enfrían se prepara la nata.
Para que la nata monte bien,  la nata líquida debe estar fría y también el recipiente donde se montará.  Se empieza a montar lentamente y después  se va subiendo la velocidad de las varillas. Cuando comience a espesar, se añade el azúcar, el zumo y la ralladura de limón y se continúa batiendo hasta que se formen picos. Cuando los bizcochos estén fríos se podrá montar el pastel.
Se pone un bizcocho en la base,  se unta con la mermelada, luego se añade la nata encima y por último se cubre con el otro bizcocho.
Finalmente, con la ayuda de un colador se espolvorea con azúcar glasé y ya estará listo para servir.
Acompañado por una taza de té con leche es un fantástico bocado.


BON APPÉTIT

La semana que viene la siguiente…


                                                    ***

I am a completely mess! I began the year with a new challenge and it has passed not even one month and I have already failed... In October I did not published the British recipe of the month, but in November you will have double bunch! Today I bring you the first one, Victoria's cake. 



According to different recipes or books it can be called as Victoria's sponge cake or Victoria’s sandwich. This cake is composed of a sponge cake, called Victoria, and it is assembled as a sandwich with jam and cream inside. I have read that it receives this name because the queen Victoria of England liked to eat this cake at tea time, and therefore, today this cake is joined to the five o’clock tea time so popular in the United Kingdom. 



The peculiarity of this sponge cake is its so intense and delicious butter flavour, due to the fact that it takes the same quantity of butter, flour and sugar. In addition, it is usually served with strawberry or berries jam and cream or butter cream. As you can see in the photo, I put too much cream, and to serve it is not very elegant, but the cream is perfect with the sponge cake (and there was no cream left when I made it), so I recommend to assemble the cake with the jam  and serve the cream apart.

Ingredients: ( 18 cm tins)

Sponge cake
- 175 g butter (at room temperature)
-175 g caster sugar
-3 eggs
-175gr flour
- 2 teaspoons of baking powder

Filling
- 200 ml double cream
- 2 tablespoons of icing sugar
-1 teaspoon of lemon juice
- 1 teaspoon of grated zest of lemon
-4 tablespoons of strawberry jam
- icing sugar to decorate


Preparation:
Heat the oven to 180 º, grease two tins with butter, cover them with baking paper and grease again with butter and dust with a bit of flour.
Then cream the butter and sugar together with an electric mixer until you get a pale and fluffy mixture. Beat the eggs apart and add to the butter little by little until mousy. Sift the flour with the baking powder and add it to the butter and mix. It is a compact mixture, if the consistency is not right; add a teaspoon or two of hot water.
Now divide the mixture equally between the two tins, place them in the oven about 25-30 minutes. When the sponge cakes are cooked, remove them from the oven, then after 30 seconds turn them out onto a wire cooling tray and leave them to cool.
While the sponge cakes cool, prepare the cream. In order to whip the double cream well, it must be cold and also the container where it will be whipped. The speed of the mixer has to be slow at the beginning. When it begins to thicken, add the icing sugar, the juice and the grated zest of lemon and continues beating until peaks are formed.

When the sponge cakes are cold you can assemble the cake. Place a sponge cake onto a cake plate, spread the jam, then the cream and then cover with the other sponge cake. Finally, dust with icing sugar and it will be ready to serve.

Served with a cup of tea with milk it is a fantastic bite!



 BON APPÉTIT

Next week the next British recipe of the month…

4 comentaris: