divendres, 28 de juny del 2013

LASANYA DE CARN AMB TRES FORMATGES

Després d'un mes de preparar i corregir exàmens, treballs, d'avaluacions i reunions amb pares, alumnes i professors, i després d'un curs marcat per les tan visibles retallades en l'educació i l'estrés per l'incògnita del que ens depararà el proper curs... per fi han arribat les VACANCES!! Demà pense alçar-me a les mil,  desdejunar tranquil·lament i després em faré les maletes perquè el diumenge men vaig dues setmanes a fer un curs de formació per a profes d'anglés a Exeter (UK). Dues setmanes fora de la cuina però disfrutant de la cuina anglesa que a mi tant m'agrada. Quan torne tindré dos dies per descansar i portar-vos una recepta per al concurs de Juana i després acabaré el mes de juliol al Marroc. Així que aquesta recepta és un poc una recepta  Fins-agost!


Estic segura que tots teniu la vostra recepta de lasanya de carn que vos agrada molt i no voleu canviar però si vos agrada notar la cremositat i el sabor dels formatges aquesta recepta és la bona! I que hi ha millor com una bona lasanya per començar bé les vacances?

Ingredients: 4 fartonets

Per a la salsa bolonyesa
- 1 ceba picada
- 1 carlota picada
- 1/2 rama d'api picat
- 2 dents d'all picats
- 400 gr de carn picada de vedella
- 1/2 got de vi negre
- 200 ml de tomaca triturada
- 1 culleradeta d'orenga
- 1 culerada de jolivert fresc picat
- 1 got de caldo de carn
- sal i pebre

Per a la resta de la lasanya
- 2 cullerades de mantega
- 200 gr de xampinyons,
- 2 cullerades de jolivert fresc picat
- 9-12 fulls de lasanya (al gust)
- 250 gr de brullo
- 1 ou
- 150 gr de mozzarella (a rodanxes o ratllada)
- 115 gr de formatge parmesà o Chedar
- sal i pebre

Preparació:
Es comença fent la salsa bolonyesa. En una cassola amb dos cullerades d'oli es sofrig la ceba amb la carlota, l'api i l'all ,tot ben picat, durant 5 minuts, a baixa temperatura. S'afig la carn picada i es cuina 5 minuts més sense para de remoure i barrejar. S'aboca el vi i es deixa coure 2 minuts. Després s'incorpora la tomaca, l'orenga i el jolivert picats, la meitat del caldo i s'assaona amb sal i pebre. Es remou bé, es porta a ebullició, es cobreix amb la tapa i es deixa coure a foc baix 30 minuts, removent de tant en tant.
Mentrestant, en una altra paella es fonen les dos cullerades de mantega i es cuinen els xampinyons nets i tallats a quarts. S'assaonen amb sal i pebre i quan ja estiguen tendres es trauen del foc i es barregen amb dos cullerades  de jolivert fresc picat.
Passada la mitja hora de cocció de la salsa, es destapa, s'aboquen els xampinyons i la resta del caldo (la salsa no ha d'estar seca), es cou un parell de minuts més i  es reserva.
 En un bol menut es posa el brullo amb l'ou batut, s'assaona amb sal i pebre al gust, es remou i ja tindrem a punt tots els ingredient per a muntar la lasanya.
 Pel que fa als full de pasta, cadasqú que utilitze el que més li agrade: pasta fresca o fulls precuinats (no necessiten cocció prèvia) o fulls de pasta secs (que s'han de bullir abans o posar en remull).
Quan ja tingam clar el tipus de pasta que anem a utilitzar s'unta un motle amb mantega, es posa una capa de pasta, es cobreix amb la salsa bolonyesa i es posa una capa de mozarella. Després es posa una altra capa de pasta i es repeteix el procés dues vegades més fins que s'acabe la salsa. L'última capa ha de ser de pasta i damunt se li posa el brullo i s'empolvora amb el parmesà o cheddar ratllat. Jo, abans de posar el brullo li pose una capa de pernil dolç i ja està per a morir-se!!
S'introduix al forn precalfat a 180º durant 30 minuts i 5 minuts més al gratinador. El resultat espectacular!





BON APPÉTIT I...

BONES VACANCES D'ESTIU!


