divendres, 19 d’agost de 2011

SEAFOOD CHOWDER

Greetings from Galway!! Després de portar ja unes setmanes per Irlanda he de dir que Galway i la zona de Connemara és la part que més m'ha agradat del païs. Encara que no té molts monuments ni museus importants Galway té molta vida i aixó és el que més m'agrada d'un lloc. A més al voltant té llocs espectaculars com els Cliffs of Moher, uns penya-segats preciosos que segons tinc entés van estar proposats per a les set meravelles naturals del món i després de passar el dia allí ja sé per què. A més, prop de Galway estan les illes Aran i ahir, aprofitant el dia tan soleiat del que gaudirem,vam anar a passar el dia a una, on vam poder muntar en bici i prendre el sol en la platja. Hui, com ja és costum ací, ha estat tot el matí plovent, així que hem anat a fer unes compres i he aprofitat per cuinar. 



Finalment vos porte una recepta amb peix, el Seafood chowder (caldereta o sopa de marisc). Aquest és un plat molt popular en els menús dels restaurants irlandesos, especialment ací a la costa. Encara que als restaurants ho posen com entrant, he comprovat que acompanyat amb un poc de pa és un plat ben contundent per menjar com a plat únic. La recepta original portava un poc de cansalada a trossets però hui m'abellia un plat sols de peix i l'he suprimida. El resultat ha estat fantàstic, hem repetit i tot! 

Esta nit anirem a provar el que, segons diuen per ací, és l'autèntic desdejuni irlandés, ostres amb una Guinness. Però mentres vos deixe amb el chowder.



Ingredients: (2-3 persones)
- 1 ceba
- 2 creïlles 
- 250 ml de caldo de peix (1 tassa i un poc més)
- 150 ml de llet (no arriba a 1 tassa)
- 300 gr de peix blanc (i també pot ser amb un poc de salmó)
- 50 gr de bacallà fumat
- 300 gr de clòtxines i cloïsses (cuinades al vapor i sense closca)
- 100 gr de gambes (bollides i sense corfa)
- 75 ml de nata líquida
- jolivert picat
- cebollí picat
- sal i pebre

Preparació:

Es pica la ceba i es sofrig en una olla gran amb dos cullerades d'oli o un poc de mantega. Es pelen les creïlles, es tallen a trossets ben menuts i quan la ceba estiga transparent s'afig la creïlla picada. De seguida s'incorpora el caldo de peix i la llet, es porta a ebullició, es tapa, es baixa el foc i es deixa coure fins que la creïlla estiga tendra. La creïlla s'utilitza per a que el caldo espesse així que quan estiga tendra amb una forqueta es xafa un poc la creïlla per a que quede una textura pareguda a una crema. S'afig el peix tallat a cubs i es deixa coure 3 minuts. Després s'incorpora la nata i es deixa bullir 30 segons. Finalment, s'afig el marisc (clòtxines, cloïsses i gambes) i quan torne a bullir es retira del foc. S'assaona amb un poc de sal, pebre, el jolivert picat i el cebollí picat  i es servix de seguida.





BON APPÉTIT

Demà cap a Irlanda del Nord...


                                                ***
Greetings from Galway! Después de llevar ya unas semanas por Irlanda debo decir que Galway y la zona de Connemara es la parte que más me ha gustado del país. Aunque no tiene muchos monumentos ni museos importantes Galway tiene mucha vida y eso es lo que más me gusta de un lugar. Además alrededor tiene lugares espectaculares como los Cliffs of Moher, unos acantilados preciosos que según tengo entendido estuvieron propuestos para las siete maravillas naturales del mundo y después de pasar el día allí ya sé por qué. Además, cerca de Galway están las islas Aran y ayer, aprovechando el día tan soleado del que disfrutamos, fuimos a pasar el día a una, donde pudimos montar en bici y tomar el sol en la playa. Hoy, como ya es costumbre aquí, ha estado toda la mañana lloviendo, así que hemos ido a hacer unas compras y he aprovechado para cocinar. 



Finalmente os traigo una receta con pescado, el Seafood Chowder (caldereta o sopa de marisco). Este es un plato muy popular en los menús de los restaurantes irlandeses, especialmente aquí en la costa. Aunque los restaurantes lo ponen como entrante, he comprobado que acompañado con un poco de pan es un plato muy contundente para comer como plato único. La receta original llevaba un poco de tocino a trocitos pero hoy me apetecía un plato sólo de pescado y lo he suprimido. El resultado ha sido fantástico, hemos repetido y todo! 

Esta noche iremos a probar lo que, según dicen por ahí, es el auténtico desayuno irlandés, ostras con una Guinness. Pero mientras os dejo con el Chowder.



Ingredientes: ( 2-3 personas)
- 1 cebolla
- 2 patatas 
- 250 ml de caldo de pescado (1 taza y un poco más)
- 150 ml de leche (no llega a 1 taza)
- 300 gr de pescado blanco (y también puede ser con un poco de salmón)
- 50 gr de bacalao ahumado
- 300 gr de mejillones y almejas (cocinadas al vapor y sin cáscara)
- 100 gr de gambas (hervida y sin cáscara)
- 75 ml de nata líquida
- Perejil picado
- Cebollino picado
- Sal y pimienta

Preparación:

Se pica la cebolla y se sofríe en una olla grande con dos cucharadas de aceite o un poco de mantequilla. Se pelan las patatas, se cortan en trocitos muy pequeños y cuando la cebolla esté transparente se añade la patata picada. Enseguida se incorpora el caldo de pescado y la leche, se lleva a ebullición, se tapa, se baja el fuego y se deja cocer hasta que la patata esté tierna. La patata se utiliza para que el caldo espese así que cuando esté tierna con un tenedor se pisa un poco la patata para que quede una textura parecida a una crema. Se añade el pescado cortado en cubos y se deja cocer 3 minutos. Después se incorpora la nata y se deja hervir 30 segundos. Finalmente, se añade el marisco (mejillones, almejas y gambas) y cuando vuelva a hervir se retira del fuego. Se sazona con un poco de sal, pimienta, el perejil picado y el cebollino picado y se sirve en seguida.





BON APPÉTIT

Mañana a Irlanda del Norte ...

dilluns, 15 d’agost de 2011

IRISH STEW

Em pregunte si pararà de ploure? El clima en Irlanda és un enigma, en el mateix dia pot ploure i al minut eixir un sol fantàstic que queda cobert pels núvols en questió de segons. Ahir vam poder gaudir d'un dia soleiat i vam fer un picnic a Cobh junt la mar. Hui no hem corregut la mateixa sort i des que ens hem alçat no ha parat de ploure i el cèl està gris... Però algo que he aprés estant ací és que no pots deixar que la plutja dirigisca la teua vida i per supost no ens hem quedat en casa. Hem anat a vore la Crawford Art gallery, després una tenda de discs i llibres i per últim el meu lloc preferit de Cork, l'English market. És un mercat fabulós, on pots trobar productes de tot típus, carn de la millor qualitat, peix fresc, fruites de tot arreu, dolços, pa, formatges deliciosos... mare meua se'm fa la boca aigua sols de recordar-ho... 

Anava amb la idea de comprar unes clòtxines i cloïsses per fer una recepta irlandesa que tenia al cap però ja se sap que quan el peix és fresc no sempre trobes el que vols i com no hi havien cloïsses he decidit fer un altre plat molt irlandés perfecte per un dia fred, l'Irish stew. Segons el llibre de receptes aquest és un guisat fet amb carn de corder, però parlant amb el carnisser m'ha dit que ací solen fer l'Irish stew amb carn de vedella, i m'ha posat una carn que tenia molt bona pinta. Els puristes diuen que s'ha de cuinar sols amb creïlles i ceba i s'acompanya amb carlotes cuinades a part, peró molta gent ho cuina tot junt i jo no vull ser purista així que jo ho he clavat tot a la mateixa cassola. La veritat és que és com un guisat dels que solc fer a casa peró molt més senzill i saníssim perquè no porta ni oli ni cap greix. 



