dilluns, 28 de gener del 2013

PASTÍS DE BRUSSEL·LES I SALAMI



No, aquesta recepta no és de Brussel·les, encara que si allí la provaren segur que els agradaria. L’ingredient principal d’aquest recepta és la col de brussel·les, una verdura d’hivern que té els seus origens en Brussel·les i que, tot i que es rica en moltes vitamines i molt sana, és poc apreciada, especialmente entre els xiquets. La veritat és que les cols de brussel·les, si no les acompanyes dels ingredients adequats, tenen un sabor molt fort i poc atractiu.
La recepta de hui és una recepta d’aprofitament. Aprofitant uns quants ingredients que estaven solts en la nevera va sorgir aquesta fantàstica recepta. Aquest tipus de pastís-quiche és molt recurrent en la meua cuina quan han quedat unes poques verdures i ous. Si voleu fer la recepta més sana podeu sustituir la nata per un iogurt natural. 



Ingredients: (4 persones)
-          1 base de pasta fullada
-          200 ml de nata líquida
-          3 ous
-          50 gr de formatge mozzarella ratllat
-          6 tallades de salami
-          10 cols de Brusseles
-          Sal i pebre

Preparació:
El pastís de la fotografia el vaig fer en dos motles diferents (15x12cm aprox.) i amb aquestos ingredients vam tindre Àlex i jo per a sopar i dinar al dia següent, acompanyat d’una amanida verda. Jo vaig a donar-vos la recepta tal qual la vaig fer jo però amb aquestos ingredients ho podeu fer amb un motle més gran.

Primer, es bullen les cols de Brusseles en una olla amb aigua i sal 10 minuts (aprox.) Mentres, es divideix la pasta fullada en dos i es forren dos motles (o es posa la massa sencera en un motle més gran o es divideix en 4 i es posa en motles individuals). Es punxa la pasta amb una forqueta, es cobreix amb paper de forn i cigrons i s’introdueix al forn, precalfat a 180º, durant 15 minuts.
Quan les cols estiguen tendres, es parteixen per la meitat i es barregen amb els tres ous batuts, la nata líquida, la mozzarella, el salami tallat a trossets i s’assaona amb sal i pebre. Es trauen els motles amb  la pasta fullada del forn, es lleven els cigrons i el paper i es cobrixen amb la barreja anterior. S’introduixen al forn durant 20 minuts o fins que la massa estiga cuita i daurada.

BON APPÉTIT

                                                                      ***

PASTEL DE BRUSELAS Y SALAMI

No, esta receta no es de Bruselas, aunque si allí la probaran, seguro que les gustaría. El ingrediente principal de este receta es la col  de bruselas, una verdura de invierno que tiene sus orígenes en Bruselas y que, aunque es rica en muchas vitaminas y muy sana, es poco apreciada, especialmente entre los niños. La verdad es que las coles de bruselas, si no las acompañas de los ingredientes adecuados, tienen un sabor muy fuerte y poco atractivo.
La receta de hoy es una receta de aprovechamiento. Aprovechando unos cuantos ingredientes que estaban sueltos en la nevera surgió esta fantástica receta. Este tipo de pastel-quiche es muy recurrente en mi cocina cuando han quedado unas pocas verduras y huevos. Si queréis hacer la receta más sana podéis sustituir la nata por un yogur natural. 



Ingredientes: (4 personas)
-           1 base de hojaldre
-           200 ml de nata líquida
-           3 huevos
-           50 gr de queso mozzarella rallado
-           6 lonchas de salami
-           10 coles de Bruselas
-           Sal y pimienta

Preparación:
El pastel de la fotografía lo hice en dos moldes diferentes (15x12cm aprox.) Y con estos ingredientes tuvimos Álex y yo para cenar y comer al día siguiente, acompañado de una ensalada verde. Yo voy a daros la receta tal cual la hice yo,pero podéis hacer la misma receta con un molde más grande.

Primero, se hierven las coles de Bruselas en una olla con agua y sal 10 minutos (aprox.) Mientras se divide el hojaldre en dos y se forran dos moldes (o se pone la masa entera en un molde más grande o se divide en 4 y se pone en moldes individuales). Se pincha la pasta con un tenedor, se cubre con papel de horno y garbanzos y se introduce en el horno, precalentado a 180 º, durante 15 minutos.
Cuando las coles estén tiernas, se parten por la mitad y se mezclan con los tres huevos batidos, la nata líquida, la mozzarella, el salami cortado en trocitos y se sazona con sal y pimienta. Se sacan los moldes con   el hojaldre del horno, se quitan los garbanzos y el papel y se cubren con la mezcla anterior. Se introducen en el horno durante 20 minutos o hasta que la masa esté cocida y dorada.

BON APPÉTIT

divendres, 25 de gener del 2013

BUTTERMILK SCONES



Whole kitchen en la seua proposta dolça per al mes de gener ens convida a preparar un clàssic escocés, Scones.

Els scones son uns panets típics de la gastronomia del Regne Unit. Encara que el seu origen és escocés, es un imprescidible de l'hora del té i els desdejunis en qualsevol casa britànica o irlandesa. Normalment son redons i es fan amb farina de blat, d'avena o ségol, mantega i llevat. Aquesta recepta l'he treta d'un llibre de cuina irlandesa on el buttermilk és molt utilitzat en la seua reposteria. Per ací es difícil trobar el buttermilk o sèrum de llet als supermercats però sempre es poden fer alternatives casolanes (com ja vos indique baix.)


Aquestos scones no porten sucre així que es poden menjar farcits amb ingredients dolços, com la melmelada o el xocolate, o amb ingredients salats, com el pernil i el formatge.
Per últim vos deixe un foto del Blackberry café en Thomastown (Ireland), una cafeteria molt acollidora en un poble molt menut prop de Kilkenny, on fa dos estius ens vam menjar uns dels millors scones que he provat mai amb una deliciosa melmelada de gerd casolana.




Ingredients (8-12 scones)

-          500 gr de farina
-          90 gr de mantega (tallada a cubs menuts)
-          1 culleradeta de llevat en pols
-          1 culleradeta de bicarbonat sòdic
-          1 culleradeta de sal
-          1 ou
-          250 ml de buttermilk ( o 250 ml de llet amb una cullerada (15ml) de suc de llima)

Preparació:

Si no tenim buttermilk, començarem preparant la llet amb el suc de llima i el deixarem reposar uns 10 minuts.
Es tamissa la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal en un bol gran. S’incorpora la mantega a cubs i es barreja amb la farina fins que quede una textura de molles de pa. Després, s’afig l’ou batut i es barreja. Seguidament, s’aboca el buttermilk poc a poc i es barreja fins tindre una massa homogènia. S’empolvora l’encimera amb farina i es pasta la massa un poc. Se li dona forma allargada i es talla en 8 o 12 trossets. Es cobrix una safata per a forn amb paper de cuina untat amb oli es posen els trossos de massa i s’introduixen al forn, precalfat a 180º, durant 15-20 minuts. 

 

Si vos apetix donar-li un toc de color, abans d’introduir-los al forn, amb un pinzell s’unten amb llet i s’empolvoren amb llavors de rosella.



BON APPÉTIT

                                                                ***
Whole kitchen en su propuesta dulce para el mes de enero nos invita a preparar un clásico escocés, scones.



Los scones son unos panecillos típicos de la gastronomía del Reino Unido. Aunque su origen es escocés, es un imprescidible de la hora del té y los desayunos en cualquier casa británica o irlandesa. Normalmente son redondos y se hacen con harina de trigo, de avena o centeno, mantequilla y levadura. Esta receta la he sacado de un libro de cocina irlandesa donde el Buttermilk es muy utilizado en su repostería. Por aquí es difícil encontrar el Buttermilk o suero de leche en los supermercados pero siempre se pueden hacer alternativas caseras (como ya os indico abajo.)






Estos scones no llevan azúcar así que se pueden comer rellenos con ingredientes dulces, como la mermelada o el chocolate, o con ingredientes salados , como el jamón y el queso.

Por último os dejo una foto del Blackberry café en Thomastown (Ireland), una cafetería muy acogedora en un pueblo muy pequeño cerca de Kilkenny, donde hace dos veranos nos comimos unos de los mejores scones que he probado nunca con una deliciosa mermelada de frambuesa casera .










Ingredientes (8-12 scones)



-           500 gr de harina

-           90 gr de mantequilla (cortada en cubos pequeños)

-           1 cucharadita de levadura en polvo

-           1 cucharadita de bicarbonato sódico

-           1 cucharadita de sal

-           1 huevo

-           250 ml de Buttermilk (o 250 ml de leche con una cucharada (15ml) de jugo de limón)



Preparación:



Si no tenemos Buttermilk, comenzaremos preparando la leche con el zumo de limón y lo dejaremos reposar unos 10 minutos.

Se tamiza la harina, la levadura, el bicarbonato y la sal en un bol grande. Se incorpora la mantequilla a cubos y se mezcla con la harina hasta que quede una textura de migas de pan. Después, se añade el huevo batido y se mezcla. Seguidamente, se vierte el Buttermilk poco a poco y se mezcla hasta tener una masa homogénea. Se espolvorea la encimera con harina y se amasa la masa un poco. Se le da forma alargada y se corta en 8 o 12 trocitos. Se cubre una bandeja para horno con papel de cocina untado con aceite se ponen los trozos de masa y se introducen en el horno, precalentado a 180 º, durante 15-20 minutos. 




 



Si os apete darle un toque de color, antes de introducirlos en el horno, con un pincel se untan con leche y se espolvorean con semillas de amapola.








BON APPÉTIT

divendres, 18 de gener del 2013

SWEET AND SOUR RIBS (COSTELLES AGREDOLCES)


 Whole kitchen en la seua proposta salada del mes de gener ens convida a preparar un clàssic de la cuina xinesa: Porc agredolç

El porc agredolç és un plat tradicional xinés, encara que hui en dia és molt popular en el món occidental i hi ha moltes versions del mateix.
La salsa agredolça xinesa està feta a base de sucre, quetxup, vinagre i salsa de soja. Tanmateix, jo vaig trobar aquesta recepta de costelles agredolces en Good Food que substituix la salsa de soja per la salsa Worcestershire.
Per tant, hui vos porte la versió britànica d'aquesta tan versionada recepta oriental. Una recepta molt recomanable!


Ingredients (2-3 persones)
- 900 gr-1kg de costelles de porc
- 1/2 l de suc de magrana

Salsa
- 5 cullerades d'almibar de magrana (200 ml de suc de magrana, suc de 1/2 llima i  1 cullerada de sucre)
- 4 cullerades de quetxup
- 4 cullerades de sucre moreno
- 1 cullerada de vinagre de vi negre
- 1/2 cullerada de salsa Worcestershire
- 1 culleradeta de comino
- 1 culleradeta de semilles de celiandre
- 1/2 culleradeta de gingebre molt




Preparació:
Es posen les costelles en una font per al forn i s'arruixen amb el suc de magrana i s'acaben de cobrir amb aigua. S'introduixen al forn, precalfat a una temperatura de 160º, i es deixen coure, tapades amb paper d'alumini, durant 2 hores.
Només s'introduix al forn, es prepara l'almíbar de magrana. Es posa el suc de magrana, el suc de llima i el sucre en una cassola, es posa al foc i es retira quan desaparega el sucre i tinga una consistència més espessa.
Més tard es prepara la salsa per a marinar les costelles. En una cassola, es posen tots els ingredients de la salsa (l'almíbar, el quetxup, el sucre, el vinagre, la salsa Wocerstershire, el comino, el celiandre i el gingebre) es barregen i es porten a ebullició. Quan comence a bullir, es retira del foc i es reserva fins que hagen passat les 2 hores de cocció de les costelles.
Quan les costelles estiguen a punt es trauen del forn i es trauen de la font amb el líquid. Es posen les costelles en una altra font ,es banyen amb la salsa, es tapen amb paper d'alumini i es reserven en la nevera, almenys una hora (encara que si ho feu el dia anterior quedarà millor).
Es precalfa el forn a 180º i s'introduixen les costelles amb la salsa durant 20 minuts i a mitat cocció se li pega la volta a les costelles per a que s'empapen bé de la salsa.
Les costelles es poden acompanyar amb un poc d'arròs basmati o unes verdures.


BON APPÉTIT

                                                                     ***

SWEET AND SOUR RIBS (COSTILLAS AGRIDULCES)

Whole kitchen en su propuesta salada del mes de enero nos invita a preparar un clásico de la cocina china: Cerdo agridulce  

El cerdo agridulce es un plato tradicional chino, aunque hoy en día es muy popular en el mundo occidental y hay muchas versiones del mismo.  
La salsa agridulce china está hecha a base de azúcar, ketchup, vinagre y salsa de soja. Sin embargo, yo encontré esta receta de costillas agridulces en Good Food que sustituye la salsa de soja por la salsa Worcestershire. Por tanto, hoy os traigo la versión británica de esta tan versionada receta oriental. Una receta muy recomendable!




Ingredientes (2-3 personas)
- 900 gr-1kg de costillas de cerdo
- 1/2 l de zumo de granada 


Salsa 
- 5 cucharadas de almíbar de granada (200 ml de zumo de granada, zumo de 1/2 limón y 1 cucharada de azúcar)
- 4 cucharadas de ketchup  
- 4 cucharadas de azúcar moreno  
- 1 cucharada de vinagre de vino tinto  
- 1/2 cucharada de salsa Worcestershire  
- 1 cucharadita de comino  
- 1 cucharadita de semillas de cilantro  
- 1/2 cucharadita de jengibre molido




Preparación:
Se ponen las costillas en una fuente para el horno y se rocían con el zumo de granada y se acaban de cubrir con agua. Se introducen en el horno, precalentado a una temperatura de 160 º, y se dejan cocer, tapadas con papel de aluminio, durante 2 horas.
En cuanto se introduce en el horno, se prepara el almíbar de granada. Se pone el jugo de granada, el zumo de lima y el azúcar en una cacerola, se pone al fuego y se retira cuando desaparezca el azúcar y tenga una consistencia más espesa.
Más tarde se prepara la salsa para marinar las costillas. En una cazuela, se ponen todos los ingredientes de la salsa (el almíbar, el ketchup, el azúcar, el vinagre, la salsa Wocerstershire, el comino, el cilantro y el jengibre) se mezclan y se llevan a ebullición. Cuando empiece a hervir, se retira del fuego y se reserva hasta que hayan pasado las 2 horas de cocción de las costillas.
Cuando las costillas estén a punto se sacan del horno y se sacan de la fuente con el líquido. Se ponen las costillas en otra fuente, se bañan con la salsa, se tapan con papel de aluminio y se reservan en la nevera, al menos una hora (aunque si lo haces el día anterior quedará mejor).
Se precalienta el horno a 180 º y se introducen las costillas con la salsa durante 20 minutos y a mitad cocción se le da la vuelta a las costillas para que se empapen bien de la salsa.
Las costillas se pueden acompañar con un poco de arroz basmati o unas verduras .



BON APPÉTIT


dilluns, 7 de gener del 2013

CUPCAKES DE PLÀTAN I TRUFA I EL DIA DE REIS

Quan era xicoteta, el dia després de reis sempre portavem a classe el nostre regal preferit per compartir-lo amb els companys de classe. Hui he tornat a la rutina i ,en lloc de portar els regals a la feina, he volgut compartir-los amb tots vosaltres i mostrar-vos les últimes receptes de les vacances.


Aquestos cupcakes van ser el berenar d'ahir i son el resultat de barrejar la magdalena de plàtan de la pastisseria Hummingbird i la trufa que em va sobrar per farcir el tortell de reis per a les postres.
El llibre de Les receptes de la pastisseria de Hummigbird  de Londres és un dels regals que els reis mags em portaren la nit del dissabte i no em vaig poder resistir ni un dia per estrenar-lo. Ací vos deixe una foto de la resta de regals:


Pareix el premi d'un concurs de cuina! I que contenta em vaig posar quan ho vaig obrir tot!!
Per a celebrar el dia de reis vaig fer el meu primer Tortell (Roscó) de Reis. Després de buscar varies receptes totes en van conduir a la recepta de Webos fritos. Així que com he fet la recepta tal i com apareix a la web, sols vos deixe una foto del meu tortell  amb l'enllaç a la recepta original.


Amb la recepta de Webos fritos em van ixir dos tortells mitjans. Jo el vaig farcir amb trufa:

Recepta de trufa
Ingredients: 
- 1 litre de nata per muntar
- 250 gr de xocolate negre fondant
- 50 gr de sucre

Preparació:
Es calfa la nata amb el sucre i abans de que comence a bullir, es lleva del foc, s'incorpora el xocolate trossejat, es remou i es torna a posar al foc fins que el xocolate es fonga per complet. Es posa en un bol gran, es tapa amb paper film i s'introduix a la nevera fins que la barreja estiga molt freda (al menys 2-3 hores, però millor fer-ho un dia abans).
Es trau de la nevera, es lleva el film, i amb una batedora de varetes elèctrica es bat una bona estona fins que quede la textura de la trufa. Es posa dins d'una màniga pastissera amb  l'embocadura 1M i es farcix el tortell.

Amb la meitat de la trufa vaig farcir copiosament els dos tortells mitjans i amb l'altra meitat vaig decorar els 12 cupcakes de plàtan.


La recepta dels cupcakes de plàtan va resultar deliciosa amb la trufa i les virutes de xocolate li van donar el toc perfecte!

 Recepta de magadalena de plàtan de Hummingbird

Ingredients: (12 cupcakes)
- 120 gr de farina
- 140 gr de sucre
- 1 cullerada de llevat en pols
- 1 culleradeta de canella molta
- 1 pessic de sal
- 80 gr de mantega a temperatura ambient
- 120 ml de llet sencera
- 2 ous
- 1 plàtan madur, esclafat

Preparació:
Es precalfa el forn a 180º. Es tamissa la farina en un bol i s'incorpora el sucre, el llevat en pols, la canella, la sal i la mantega i es barreja amb una pastadora elèctrica amb varetes (o una batedora elèctrica amb varetes), i es bat a velocitat lenta fins que els ingredients queden ben integrats amb una textura granulada.
S'afig la llet, poc a poc, sense para de batre i seguidament els ous.Finalment s'incorpora el platan esclafat i es barreja amb la massa.
Es forra un motles per a 12 cupcakes amb cistelletes de paper i s'omplin, un poc més de la meitat, amb la massa. S'introduix al forn durant 20 minuts i quan estiguen cuits es trauen del forn i es deixen refredar damunt d'una reixeta.

Quan les magdalenes estiguen fredes es poden banyar amb un poc d'almíbar, i ja estaran a punt per decorar-los amb la trufa. Amb una espàtula es posa una capa de trufa i amb una màniga pastissera, plena de trufa,  i l'embocadura 1M (per a cupcakes) es decoraran començant pel centre i pegant voltes fins cobrir tota la magdalena. Després s'empolcoren amb unes virutes de xocolate (fetes raspant el xocolate negre amb un pelador) El resultat és deliciós! Proveu-los!




BON APPÉTIT

                                                           ***

CUPCAKES DE PLÁTANO Y TRUFA Y EL DÍA DE REYES

Cuando era pequeña, el día después de Reyes siempre llevábamos a clase nuestro regalo preferido para compartirlo con los compañeros de clase. Hoy he vuelto a la rutina y, en lugar de llevar los regalos al trabajo, he querido compartirlos con todos vosotros y mostraros las últimas recetas de las vacaciones.



Estos cupcakes fueron la merienda de ayer y son el resultado de mezclar la magdalena de plátano de la pastelería Hummingbird y la trufa que me sobró para rellenar el roscón de reyes para el postre.
El libro de Las recetas de la pastelería de Hummigbird de Londres es uno de los regalos que los reyes magos me trajeron la noche del sábado y no me pude resistir ni un día para estrenarlo. Aquí os dejo una foto del resto de regalos:



Parece el premio de un concurso de cocina! Y que contenta me puse cuando lo abrí todo!
Para celebrar el día de reyes hice mi primer Roscón de Reyes. Después de buscar varias recetas todas en condujeron a la receta de WebOS fritos . Así que como he hecho la receta tal y como aparece en la web, sólo os dejo una foto de mi roscón con el enlace a la receta original.



Con la receta de Webó fritos me salieron dos roscones medianos. Yo le rellené con trufa:  


Receta de trufa 

Ingredientes:  
- 1 litro de nata para montar  
- 250 gr de chocolate negro fondant  
- 50 gr de azúcar  

Preparación: 
Se calienta la nata con el azúcar y antes de que empiece a hervir, se quita del fuego, se incorpora el chocolate troceado, se remueve y se vuelve a poner al fuego hasta que el chocolate se funda por completo. Se pone en un bol grande, se tapa con papel film y se introduce en la nevera hasta que la mezcla esté muy fría (al menos 2-3 horas, pero mejor hacerlo un día antes). Se saca de la nevera, se quita el film, y con una batidora de varillas eléctrica se bate un buen rato hasta que quede la textura de la trufa. Se pone dentro de una manga pastelera con la boquilla 1M y se rellena el roscón. 

  Con la mitad de la trufa rellené copiosamente los dos roscones medios y con la otra mitad decoré los 12 cupcakes de plátano.



La receta de los cupcakes de plátano resultó deliciosa con la trufa y las virutas de chocolate le dieron el toque perfecto!  


Receta de Magdalena de plátano de Hummingbird 

Ingredientes: (12 cupcakes) 
- 120 gr de harina  
- 140 gr de azúcar  
- 1 cucharada de levadura en polvo  
- 1 cucharadita de canela mucha  
- 1 pizca de sal  
- 80 gr de mantequilla a temperatura ambiente  
- 120 ml de leche entera  
- 2 huevos  
- 1 plátano maduro, aplastado  

Preparación:  
Se precalienta el horno a 180 º. Se tamiza la harina en un bol y se incorpora el azúcar, la levadura en polvo, la canela, la sal y la mantequilla y se mezcla con una amasadora eléctrica con varillas (o una batidora eléctrica con varillas), y se bate a velocidad lenta hasta que los ingredientes queden bien integrados con una textura granulada. Se añade la leche, poco a poco, sin para de batir y seguidamente los huevos.Finalment se incorpora el plátano aplastado y se mezcla con la masa.  
Se forra un molde para 12 cupcakes con cestillas de papel y se llenan, un poco más de la mitad, con la masa. Se introduce en el horno durante 20 minutos y cuando estén cocidos se sacan del horno y se dejan enfriar sobre una rejilla.  
Cuando las magdalenas estén frías se pueden bañar con un poco de almíbar, y ya estarán listos para decorarlos con la trufa. Con una espátula se pone una capa de trufa y con una manga pastelera, llena de trufa y la boquilla 1M (para cupcakes), se decorarán empezando por el centro y dando vueltas hasta cubrir toda la magdalena. Después se espolvorean con unas virutas de chocolate (hechas raspando el chocolate negro con un pelador) El resultado es delicioso! Os recomiendo que los probéis!





BON APPÉTIT