                                                          ***

LASAÑA DE CARNE CON TRES QUESOS

Después de un mes de preparar y corregir exámenes, trabajos, de evaluaciones y reuniones con padres, alumnos y profesores, y después de un curso marcado por los tan visibles recortes en la educación y el estrés por la incógnita del que nos deparará el próximo curso ... por fin han llegado las VACACIONES! Mañana pienso levantarme a las mil, desayunar tranquilamente y después me haré las maletas porque el domingo me voy dos semanas a hacer un curso de formación para profesores de inglés en Exeter (UK). Dos semanas fuera de la cocina pero disfrutando de la cocina inglesa que a mí tanto me gusta. Cuando vuelva tendré dos días para descansar y traeros una receta para el concurso de  Juana y luego terminaré el mes de julio en Marruecos. Así que esta receta es un poco una receta Hasta-agosto!


Estoy segura de que todos tenéis vuestra receta de lasaña de carne que os gusta mucho y no queréis cambiar pero si os gusta notar la cremosidad y el sabor de los quesos esta receta es la buena! Y que hay mejor que una buena lasaña para empezar bien las vacaciones? 


 Ingredientes: 4 glotones  
Para la salsa boloñesa 
- 1 cebolla picada  
- 1 zanahoria picada  
- 1/2 rama de apio picado  
- 2 dientes de ajo picados  
- 400 gr de carne picada de ternera  
- 1/2 vaso de vino tinto  
- 200 ml de tomate triturado  
- 1 cucharadita de orégano  
- 1 culerada de perejil fresco picado  
- 1 vaso de caldo de carne  
- sal y pimienta  

Para el resto de la lasaña 
- 2 cucharadas de mantequilla  
- 200 gr de champiñones,  
- 2 cucharadas de perejil fresco picado  
- 9-12 hojas de lasaña (al gusto)  
- 250 gr de requesón  
- 1 huevo  
- 150 gr de mozzarella (en rodajas o rallada)  
- 115 gr de queso parmesano o Cheddar
- sal y pimienta  

Preparación:  
Se empieza haciendo la salsa boloñesa. En una cazuela con dos cucharadas de aceite se sofríe la cebolla con la zanahoria, el apio y el ajo, todo bien picado, durante 5 minutos, a baja temperatura. Se añade la carne picada y se cocina 5 minutos más sin parar de remover y mezclar. Se vierte el vino y se deja cocer 2 minutos. Luego se incorpora el tomate, el orégano y el perejil picados, la mitad del caldo y se sazona con sal y pimienta. Se remueve bien, se lleva a ebullición, se cubre con la tapa y se deja cocer a fuego bajo 30 minutos, removiendo de vez en cuando.  

 Mientras tanto, en otra sartén se funden las dos cucharadas de mantequilla y se cocinan los champiñones limpios y cortados en cuartos. Sazonan con sal y pimienta y cuando ya estén tiernas se sacan del fuego y se mezclan con dos cucharadas de perejil fresco picado.  

Pasada la media hora de cocción de la salsa, se destapa, se vierten los champiñones y el resto del caldo (la salsa no debe estar seca), se cuece un par de minutos más y se reserva.  En un bol pequeño se pone el requesón con el huevo batido, se sazona con sal y pimienta al gusto, se remueve y ya tendremos a punto todos los ingrediente para montar la lasaña.  

Respecto a los hoja de pasta, cada uno que utilice las que más le gusten: pasta fresca u hojas precocinados (no necesitan cocción previa) u hojas de pasta secos (que se han de hervir antes o poner en remojo).  

Cuando ya tengamos claro el tipo de pasta que vamos a utilizar unta un molde con mantequilla, se pone una capa de pasta, se cubre con la salsa boloñesa y se pone una capa de mozarella. Después se pone otra capa de pasta y se repite el proceso dos veces más hasta que se termine la salsa. La última capa debe ser de pasta y encima se le pone el requesón y  se espolvorea con el parmesano o cheddar rallado. Yo, antes de poner el requesón le pongo una capa de jamón dulce y ya está para morirse!  
Se introduce en el horno precalentado a 180 º durante 30 minutos y 5 minutos más al gratinador. El resultado espectacular!




BON APPÉTIT Y. .. 


 BUENAS VACACIONES DE VERANO!



diumenge, 2 de juny del 2013

ENGLISH MUFFINS

Encara que pel nom s'espera que una muffin siga una magdalena en Anglaterra aquest és el nom que tenen aquestos panets que també s'anomenen Breakfast muffins. En els desdejunis anglesos es serveixen partits per la meitat, torrats i acompanyats de mantega i melmelada o amb ingredients salats com formatge i pernil dolç o inclós amb uns ous Benedictine. Són uns panets molt fàcils de fer i no necessiten molt de temps de fermentació, com altres pans britànics com els Scones o el Soda bread. El més curiós d'aquests pans és que no es couen al forn sinó a la planxa!



Ingredients: (12 muffins)

-          450 gr de farina
-          300 ml de llet tèbia
-          15 gr de llevat fresc
-          ½ culleradeta de sal
-          ½ culleradeta de sucre
-          15 ml d’oli o mantega fosa
-          Farina d’arròs


Preparació:

Es tamissa la farina amb la sal en un bol gran. S’incorpora el llevat  i el sucre a la meitat de la llet i es remou fins que es dissolguen. S’afig la resta de la llet i l’oli. Es fa un clot al mig de la farina i s’aboquen els ingredients líquids. Es pasta primer en el bol i després sobre una superfície enfarinada. Quan la massa no estiga apegalosa, ja estarà a punt. Es fa una bola, es posa en un bol, es cobreix amb paper film untat amb oli i es deixa reposar 1 hora, fins que doble la massa. Quan la massa s’haja unflat, es torna a pastar sobre una superfície enfarinada i s’estén amb un corró fins que quede una capa d’un centímetre. Amb un talla-pastes (jo vaig utilitzar el tercer més menut) es tallen els 12 cercles, s’empolvoren amb farina d’arròs, es cobreixen i es deixen reposar 20 minuts. Passat aquest temps es calfa la plancha, s’engreixa un poc i a temperatura mitja aniran fent-se les muffins uns 7 minuts per cada costat.  Finalment es deixen refredar un poc en una reixeta i es servixen tebis acompanyats dels ingredients que més vos agraden, dolços o salats. 


BON APPÉTIT

                                                                          ***


Aunque por el nombre se espera que una muffin sea una magdalena en Inglaterra este es el nombre que tienen estos panecillos que también se llaman Breakfast muffins. En los desayunos ingleses se sirven partidos por la mitad, tostados y acompañados de mantequilla y mermelada o con ingredientes salados como queso y jamón dulce o incluso con unos huevos Benedictine. Son unos panecillos muy fáciles de hacer y no necesitan mucho tiempo de fermentación, como otros panes británicos como los Scones o el Soda bread. Lo más curioso de estos panes es que no se cuecen al horno sino a la plancha!






Ingredientes: (12 muffins)



-           450 gr de harina

-           300 ml de leche tibia

-           15 gr de levadura fresca

-           ½ cucharadita de sal

-           ½ cucharadita de azúcar

-           15 ml de aceite o mantequilla derretida

-           Harina de arroz





Preparación:



Se tamizado la harina con la sal en un tazón grande. Se incorpora la levadura   y el azúcar a la mitad de la leche y se remueve hasta que se disuelvan. Se añade el resto de la leche y el aceite. Se hace un hoyo en medio de la harina y se vierten los ingredientes líquidos. Se amasa primero en el tazón y luego sobre una superficie enharinada. Cuando la masa no esté pegajosa, ya estará listo. Se hace una bola, se pone en un bol, se cubre con papel film untado con aceite y se deja reposar 1 hora, hasta que doble la masa. Cuando la masa haya hinchado, se vuelve a amasar sobre una superficie enharinada y se extiende con un rodillo hasta que quede una capa de un centímetro. Con un cortapastas (yo utilicé el tercero más pequeño) se cortan los 12 círculos, se espolvorean con harina de arroz, se cubren y se dejan reposar 20 minutos. Pasado este tiempo se calienta la plancha, engorda un poco ya temperatura media Hari haciéndose las muffins unos 7 minutos por cada lado.   Finalmente se dejan enfriar un poco en una rejilla y se sirven tibios acompañados de los ingredientes que más os gusten, dulces o salados. 





BON APPÉTIT