Ingredients: (2 persones)
-500 gr de carn de vedella a cubs (o corder)
- 1 ceba
- 1 carlota
- 125 gr de creïlles
- jolivert fresc picat
- timonet fresc picat
- 1 got i 1/2 d'aigua 
- sal i pebre

Preparació:
Es pica la ceba i es posa en el fons d'una cassola com a base del guisat. Després es posa la carn damunt (tot açó fora del foc, en cru), s'assaona amb sal i pebre i es s'empolvora amb el jolivert i el timonet picats (molt més jolivert que timonet). Es posen les creïlles pelades i a trossos grans (si son menudes senceres) damunt de la carn i la carlota pelada i tallada a rodanxes. Es cobreix amb aigua (amb un got i un poquet més serà suficient) i es posa a foc fort. Quan comence a bullir es tapa la cassola, es baixa el foc i es deixa coure com a mínim mitja hora (o més a foc molt baix). També es pot cuinar al forn a 180º en una hora. Passat aquest temps, quan la creïlla estiga tendra, la carn cuita i el caldo reduït ja estarà a punt per servir amb un bon tros de pa. 




BON APPÉTIT

Que passeu una bona setmana! pròximes notícies des de Galway...

                                           ***

Me pregunto si parará de llover? El clima en Irlanda es un enigma, en el mismo día puede llover y al minuto salir un sol fantástico que queda cubierto por las nubes en cuestión de segundos. Ayer pudimos disfrutar de un día soleado e hicimos un picnic en Cobh junto al mar. Hoy no hemos corrido la misma suerte y desde que nos hemos levantado no ha parado de llover y el cielo está gris ... Pero algo que he aprendido estando aquí es que no puedes dejar que la lluvia dirija tu vida y por supuesto no nos hemos quedado en casa. Hemos ido a ver la Crawford Art gallery, después una tienda de discos y libros y por último mi lugar preferido de Cork, el English market. Es un mercado fabuloso, donde puedes encontrar productos de todo típo, carne de la mejor calidad, pescado fresco, frutas de todas partes, dulces, pan, quesos deliciosos ... madre mía,se me hace la boca agua sólo de recordarlo ... 

Iba con la idea de comprar unos mejillones y almejas para hacer una receta irlandesa que tenía en la cabeza pero ya se sabe que cuando el pescado es fresco no siempre encuentras lo que quieres y como no habían almejas he decidido hacer otro plato muy irlandés perfecto por un día frío, el Irish stew. Según el libro de recetas este es un guiso hecho con carne de cordero, pero hablando con el carnicero me ha dicho que aquí suelen hacer el Irish stew con carne de ternera, y me ha puesto una carne que tenía muy buena pinta. Los puristas dicen que hay que cocinarlo sólo con patatas y cebolla y se acompaña con zanahorias cocinadas a parte, pero mucha gente lo cocina todo junto y yo no quiero ser purista así que yo lo he metido todo en la misma cazuela. La verdad es que es como un guiso de los que suelo hacer en casa pero mucho más sencillo y sanísimo porque no lleva ni aceite ni grasa. 



Ingredientes: (2 personas)
-500 g de carne de ternera en cubos (o cordero)
- 1 cebolla
- 1 zanahoria
- 125 g de patatas
- Perejil fresco picado
- Tomillo fresco picado
- 1 vaso y 1 / 2 de agua 
- Sal y pimienta

Preparación:
Se pica la cebolla y se pone en el fondo de una cazuela como base del guiso. Luego se pone la carne encima (todo esto fuera del fuego, en crudo), se sazona con sal y pimienta y se espolvorea con el perejil y el tomillo picados (mucho más perejil que tomillo). Se ponen las patatas peladas y a trozos grandes (si son pequeñas enteras) sobre la carne y la zanahoria pelada y cortada en rodajas. Se cubre con agua (con un vaso y un poquito más será suficiente) y se pone a fuego fuerte. Cuando empiece a hervir se tapa la cazuela, se baja el fuego y se deja cocer como mínimo media hora (o más a fuego muy bajo). También se puede cocinar al horno a 180º durante una hora. Pasado este tiempo, cuando la patata esté tierna, la carne cocida y el caldo reducido ya estará listo para servir con un buen trozo de pan. 




BON APPÉTIT

Que paséis una buena semana! próximas noticias desde Galway ...

dijous, 11 d’agost de 2011

CHICKEN BREASTS STUFFED WITH APPLES AND WHITE PUDDING BAKED IN CIDER

PITS DE POLLASTRE FARCITS DE POMA I BUTIFARRA BLANCA AL FORN AMB SIDRA

Heu vist quin títol més llarg? Així era el de la recepta del llibre de cuina irlandesa! I és que tots els ingredients són tan importants en el plat que no se'n podien deixar cap en el títol. 

Com vos vaig prometre en l'última entrada, abans de deixar Kilkenny havia de preparar una altra recepta irlandesa d'aquest llibre. Demà canviem de ciutat i marxem a Cork així que hui després de passar pel Farm market he decidit fer aquesta deliciosa  recepta de pollastre. Segur que esteu pensant que totes les receptes irlandeses son de carn, després del guisat de salsitxes i aquesta, però a partir de demà estarem per àrees més costeres on el peix i el marisc estarà més al nostre abast.

Amb aquesta recepta he descobert dos nous ingredients: el white pudding i la sidra irlandesa (bé, la sidra ja la vaig provar ahir al pub però no en la cuina!). El white pudding és com una espècie de butifarra blanca, pareguda al blanquet, així que si voleu provar a fer aquest plat, i no en trobeu, podeu utilitzar el blanquet. La barreja de la dolçor de la poma amb el toc picant i salat del white pudding és tan deliciosa que fan una combinació perfecta per farcir el pollastre. 




Ingredients: (2 persones)

- 2 pits de pollastre (amb pell)
- 40 gr de white pudding (o blanquet)
- 1/2 poma
- un grapat menut de jolivert
- mitja cullerada de cebollí
- 30 gr de molla de pa
- 1 tassa de sidra irlandesa 
- 2 cullerades de nata
- 1/2 tassa de caldo de pollastre
- sal i pebre

Preparació:

Per preparar el farcit del pollastre, primer s'esmicola el white pudding en un bol. Es talla la poma a trossets molt menuts i s'afig al white pudding. S'incorpora la molla de pa (un poc banyada amb llet) i el jolivert i el cebollí picat. S'afigen dos cullerades de sidra i es barreja tot bé fins que quede una massa consistent. Després s'obrin els pits de pollastre per la meitat i es posa el farcit dins. Es tanquen els pits,es posen en una safata per al forn i s'assaonen amb sal i pebre. Al voltant dels pits es posa la sidra i el caldo de pollastre i s'introduix la safata tapada al forn durant 25 minuts a 180º. Passat este temps es destapa i es deixa al forn 20 minuts més a la mateixa temperatura (els últims 5 minuts al grill per a que quede cruixent). Es reserva el pollastre i els sucs de la cocció es posen en una cassola amb la nata i es porta a ebullició. S'afig un poc de cebollí picat, sal i pebre a la salsa, i quan ja estiga un poc espesa es retira del foc. El pollastre es servix amb uns trossos de poma i la salsa al voltant. Delicious!!



BON APPÉTIT


                                          ***
PECHUGAS DE POLLO RELLENAS DE MANZANA Y MORCILLA BLANCA HORNEADO CON SIDRA


¿Habéis visto qué título más largo? Así era el de la receta del libro de cocina irlandesa! Y es que todos los ingredientes son tan importantes en el plato que no se podían descartar en el título. 

Como os prometí en la última entrada, antes de dejar Kilkenny debía preparar otra receta irlandesa de este libro. Mañana cambiamos de ciudad y nos vamos a Cork así que hoy después de pasar por el Farm market he decidido hacer esta deliciosa receta de pollo. Seguro que estáis pensando que todas las recetas irlandesas son de carne, después del guiso de salchichas y esta, pero a partir de mañana estaremos por áreas más costeras donde el pescado y el marisco estará más a nuestro alcance.

Con esta receta he descubierto dos nuevos ingredientes: el white pudding y la sidra irlandesa (bueno, la sidra ya la probé ayer en el pub pero no en la cocina!). El white pudding es como una especie de morcilla blanca, parecida al blanquet, así que si queréis probar a hacer este plato, y no lo encontráis, podéis utilizar el blanquet. La mezcla de la dulzura de la manzana con el toque picante y salado del white pudding es tan deliciosa que hacen una combinación perfecta para rellenar el pollo. 




Ingredientes: (2 personas)

- 2 pechugas de pollo (con piel)
- 40 gr de white pudding (o blanquet)
- 1 / 2 manzana
- Un puñado pequeño de perejil
- Media cucharada de cebollino
- 30 gr de miga de pan
- 1 taza de sidra irlandesa 
- 2 cucharadas de nata
- 1 / 2 taza de caldo de pollo
- Sal y pimienta

Preparación:

Para preparar el relleno del pollo, primero se desmenuza el white pudding en un bol. Se corta la manzana en trocitos muy pequeños y se añade el white pudding. Se incorpora la miga de pan (un poco bañada en leche) y el perejil y el cebollino picado. Se añaden dos cucharadas de sidra y se mezcla todo bien hasta que quede una masa consistente. Después se abren las pechugas de pollo por la mitad y se pone el relleno dentro. Se cierran las pechugas, se ponen en una bandeja para el horno y se sazonan con sal y pimienta. Alrededor de las pechugas se pone la sidra y el caldo de pollo y se introduce la bandeja tapada al horno durante 25 minutos a 180 º. Pasado este tiempo se destapa y se deja en el horno 20 minutos más a la misma temperatura (los últimos 5 minutos al grill para que quede crujiente). Se reserva el pollo y los jugos de la cocción se ponen en una cazuela con la nata y se lleva a ebullición. Se añade un poco de cebollino picado, sal y pimienta a la salsa, y cuando ya esté un poco espesa se retira del fuego. El pollo se sirve con unos trozos de manzana y la salsa alrededor. Delicious!
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diumenge, 7 d’agost de 2011

DUBLIN CODDLE

Com ja vaig dir en l'última entrada estic de vacances fora de casa però no de la cuina. El dijous vam arribar a Dublín i de seguida ens van sentir acollits per la ciutat. La gent és molt amable i si t'allotges en un youth hostel (alberg) el més segur és que no tardes en fer companys de viatge. De moment ja hem passat estones molt agradables amb un espanyol, dos italians i un americà.

Una altra avantage del youth hostel és que tens al teu abast una cuina per preparar algun picnic, un menjar calent per a les nits fredes i, per què no, estalviar un poc perquè un mes menjant tots els dies de restaurant pot eixir per un ull de la cara! La cuina d'aquest alberg està molt bé, jo crec que era la d'un antic restaurant, i encara que no tenia molts utensilis, m'he les he arreglat per fer alguna recepta irlandesa aquesta setmana. 

El divendres passejant pel centre vaig trobar una llibreria que estava a punt de tancar i tenia els llibre molt barats. Em vaig comprar un parell de llibres i, com no, un d'ells era de cuina (de cuina tradicional irlandesa) i ja he marcat moltes receptes interessants.

La recepta de hui és la primera de algunes receptes irlandeses que pense compartir amb vosaltres. Es tracta d'un guisat fet amb salsitxes, cansalada, i creïlles,que com el seu nom indica, és típic en la capital irlandesa. 
Es diu que era el plat preferit de Jonathan Swift, escriptor irlandés autor de "Els viatges de Gulliver". En l'àrea "The Liberties",en la part oest de Dublin, és un plat que sol menjar-se el dissabte per la nit (jo el vaig fer ahir per la nit, així que ho vaig encertar!) o en funerals perquè és un plat molt còmode del que no cal tenir molta cura perquè quan més temps passe al foc (al mínim) més bo serà el sabor. És un plat molt fàcil de fer, l'únic secret és que es faça amb temps i que les salsitxes siguen de bona qualitat. Espere que vos agrade.



Ingredients: (2 persones)
- 6 salsitxes de porc menudes (Irish pork sausages) o 4 si son grans
- 4 creïlles
- 2 o 4 tallades grosses de cansalada
-1 ceba
- jolivert
- pebre
- oli i sal


Preparació: 
Es pica la ceba ben menuda i es sofrig en una cassola ampla amb dos cullerades d'oli. Quan estiga un poc daurada s'afig la cansalada a trossets menuts i un poc de pebre. Es remou i de seguida s'incorporen les salsitxes senceres, es torna a possar un poc de pebre i es remou. Després s'afigen les creïlles pelades i tallades en quatre, un poc més de pebre i el jolivert picat, es remou i quan tots els ingredients estiguen barrejats es cobrixen d'aigua (2 gots) i es rectifica de sal. Si no vos agrada el picant es pot suprimir el pebre o disminuir la quantitat, però a mi em va encantar així. Es baixa el foc al mínim , es tapa la cassola i es deixa coure unes 2 hores. Abans de servir, es destapa la cassola i es puja el foc per a que s'evapore un poc el caldo. El resultat... boníssim, per mullar un bon pa!




La pròxima entrada serà desde Kilkenny, ja aniré informant-vos... Que passeu una bona setmana

BON APPÉTIT


                                            ***
Como ya dije en la última entrada estoy de vacaciones fuera de casa pero no de la cocina. El jueves llegamos a Dublín y en seguida nos sentimos acogidos por la ciudad. La gente es muy amable y si te alojas en un youth hostel (albergue) lo más seguro es que no tardes en hacer compañeros de viaje. De momento ya hemos pasado ratos muy agradables con un español, dos italianos y un americano.

Otra ventaja del youth hostel es que tienes a tu alcance una cocina para preparar algún picnic, una comida caliente para las noches frías y, por qué no, ahorrar un poco, porque un mes comiendo todos los días de restaurante puede salir por un ojo de la cara! La cocina de este albergue está muy bien, yo creo que era la de un antiguo restaurante, y aunque no tenía muchos utensilios, me las he arreglado para hacer alguna receta irlandesa esta semana. 

El viernes paseando por el centro encontré una librería que estaba a punto de cerrar y tenía los libros muy baratos. Me compré un par de libros y, como no, uno de ellos era de cocina (de cocina tradicional irlandesa) y ya he marcado muchas recetas interesantes.

La receta de hoy es la primera de algunas recetas irlandesas que pienso compartir con vosotros. Se trata de un guiso hecho con salchichas, tocino, y patatas, que como su nombre indica, es típico en la capital irlandesa. 
Se dice que era el plato preferido de Jonathan Swift, escritor irlandés autor de "Los viajes de Gulliver". En el área "The Liberties", en la parte oeste de Dublín, es un plato que suele comerse el sábado por la noche (yo lo hice ayer por la noche, así que acerté!) O en funerales porque es un plato muy cómodo del que no hay que estar muy pendiente porque cuanto más tiempo pase al fuego (al mínimo) mejor será el sabor. Es un plato muy fácil de hacer, el único secreto es que se haga con tiempo y que las salchichas sean de buena calidad. Espero que os guste.



Ingredientes: (2 personas)
- 6 salchichas de cerdo pequeñas (Irish pork sausages) o 4 si son grandes
- 4 patatas
- 2 o 4 lonchas grandes de tocino
-1 Cebolla
- Perejil
- Pimienta
- Aceite y sal


Preparación: 
Se pica la cebolla muy pequeña y se sofríe en una cazuela ancha con dos cucharadas de aceite. Cuando esté un poco dorada se añade el tocino a trocitos pequeños y un poco de pimienta. Se remueve y enseguida se incorporan las salchichas enteras, se vuelve a poner un poco de pimienta y se remueve. Después se añaden las patatas peladas y cortadas en cuatro, un poco más de pimienta y el perejil picado, se remueve y cuando todos los ingredientes estén mezclados se cubren con agua (2 vasos) y se rectifica de sal. Si no os gusta el picante se puede suprimir la pimienta o disminuir la cantidad, pero a mí me encantó así. Se baja el fuego al mínimo, se tapa la cazuela y se deja cocer unas 2 horas. Antes de servir, se destapa la cazuela y se sube el fuego para que se evapore un poco el caldo. El resultado ... buenísimo, para mojar con un buen pan!




La próxima entrada será desde Kilkenny, ya os iré informando ... Que paséis una buena semana
 
 
 
BON APPÉTIT

dimecres, 3 d’agost de 2011

TABBOULEH I FINS PROMPTE

 Hui, amb la maleta per acabar i el dinar per fer no podia anarme'n sense dir-vos adéu. I és que demà a esta hora estaré arribant a Dublin per començar el nostre anhelat viatge al voltant d'Irlanda i Irlanda del nord. Durant 27 dies Àlex i jo estarem visitant ciutats com Dublin, Kilkenny, Cork, Galway, Derry i Belfast. Tornarem el 30 d'agost però espere tindre temps i no desconectar del tot per informar-vos del meu viatge i compartir alguna recepta (perquè no pense deixar de cuinar...). 

Tanmateix, per si de cas, així vos deixe la recepta del Tabbouleh que vaig preparar per al picnic que vaig fer ahir amb les meues amigues. Al de la foto li falta la menta, perquè no en tenia, encara que en la recepta l'he posada perquè considere que és un ingredient imprescindible. També vaig substituir la ceba pel cebollí i va ser tot un encert per als que no els agrada el sabor fort de la ceba crua.



Ingredients: 4 persones
- 250 gr de cous cous
- 2 tomaques
- 1 cogombre
- 1 llima
- cebollí
- menta
- jolivert
- sal i oli

Preparació:
Primer, es cuina el cous cous seguint les instruccions del paquet (es bull 250 ml d'aigua amb sal, s'incorpora el cous cous, es remou, es deixa reposar i s'afig un poc d'oli o mantega). Es deixa el cous cous en un bol gran i es deixa refredar un poc. Mentres es pelen dos tomaques, es tallen a trossets menuts i s'incorporen al cous cous. Després es pela i talla el cogombre a trossets menuts i també s'afig al cous cous. Es pica la menta, el jolivert i el cebollí i s'incorpora al bol. Es remou tot bé  i abans de servir s'adoba amb el suc d'una llima, sal i un bon doll d'oli d'oliva. El resultat és deliciós i molt refrescant, perfecte per l'estiu!



BON APPÉTIT i...
See you soon

                                                ***

TABBOULEH Y HASTA PRONTO


 Hoy, con la maleta para terminar y la comida para hacer no podía irme sin deciros adiós. Y es que mañana a esta hora estaré llegando a Dublín para empezar nuestro ansiado viaje alrededor de Irlanda e Irlanda del Norte. Durante 27 días Alex y yo estaremos visitando ciudades como Dublín, Kilkenny, Cork, Galway, Derry y Belfast. Volveremos el 30 de agosto pero espero tener tiempo y no desconectar del todo para informaros de mi viaje y compartir alguna receta (porque no pienso dejar de cocinar ...). 

Sin embargo, por si acaso, os dejo la receta del tabbouleh que preparé para el picnic que hice ayer con mis amigas. Al de la foto le falta la menta, porque no tenía, aunque en la receta la he puesto porque considero que es un ingrediente imprescindible. También sustituí la cebolla por cebollino y fue todo un acierto para los que no les gusta el sabor fuerte de la cebolla cruda.



Ingredients: 4 personas
- 250 gr de cous cous
- 2 tomates
- 1 pepino
- 1 limón
- Cebollino
- Menta
- Perejil
- Sal y aceite

Preparación:
Primero, se cocina el cous cous siguiendo las instrucciones del paquete (se hierve 250 ml de agua con sal, se incorpora el cous cous, se remueve, se deja reposar y se añade un poco de aceite o mantequilla). Se pone el cous cous en un bol grande y se deja enfriar un poco. Mientras se pelan dos tomates, se cortan en trocitos pequeños y se incorporan al cous cous. Después se pela y corta el pepino en trocitos pequeños y también se añade al cous cous. Se pica la menta, el perejil y el cebollino y se incorpora al bol. Se remueve todo bien y antes de servir se aliña con el zumo de un limón, sal y un buen chorro de aceite de oliva. El resultado es delicioso y muy refrescante, perfecto para el verano!
BON APPÉTIT y...
See you soon