Un dels avantatges de ser un país amb molta immigració és que poc a poc als supermercats pots trobar ingredients d’altres països, que abans era impossible imaginar.
Aquest és el cas de la iuca. Un tubercle procedent de Sud-amèrica, molt comú a països com Perú o Equador. Ja feia molt de temps que quan anava al supermercat i la veia al passadís de les verdures hi havia una atracció entre nosaltres. Vaig buscar a internet i el sud-americans la utilitzen molt per fer “tortillas”.
Quan vaig decidir participar al concurs de l’Exquisit, tenia clar que aquest ingredient havia d’estar present a la recepta. Aleshores, buscant receptes vaig veure que en un restaurant d’Andalusia la utilitzaven per fer bunyols.
Ací va la meua segon i última recepta per al concurs de l’Exquisit.
Ingredients: (30-40 bunyols)
- 1 iuca (1-1,5kg)
- 1 ou
- 250 gr de formatge d’ovella
- 1 culleradeta de bicarbonato
- Oli de girasol
- Sal
- Mel
Preparació:
Es pela la iuca, es cou i quan ja estiga tendra (després de 30 minuts), es tritura amb la batidora fins que quede una massa homogènia.
S’afig l’ou, la sal, el formatge ratllat, el bicarbonat i es remou tot.
Es deixa reposar durant 30 minuts. Una vegada ja estiga reposada, es formen porcions menudes amb dos culleretes, o amb les mans banyades, i es frigen en una paella amb abundant oli calent.
Quan es bunyols estiguen daurats, s’escorren i es posen sobre paper absorbent.
Aquests bunyols s’han de menjar calents i acompanyats amb mel o una salsa feta amb mostassa i mel per a que li done un contrast dolç.
Si el formatge d’ovella vos pareix molt fort podeu utilitzar un altre més suau, com un semicurat.
Es sabor és potent i deliciós.
BON APPÉTIT
He hagut de mirar com es deia yuca en holandes, per saber si aqui els puc trobar i crec q si...aixi q els tastarem!
ResponEliminaGracies per participar de nou!
Una abraçada,
No he probado nunca a cocinar con yuca y cada vez hay más en las fruterías...Igual con esta receta me animo.
ResponEliminaSuerte en el concurso.
Besos
pues justo tengo una en el frigo...quizás me anime no?...
ResponElimina