dilluns, 16 de desembre del 2013

CANELONS DE POLLASTRE I BOLETS

Aquesta recepta la vaig fer quan va començar la temporada de bolets i ens va agradar tant que pense repetirla moltes vegades. El que fa que aquestos canelons siguen tan especials és la salsa beixamel especiada. Té un sabor amb tants matissos que no pots deixar de menjar-ne! És una recepta perfecta per a aprofitar les restes de pollastre al forn, segur que en aquestes festes feu algun pollastre, així que vos recomane que els proveu!






Ingredients: (4 persones)
- la carn de mig pollastre rostit gran esmicolat
- 20 fulls de pasta per a canelons
- 2 cullerades de mantega
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 200 gr d'esclatasangs o qualsevol tipus de bolets
- 100 gr de formatge ratllat (cheddar)

per a la salsa
- 1 ceba menuda, pelada i partida per la meitat
- 1 litre de llet
- 2 fulles de llorer
- 2 rames de timonet
- 1 culleradeta de pebre negre
- 75 gr de mantega
- 65 gr de farina
- 1 culleradeta de nou moscada
- 50 ml de nata



Preparació:
Es comença fent la salsa. En una cassola es posa la llet amb la nata, la ceba, els fulls de llorers, el timonet i pebre negre. Quan comence a bullir es retira del foc i es deixa reposar 20 minuts per a que la llet agafe bé tots els sabors.

Es posa una cassola gran amb aigua i sal al foc, on més tard bullirem la pasta.

Passats els 20 minuts, es tona a posar al foc la llet fins que bulla una altra vegada i es cola. En una altra cassola es fonen els 75 gr de mantega, s'afig la farina i es cuina 2-3 minuts. Es retira del foc i gradualment s'incorpora la llet calenta removent amb una vareta. Es torna a posar al foc baix i es deixa coure 10 minuts, sense parar de remoure, fins que espesse. S'assaona amb sal, pebre i nou moscada i es reserva.

Es precalfa el forn a 180º.

En l'aigua que en posat al foc prèviament es bullen els fulls de pasta segons les indicacions del paquet (uns 12 minuts). Quan estiguen cuites es posen en aigua freda i després es posen damunt d'un drap net i sec.

En una paella es fon una cullerada de mantega amb una d'oli i s'incorporen els bolets nets i llaminats, s'assaonen amb sal i pebre i es deixen coure uns 3-4 minuts. S'incorpora el pollastre esmicolat i la meitat de la salsa. Aquest serà el farcit del canelons.

Es plena cada full de pasta amb una cullerada i mitja de farcit i van posant-se els canelons en una font per a forn sobre una fina capa de salsa. Quan estiguen tots muntats es cobreixen amb la salsa que ha sobrat i s'empolvoren amb el formatge ratllat.

S'introduix al forn durant 30 minuts, fins que la superfície estiga daurada.



BON APPÉTIT

                                                                 ***

CANELONES DE POLLO Y SETAS

Esta receta la hice cuando comenzó la temporada de setas y nos gustó tanto que pienso repetirla muchas veces. Lo que hace que estos canelones sean tan especiales es la salsa bechamel especiada. Tiene un sabor con tantos matices que no puedes dejar de comer! Es una receta perfecta para aprovechar los restos de pollo al horno, seguro que en estas fiestas preparáis algún pollo, así que os recomiendo que los probéis!






Ingredientes: (4 personas)
- la carne de medio pollo asado grande desmenuzado
- 20 hojas de pasta para canelones
- 2 cucharadas de mantequilla
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 200 gr de níscalos o cualquier tipo de setas
- 100 gr de queso rallado (cheddar) 


 para la salsa 
 - 1 cebolla pequeña, pelada y partida por la mitad  
- 1 litro de leche  
- 2 hojas de laurel  
- 2 ramas de tomillo  
- 1 cucharadita de pimienta negra  
- 75 gr de mantequilla  
- 65 gr de harina  
- 1 cucharadita de nuez moscada  
- 50 ml de nata




Preparación:
Se empieza haciendo la salsa. En una cazuela se pone la leche con la nata, la cebolla, las hojas de laurel, el tomillo y pimienta negra. Cuando empiece a hervir se retira del fuego y se deja reposar 20 minutos para que la leche coja bien todos los sabores.  


Se pone una cazuela grande con agua y sal al fuego, donde más tarde se hervirá la pasta.  

Pasados ​​los 20 minutos, se vuelve a poner al fuego la leche hasta que hierva otra vez y se cuela. En otra cacerola se funden los 75 gr de mantequilla, se añade la harina y se cocina 2-3 minutos. Se retira del fuego y gradualmente se incorpora la leche caliente removiendo con una varilla. Se vuelve a poner a fuego lento  y se deja cocer 10 minutos, sin parar de remover, hasta que espese. Se sazona con sal, pimienta y nuez moscada y se reserva.  

Se precalienta el horno a 180 º.  

En el agua que se puso al fuego previamente se hierven las hojas de pasta según las indicaciones del paquete (unos 12 minutos). Cuando estén cocidas se ponen en agua fría y después se ponen encima de un paño limpio y seco.  

En una sartén se derrite una cucharada de mantequilla con una de aceite y se incorporan las setas limpias y laminadas, se sazonan con sal y pimienta y se dejan cocer unos 3-4 minutos. Se incorpora el pollo desmenuzado y la mitad de la salsa. Este será el relleno del canelón. 

 Se llena cada hoja de pasta con una cucharada y media de relleno y se ponen los canelones en una fuente para horno sobre una fina capa de salsa. Cuando estén todos montados se cubren con la salsa que ha sobrado y se espolvorean con el queso rallado.  

Se introducen en el horno durante 30 minutos, hasta que la superficie esté dorada.




BON APPÉTIT

2 comentaris: